4. kolo Jvl: Jug dobio Cattara u Kotoru

Mile još nije za penziju, ma što Zambata mislio o tome
    Posjećenost na utakmici nije bila velika, ipak je Cattaro druga ekipa u gradu. Jug je počeo jako i golovima Vranješa, Boškovića i Jokovića došao do prednosti od 4:1. Nakon toga Bošković faliva peterac, a Cattaro ubrzo zabija na drugoj strani i polako se vraća u utakmicu. Po meni, prijelomni trenutak utakmice je bio Sandrov udarac protivničkog igrača za koji je dobio s pravom zamjene iako je trebao za to dobit brutality. Tu se vidjelo da iako je Sandro odličan igrač da je također i nezreo. Par napada kasnije je Vićanu dosuđena topljena lopta i peterac koji je falio Đogaš. Moram reci da je to bilo blizu mene i da je očito bilo da je Kunac sam potopio loptu, ali o suđenju kasnije. Na kraju bi samo rekao da je Cattaro imao 4 sekunde prije kraja veliku šansu za izjednjačenje, ali da je Vićan bio i više nego spreman.

    Pojedinačno bi u Juga pohvalio mladog Šutala koji je odlično zamijenio Sukna i sa 2 lijepa gola (1 loše dodavanje u kontri) pokazao da bi mogao imati veću ulogu u ekipi. Također bi htio pohvalit Bušlju jer je odigrao odlično obranu. Već u drugoj četvrtini je imao 2 izbačaja (drugi sigurno nije bio) pa je veći dio utakmice sjedio na klupi, ali na kraju kad je trebalo grist, bio je ponajbolji. Vićana neću ni spominjat jer je on skoro svaku utakmicu na najvišem nivou. Bošković je zabio 3 gola, falio peterac, pucao s igračem više u prvoj sekundi, ali i nešto odigrao u obrani. Vranješ je odigrao sasvim solidno, nije mi samo bilo jasno zašto je počeo u prvih 7 na lijevom krilu, a Obradović je sjedio na klupi. Ostali igrači se nisu baš puno pokazali.
     U Cattara, Kunac je odlično odigrao obranu na Dobudu, Mađar Varga je zabio 3 lijepa gola, ali i falio 4 sekunde prije kraja lijepu šansu. Smodlaka je odigrao dobro, zabio je gol Sandru sa 2 metra. Zaradio 6 izbačaja, falio 2 šanse sam ispred bare i 1 put nije odigrao presing kako treba i Joković je zabio gol izvana. Ostale nemam što spominjat.
     Što se tiče suđenja, Brala i Periš su bili katastrofalni. Perišu je Divlja liga krajnji domet, ali ni to mu ne bi dao. Sukna su izbacili s pravom zamjene, a trebali su bez prava. Kasnije su dosudili peterac za Cattaro, a nije bilo ni blizu. Najgore od svega su bili kontrafauli na Bušlji kad je htio ić u kontru. Periš je dosudio da Bušlje drži Smodlaku iako je Bušlje bio ispred njega. I to je 2 puta sudio.
     Sve u svemu jako loša utakmica Juga i ako tako loše budu igrali bojim se da neće bit dobro protiv Jadrana iz Herceg Novog za 10 dana.

 

 

Tijek utakmice

1.    četvrtina

0:1    Jug ulazi bolje u utakmicu i već u prvom napadu kontra Vranješa (jedan na nula) nakon Vićanove obrane.
0:2    U povratku u obranu isključen je Žeka (Vukčević), a Bošković je nakon 3 cima i dalje bio slobodan na lijevom vanjskom i zabio u rašlje.
1:2    Lijep gol Đogaša s srednjeg vanjskog na zonsku obranu Juga. Udarac nisko u lijevu Vićanovu stranu.
1:3    Vjerojatno najljepši gol na utakmici. Bošković je uzeo faul na nekih 7 m na desnom vanjskom i šutem ispod bloka zabio plisku u bliže rašlje.
1:4    Odmah slijedeći napad Joković je ostao nepokriven na desnom vanjskom i pliska u bliži, golmanu ispod ruke.

