Marelja: Vrlić po meni dominira

Jure Marelja, već standardni danče.hr-ov expert trenutno skuplja zalet za završni juriš za što boljim mjestom u ovogodišnjem expert fantasyiju. 56,08 bodova nije puno manje od 62,14 što bi bilo dovoljno za skok od čak 6 mjesta.

 

Mandić, Munarriz, Tahull, Ćuk i ostali trebaju u zadnja 3 kola malo poboljšati učinak kako bi se Jure pomaknuo sa začelja. Svaki gol je bitan jer su razlike male, a s Jurom smo porazgovarali o ulozi sidruna u sklopu novih pravila, kao i o tome kakav nas rasplet očekuje protiv Njemačke.

 

Danče.hr: Jure, nije krenulo loše ove godine u Fantasyiju, ali nakon 4. mjesta u prvom kolu stigao si do začelja nakon 4 od 7 kola?

Jure: Hahahha. Kratak je put od stabilnosti do agonije u sportu…Ali i sva draž je u tome.

Danče.hr: Ipak radi se o malim razlikama, samo 6 bodova si udaljen od povratka na 4. mjesto. Malo si okasnio na draft, vjerojatno je i to razlog nešto lošijeg plasmana.

Jure: Nije. Zakasnio sam isključivo vlastitim nemarom (baterija mobitela), a ispada da je zamjenski manager birao rezultativnije od mene.

Danče.hr: Čini nam se i da je konkurencija iz godine u godinu jača. Ostajete vi najbolji iz prijašnjih sezona, a novi koji dolaze, sve su nabrijaniji.

Jure: Volim na kraju dana čitati međusobne prepiske. Malo izravno sudjelujem, ali vjeruj mi, svaki sam post pročitao, ovo postaje navika.

 

Danče.hr: Pratiš Svjetsko prvenstvo, komeniramo u grupi s ostalim ekspertima. Što ti se čini od novih pravila? Opet će najvažnija biti sudačka interpretacija koja nigdje ne piše, ali koju netko uvijek progura? Primjer, komentirali smo nekoliko primjera udaranja po ruci s leđa igrača koji sa 4-5 metara  ima loptu na ruci i okrenut je prema golu.

Jure: Teško je komentirati, sam se često uhvatim u misli…što bih ja sad ovdje sudio, poznavajući  nova  pravila i imajući mogućnost  ponavljanja sporne situacije nekoliko puta i ne nalazim konkretan odgovor….Mislim da je osnovna misao vodilja da se zaštiti napadača/potez ovdje iskarikirana i da se sucima nije olakšalo novim pravilima..dapače.

Danče.hr: Kako iz perspektive sidruna izgledaju ova nova pravila, je li im sada lakše, je li možda smanjenja razlika u dopinosu igri između vrhunskih i prosječnih sidruna što ne bi bilo dobro?

Jure: Dokle god se pravilima ne regulira da bek ne smije biti teži od 80 kg centrima će biti jednako teško, bez obzira na nova pravila i njihovu interpretaciju hahahaha…smatram da će razlika između klase i prosjeka uvijek biti vidljiva. U krajnjem slučaju tržište je mjerilo, zna se koliko se što traži i koliko košta, nova pravila nisu toliko nova da  bi bila nepoznata i Europa kup u Zagrebu je pokazao da će  razlika klase i prosjeka biti vidljiva.

 

Danče.hr: Imamo 4 izvrsne utakmice u četvrtfinalu, molili bi da nam najaviš onu između Hrvatske i Njemačke. Koji su detalji koji bi trebali presuditi u ovoj utakmici? Nedavno u Splitu smo igrali i prijateljsku utakmicu u kojoj smo ih visoko porazaili, znači li to nešto uoči ovog susreta?

Jure: Utakmica u Splitu nije mjerilo, ali je nekako bila pokazatelj da  Njemačka unatoč nastojanjima i nekolicini izuzetnih pojedinaca teško može sa nama. Imali su u toj utakmici visokih oscilacija od briljantnog do, nek oproste na izrazu, naivnog.

Danče.hr: Koga ili čega bi se najviše trebalo pripaziti u igri Njemačke?

Jure: Naravno da ću biti subjektivan i kazati centra Ćuka, ali na utakmici u Splitu su pokazali zavidnu upornost u blokovima i kretnjama lijeve strane i to je zbilja izgledalo dobro, međutim uvjeren sam u nas stožer.

 

Danče.hr: Riječ dvije i o igri naše reperezentcije?

Jure: Ne znam, još uvijek „igrački“ razmišljam i stava sam da je naš najveći adut unatoč neupitnoj kvaliteti, atmosfera koju je zbilja lako osjetiti pa i preko malih ekrana, mislim da su dečki psihološki spremni za do kraja…

Danče.hr: Nekako i obzirom na protivnika, i obzirom na našu dosadašnju igru, očekujemo da ćemo u polufinale. Koga bi radije u tom susretu za protivnika, Srbiju ili Španjolsku i zašto?

Jure: Sasvim svejedno, branimo naslov i ako mislimo  u tome uspijeti, moramo svih pobijediti…

Danče.hr: Za kraj, možeš li rangirat top tri sidruna ne po fantasiju, nego po stvarnom doprinosu igri, na ovom SP-u do sada. Je li te možda netko pozitivno iznenadio?

Jure: Pa čak ću svu subjektivnost pokušati izuzeti i opet mi se nameće  jedno ime; Vrlić. Osobno dugo slušam o tome kako je prošlo vrijeme robustnih centara, da će se tražiti kretnja, brzina, tranzicija… Vrli po meni dominira.