5. kolo Eurolige: Jug – Eger 15:10

Ispred najmanjeg broja gledatelja (kojega se ja sjećam u svojih 15-ak godina praćenja Juga, ako isključim onu utakmicu koja je igrana bez prisutnosti gledatelja) za neku važniju ili europsku utakmicu, Jugaši su doslovno «odradili» posao. Od najavljenoga «opasnoga» Egera, pojavila se neka prestrašena i nedorasla ekipa kojoj bi i momčadi Jadranske lige poput Kopera ili Medveščaka stvarale probleme. Konačni rezultat zvuči potpuno zavaravajući, budući da su gosti postigli čak 7 pogodaka u, NBA rječnikom rečeno, «trash time-u», kada je rezultat odavno bio riješen.


Prva četvrtina završila je rezultatom 3:1, za Juga su pogađali S. Sukno, te Joković dva puta. Prelijep je bio Suknov gol, sa srednjeg vanjskog u same rašlje. Kod prvog Jokinog gola odlično je (brzo) asistirao Sutić i Maro pogađa iz teškoga kuta sa desnog krila.
Gol za goste je postigao Hosnyanszky (za 1:1).

Druga četvrtina počinje golom Ivana Sukna s lijeve strane, čista pogreška golmana koji je propustio loptu kroz prvu stativu. To bi branili i golmani loših ekipa Divlje lige. Koliko je utakmica bila zanimljiva i napeta svjedoči i činjenica da su već u drugoj četvrtini značajnu minutažu dobili Macan i Ivanković. Do kraja četvrtine razliku podisavaju S. Sukno, Ivanković (šut s lijevoga krila), te Dobud sa igračem više kojega je sam izborio. Lopta je brzo izvedena i Dobud je postigao više «polaganje» nego gol, vrlo elegantno i efektno. Vrijedi istaknuti i predivan okret i šut šraubom Hosnyanszky-og sa srednjeg vanjskoga sa nekih 8 m kojega je Nižić ukrotio. Naravno da je (nažalost malobrojna) publika ovaj potez popratila pljeskom.
Na samome kraju poluvremena, opet je priliku za dalekometni gol imao Sutić. Odlično je šutnuo sa više od 3/4 terena, pliska je prevarila golmana, ali ju je zaustavila prečka.
7:1 za Juga.

Treća četvrtina pripada Lukasu Semanu, koji se odlično postavljao i držao pozicije, te postigao čak 3 gola. Očigledno je da kvaliteta bekova, a i cijele obrane Egera nije na razini ako su primili seriju takvih golova. U strijelce se upisao i Macan, pogodivši s igračem više s lijeve strane. Dobud je nastavio s elegantnim potezima i opet postigao gol na prijenos na igrača više, samo lagano promijenivši putanju lopte. Kod Egera su golove postigli Hosnyanszky iz peterca te Petrovai. Vrijedi posebno istaknuti golčinu Sutića, na isteku četvrtine, sa nekih 8m sa pozicije desnoga vanjskoga – opalio je momčina «zmiju», lopta je pogodila lijevu stativu i lijepo se odbila u mrežu.  13: 3 za Jug.

U četvrtoj četvrtini se jasno vidjelo da se Jugašima više ne igra – Eger postiže 7 golova, a za Juga pogađaju Sutić iz peterca (kojega je izborio Dobud, prekrasno predriblavši čuvara u ronjenju) te Seman predivnu šraubu oslobodivši se beka.

Najbolji strijelac Juga večeras je bio Seman sa 4 postignuta pogotka, 2 puta su pogodili Sutić, S. Sukno, kapetan Dobud, Joković, a 1 put Ivanković, Macan, I. Sukno.
Kod Egera očigledno najbolji strijelac (a po prikazanome i igrač) bio je Hosnyanszky sa 3 gola.

Vrijedi posebno istaknuti Mirka Nižića, večeras je imao 17 obrana (op. ur. A s obzirom da je Szecsi obnovio ozljedu koljena i nije doputovao u Dubrovnik duel u nagradnoj igri je poništen, tj. svi dobivaju po bod).

5. kolo Dalekovod Eurolige
Jug CO – ZF Eger    15:10 (3:1, 4.2, 6:2, 2:7)
Suci: Koganov (Aze), Simion (Rum)
Jug: Nižić (17), Vranješ, Sutić 2(1), S. Sukno 2, Joković 2, Seman 4, Marković, Bušlje, I. Sukno 1, Dobud 2, Drobac, Macan 1, Ivanković 1.
Eger: Nebald (8), Santavy, Petrovai 1, Graham, Hosnyanszky 3(1), Kovacs 1, Hegedus 1, Varga, Feltham 1, Kotsidis 2, Kis, Bundschuh 1, Biros.

Peterci: Jug 1/1, Eger 1/1
Igrač više: Jug 3/6, Eger 2/7