2.    četvrtina

2:4    Treći igrač više za domaće (Smodlaka izbacio Bušlju), a prvi realizirani. Đogaš je s lijevog vanjskog zavukao udesno i prebacio na Kunca koji se lijepo izvukao sa druge stative i zabio.
Bošković promašio peterac i nakon bojažljivog ulaska u utakmicu igrači Cattara kao da tada shvaćaju da se može igrat protiv Juga.
3:4    Smodlaka nastavlja s odličnom igrom (već 2 izborena igrača više) i s Sandro Suknom na leđima zabija s 2 m.
3:5    Dobud je izborio isključenje Živkovića, a Vranješ odličnim udarcem na prebačaj s lijevog krila pogađa suprotnu devedesetku.
    Sandro Sukno je i do sada bio jedan od najlošijih u bazenu, a udaranjem preko vode nakon lošeg šuta i dobivanjem isključenja s pravom zamjene (Vičević tražio i brutality) postao je i uvjerljivo najlošiji.
4:5    Filipović iskoristio Dobudovo loše držanje bloka i u trenutku kad je Dobud mijenjao ruku koju će držat u bloku pogodio Vićanov bliži kut. I Vićan je mogao bolje reagirat.
4:6    Fatović je tražio time out na sedmu priliku s igračem više (Dobud isključio Nastrana). Lopta je kružila svih 20 sekundi i na kraju je Bošković pokušao pronaći Bušlju na drugoj stativi iako je ovaj bio pokriven s dva igrača. Ipak Bušlje uspjeva izbit loptu vani i sa vode je kupi Obradović koji se s lijevog krila izvukao prema vanjskoj poziciji i bombom probija Pjetlovića.

3.    četvrtina

4:7    Osmi igrač više za Juga (Seman isključio Kunca), a Šutalo koji nije ulazio u prve dvije četvrtine nakon 2-3 cima zabija bez većih problema s desnog vanjskog. Četvrti realizirani igrač više Juga, treći od posljednja četiri.
5:7    Nakon što je Joković očajno opucao pored gola s dva igrača više i propustio priliku da odlaskom na 4 razlike definitivno prelomi utakmicu, u slijedećem napadu je isključen. Vičević zove time out i Cattaro tek drugi put zabija iz osme prilike s igračem više. Iako je taj gol jako upitan tj. pitanje je li Vićan pokupio loptu prije nego je cijelim obujmom prešla zamišljenu gol crtu. Opet su domaći loše igrali s igračem više tj. jugaši su ih bez problema pokrivali i na isteku napada iz nemoći je opucao mađarski reprezentativac Varga i lopta koja je pogodila nekoga u bloku je malo promijenila smjer što je zbunilo Vićana, pa iako mu je lopta dolazila ravno u ruke izmigoljila mu je i pala na gol crtu uz samu stativu. Dok je on pokupio još je malo putovala prema mreži, ali ostaje upitnik je li i prešla crtu.
6:7    Varga se probudio i odmah idući napad zabija novi gol. Dobud je ponovio grešku kod četvrtog gola Cattara i opet je mijenjao ruku u bloku kojeg je ionako loše držao jer je više ležao na vodi, nego držao blok kako treba. Mađar je to iskoristio i od prečke zabio lijep gol s nekih 7-8 metara.
6:8    Jedini strijelac Juga u ovoj četvrtini, Šutalo, opet zabija. Opet s igračem više, samo ovaj put s lijevog vanjskog bez cimanja, na prvu, na samom isteku napada s igračem više.
7:8    Jedan jugaš je pogriješio i zaigrao zonu na krilu protiv Dubrovčanina u Cattarovim redovima Željka Vukčevića. On bez problema ljevicom pogađa dijagonalu.

