I dalje će postojati specijalizirani centri jer ipak je ograničen broj igrača koji su sposobni biti odlični na više pozicija

foto: bivši igrači Rapida, Florentije, Mladosti, Primorja i Turčina

Neizvjesnost iz bazena preslikava se i na fantasy. Kao što recimo Anić uđe i s jedinom intervencijom na utakmici donese plasman u finale, tako i svaki gol ili promašaj, asistencija ili krivo dodavanje odlučuje i među našim fantasy ekipama. Prije zadnjeg kola Doha Maroon Marka Šapita ima malu prednost ispred Bronte Lizardsa Elvisa Fatovića.

Hrvatska je opet slavila u polufinalu samo što nas ovaj put očekuje dvoboj protiv Italije, a ne Španjolske koje su opet odigrale utakmicu na jako malo golova, ovaj put ukupno 14. Iskoristili smo priliku kratko prokomentirati događaja s legendarnim sidrunom Cosminom Raduom.

Približavamo se kraju Svjetskog prvenstva, samim time i fantasija. Moramo se isto malo vratiti na početak, imao si prvi pik na draftu i broj jedan je otišao Zalankiju. Malo tko bi to uzeo za zlo, ali na kraju se najbolji igrač prošle sezone po izboru Total Waterpola nije pokazao kao najbolji izbor.
Radu:
hahaha ne mogu se složiti. U svakom krugu je donio ekipi puno bodova tako da sam više nego zadovoljan sa svojom odlukom.

Nekih si se pikova putem morao i riješiti, Đuro Radović 4. runda i Vogel Soma 5.runda morali su biti mijenjani?
Radu
: Ovdje ipak moram priznati, mogao sam bolje odlučiti, pogotovo jer su Croussilat i Bowen bili slobodni. Što se golmana tiče, strategija mi je od početka bila promijeniti ih.

Rainman Returns, ima li ime tvog fantasy tima neko značenje?
Radu
: Rainman je nadimak koji sam od malen koristio za sve igrice, tako da mi je to bio lako. A što se „povratak” tiče, ovo mi je drugi fantasy turnir, tako da mi zvučalo više nego prirodno. Nema drugih skrivenih poruka ahahahah.

Gledali smo dva napeta polufinala, gotovo pa identična kao i u Zagrebu po reprezentacijama koje su igrale. Samo su Francuzi izbacili Mađarsku sada u punom sastavu. Slažete li se da su onda Hrvatska, Španjolska i Italija tri trenutno najjače reprezentacije?
Radu
: Ne samo da su polufinalne utakmice bile napete nego i četvrtfinale također. Mislim da je postalo jako teško pogoditi tko će od ovih 8 ekipa dobiti bilo koju utakmicu između njih.

Velika borba do zadnjeg kola, Olympus Team se probio na treće mjesto
iako je nakon trećeg kola bio deveti, prošlo kolo šesti

Hrvatska je pobijedila nakon izvođenja peteraca, a ponovno su kao i u finalu u Zagrebu zadnju četvrtinu izgubili 3 razlike. Vidite li možda neki razlog zašto se to ponovilo?
Radu:
Možda su dečki bili mrvicu presigurni u pobjedu, ali na kraju je samo bitno to što su dobili i uspjeli ući u finale. Jako sam sretan i ponosan što su mi toliki od njih bili suigrači.

Italija je ovaj put savladala Španjolsku, a identično je to što je utakmica u današnjem vaterpolu velikih rezultata opet ostala ispod 15 golova. Što je ovaj put prevagnulo na stranu Di Fulvija, Condemija, Del Lunga i ostalih?
Radu
: Dosta sam siguran da su analizirali utakmicu iz Zagreba, vidjeli koje su im bili greške u obrani te dignuli nivo taktike i igre u obrani. Uspjeti zadržati Španjolsku ispod 10 golova je teško u današnjem vaterpolu.

Kakav nas vaterpolo očekuje u finalu, što mislite koji dueli bi mogli presuditi? Možda mlade snage Žuvela i Condemi ili je ovo utakmica u kojoj će najiskusniji morati potegnuti?
Radu
: Sigurno će biti malo svega, a nadam se da će svi gledatelji moći uživati u tom spektaklu 🙂 .

U vaterpolu danas najviše nedostaje nekog srednjeg sloja, negdje gdje bi se Rumunjska mogla pozicionirati. Dosta je mlađih igrača u sastavu. Kako ste zadovoljni s njihovim nastupom i može li ovo bit korak da se malo približe najjačima na idućim natjecanjima?
Radu:
Naš je cilj uvijek bio vratiti se gore i borit se s najboljim ekipama. Točno, naša ekipa je doista mlada, ali mi smo jako zadovoljni napretkom što smo ga vidjeli zadnjih par godina.

Vernoux protiv Hrvatske u polufinalu praktički nije izlazio iz bazena, a i Fatović, Di Fulvio i Aguirre donijeli su puno bodova u velikim, polufinalnim utakmicama

Gledajući fantasy učinak igrača vaše nekadašnje pozicije, vidimo veliki povratak Bodegasa koji ima najviše poena i najviše zarađenih isključenja (30). Vrlić ima čak 26 isključenja bekova u samo 46 odigranih minuta. Hallocka je opet omeo brutaliti. Od mlađih sidruna istaknuli bi Perkovića. Kako ste vi vidjeli njihove nastupe, ili ako bi željeli možda još koga izdvojiti?
Radu:
Oni su stvarno bili odlični tijekom cijelog turnira, ali nisu bili jedini. Jedino što mi stvarno fali je vidjeti golove sa dva metra. To je postao dosta rijetko i mrvicu mi je žao zbog toga.

Današnji vaterpolo traži drugačije, polivalentnije igrače. Vidimo da se Venouxa povuklo s uloge sidruna na vanjsku poziciju. Puno igrača uplivava na 2m i sve je manje klasičnih sidruna. Kako vidite razvoj vaterpola u tom smislu, kako vidite neke buduće sidrune?
Radu
: Po mom mišljenju svi bi trebali imati znanje kako igrati na dva metra, u napadu ili u obrani. Mislim da je Vernoux čudo i njegove fizičke sposobnosti mu dozvoljavaju igrati toliko dobro na različitim pozicijama, ali i dalje će postojati specijalizirani centri kao što imaš igrače koje će biti odlični samo na desnoj ili lijevoj strani. Ipak je ograničen broj igrača koji su sposobni biti odlični na više pozicija.

I za kraj, najava finala. rezultat koji bi se mogao dogoditi?
Radu:
Talijani su odlično odigrali cijeli turnir, ali ja se nadam da će ih Hrvatska savladati i pobijediti.

Odgovori