4.    četvrtina

7:9    Na početku zadnje četvrtine 11. igrač više za Juga (posljednji, Dobud isključio Filipovića). Nastavila se serija realiziranih akcija (4 od posljednjih 5, a ukupno 6. realizirani) koja se ponajprije može zahvalit neshvatljivo lošem pokrivanju dva vanjska igrača od strane obrane Cattara s igračem manje. Opet je i nakon nekoliko cimanja nitko ne izlazi na Boškovića, a ni blok se ne drži pretjerano dobro tako da kapetan bez većih problema zabija s svoje pozicije. Nevjerojatno je da cijelu utakmicu nisu ništa promijenili, a da su na taj način dobili po dva gola od Šutala i Boškovića.
8:9    Nakon perioda u kojem je Jug igrao dobro u obrani i uz 4 Vićanove obrane bez problema čuvao dva razlike, ali i bezopasne igre u napadu na duge napade da prođe što više vremena, točno 45 sekundi do kraja Varga trećim golom donosi neizvjesnost. Smodlaka je 6. put (od 9 Cattarovih) izborio igrača više (Obradović), a Varga je s lijevog krila zavukao prema vanjskom i zabio.
    Jug je igrao na dugi napad, opet bezopasan, kojeg je Joković završio šutem iz faula, ali na žalost unutar 5. metara. Ostalo je 20 sekundi i svi su jurnuli prema Vićanu, a najspretniji je bio Varga koji je uplivao prema golu i dobio odličnu loptu ispred sebe. Iako je imao nekoga na leđima ko je pazio da ne napravi peterac, Mađar to nije ni pokušao iznudit nego je išao na šut kojeg je Vićan s nekih 2-3 metra obranio i preostale 4 sekunde, nakon time outa jugaši su bez problema sačuvali pobjedu.
 
 
 
4. kolo Jadranske lige
Cattaro Maximus – Jug CO    8:9 (1:4, 3:2, 3:2, 1:1)
Suci: Brala i Periš, oba Hrvatska
Gledatelja: iznimno malo
Cattaro: Pjetlović (8), Nastran, Vukčević 1, Živković, Bjelobrković, Smodlaka 1, Varga 3, Đogaš 1 (0), Vrbica,  Žanetić, Kunac1, Filipović 1, Jelić, Restović. Trner: Mirko Vičević
Jug: Vićan (13), Vranješ 2, Bošković 3(0), S. Sukno, Joković 1, Seman, Ivanković, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Nižić, Šutalo 2. Trener: Elvis Fatović
igrač više: Cattaro (0/2+1/4+1/2+1/1)= 3/9 33%; Jug (1/3+2/4+2/3+1/1)= 6/11 55%
peterci: Cattaro 0/1, Jug 0/1
obrane: Pjetlović (1+3+2+2)= 8/17 47%; Vićan (4+3+2+4)= 13/21 62%
kontrafaulovi: Cattaro (2+0+0+1)=3; Jug (1+0+3+2)=6

8 komentara na “4. kolo Jvl: Jug dobio Cattara u Kotoru”

 1. slažem se s goranom da će jug morat puno bolje ako misli dobit jadrana u drugu srijedu, posebno sukno. ove godine je bošković kreno obrnuto nego lani, odličan na početku utakmice, a što se više igra sve lošiji. nevjerojatno je koliko loše jugaši izvode peterce, a prednjače bošković i sukno. pa oni od 5 peteraca zabiju uvrh glave 3.
  smodlaka je bio bolji nego u svim utakmicama prošle godine u juga. ne znam je su li ga štedjeli jugovi bekovi ili je mile htio pokazat da su mu mogli još jednu godinu dat stari ugovor (stari po iznosu).
  slažem se da su suci bili loši, a upada u oči da je omjer isključenja 9-11 iako je cattaro igrao samo s jednim sidrunom cijelu utakmicu

  1. arshavin vjerojatno misli na val iz prčnja koji isto igra u kotoru. nisam dobro upoznat s zemljopisom boke, ali to je vjerojatno mjesto odma uz kotor

   1. Arshavin misli na Kotor kao drugu ekipu 🙂 Val je vjerovatno prvi 🙂

    1. Naravno da je Val prvi Primorac drugi, a ostali ko da je vazno

 2. Jug je bas igrao lose, Vican je isto primio par golova sto on ne prima inace.Dobud je dosta lopti cisto izgubio,Jokovic par besmislenih suteva,Sukno glupo udaranje, sve u svemu dobro je zavrsilo,ali oni mogu puno puno bolje… peterac je po meni bio cist,sto se vidi i po Vicanovoj reakciji…prekasno je pustio loptu…suci su imali tipicno alibi sudenje znaci trazili su otprilike isti broj iskljucenja i kontrafaula, tako da se poslije na to mogu vadit.

 3. slažem se. dobud dosta lošiji nego lani. varga mu je bez problema uzimao poziciju, posebno u drugom dijelu utakmice. i meni se činilo da je bio peterac, ali s tribina se bolje vidi.