9. kolo Triglav Jadranske lige

 
    Nakon reprezentativnih obveza na redu je 9. kolo regionalne lige. Nakon prošlog vikenda odnosno rezultata u Gružu gotovo pa sigurno je jasan poredak prvih klubova. Primorje je bodom u Gružu na pragu osvajanja prvog dijela lige i osiguranja domaćinstva Final4-a. No krenimo redom, prvo raspored 9. kola:

 
 2000  Rijeka  Primorje EB – Primorac
 1900  Split  Mornar BS – Jug CO
 2030    Jadran St – Koper Rokava
 1930  Kotor  VA Cattaro – HAVK Mladost
 1930  Šibenik  Šibenik – Jadran HN
 1800  Zagreb  Medveščak – OVK POŠK
     slobodna: Budva m: tel

 

          

     Utakmica u Rijeci bi trebala bit derbi, ali nakon što su se tek četvrtak navečer reprezentativci vratili iz Rusije, Primorac je u petak ujutro krenuo prema bazenu na kojem je prije godinu i po dana postigao najveći uspjeh, bez: Radića (Porobić ga vodio kao trećeg golmana), Brguljana i Petrovića. Plus je Steinmetz u Budimpešti na kontroli kod svog liječnika, navodno postoji i mogućnost da prekine karijeru. Osim toga i Kralj je ozlijeđen tako da će braniti ili Krivokapić ili Uglješa Brguljan.

Očekivani sastav Primorca je: Krivokapić, Lučić, Čučković, Marković, Trajković, Kallay, Drašković, Azevedo, Pavlović, Milošević, Murišić, Šetka, Milić, U. Brguljan.

    U očekivanom raspletu (da Budva ne pobjedi u Rijeci u 11. kolu) i uz poraz u Rijeci Primorac bi trebao biti najbolji crnogorski klub u Jadranskoj ligi. A i puno im je važnije ono što se posljednjih dana događa van bazena. Raspliće se, pomalo presporo, ali se ipak raspliće situacija oko kupa. Savez je donio odluku da Darko Brguljan nije smio igrat u uzvratnoj utakmici finala kupa: http://www.vaterpolo-magazin.com/mn/klupska-takmicenja/crna-gora/892-darko-brguljan-nije-imao-pravo-nastupa.html. Ostaje vidjet cijeli rasplet do kraja, kao i kakve će posljedice imati svjesno stvaranje nereda i kršenja pravila od strane Budve. Naime, delegat utakmice im je prije početka utakmice rekao kako mlađi Brguljan nema pravo nastupa. U međuvremenu je povjerenik natjecanja Jadranske lige Milivoj Bebić uputio prijeteći dopis Primorcu u vezi toga što ne igraju u istom sastavu u svakoj utakmici. Bebićeve prijetnje: http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=42&news=153389. Puno bi bolje bilo da što prije odgovori na službeni upit Primorca oko toga kako je Darko Brguljan dobio pravo nastupa u Jadranskoj ligi nakon za roka za registraciju igrača. Vidjet ćemo koliko će mu trebati za taj dopis, valjda zna protumačit registracijski pravilnik lige.
    Neslužbeno se govori da je u ime hrvatske strane odluku donio Ratko Rudić kako se Darkov otac i međunarodni sudac, Mario Brguljan ne bi u nekoj budućoj utakmici „osvetio“ na našoj reprezentaciji.

 Izgubljeni bodovi najboljih u međusobnim utakmicama
 
   Primorje je s druge strane u izvrsnoj situaciji. Izborili su ulazak među 8 najboljih klubova u Euroligi, a i bodom u Gružu su na pragu osvajanja prvog mjesta u Jadranskoj ligi i protiv oslabljenog Primorca očekuju nova 3 boda. Već su ove sezone slavili na Kantridi protiv Primorca 12:9, ali nakon obilate sudačke pomoći i ozljeđivanja Azeveda (Franković ga nasadio na koljeno i razbio arkadu zašto nije dobio niti obični izbačaj, a kamoli zasluženi brutaliti) još u prvoj četvrtini, kasnije i Draškovića. Ovaj put će im bit vjerojatno puno lakše.

    Jug gostuje kod Mornara. Vidjet ćemo kakav će biti pristup nakon loše igre protiv Primorja i velike nonšalancije tijekom cijele utakmice. Recimo, Dobud je samo tri dana poslije u Bariju odigrano puno, puno bolje. Jug.hr donosi razgovor sa Zdeslavom Vrdoljakom trenerom juniora Mornara: http://www.jug.hr/novost.php?id=1144
    Mladost je otputovala u Kotor bez, kako dba u SN-u donosi: Pavića, Udovičića i Lončara. Nikolić bi trebao dati priliku mladim golmanima Marceliću i Pisku, te Pavičeviću i Gaguliću.

    Slovenci su osvojili prva 3 boda u prošlom kolu. Kolo prije toga poraženi su u Splitu od Mornara sa 1 razlike, nakon što su većinu utakmice vodili. Jadran je dosta lošiji od Mornara pa bi trebali do novih bodova. Uostalom, više ne smiju gubiti ako misle do play offa.
    POŠK je promijenio trenera nakon uvjerljivog poraza u prošlom kolu od gradskih rivala, Jadrana. Umjesto Rossija stigao je Branko Bjelanović. Uprava je izrekla kaznu oduzimanja 50% plaće igračima nakon prošlog kola koju mogu ponovno zaraditi ako pobjede na Utrini. Objektivno, Medveščak je dosta bolja momčad.
    Tucak sa svojim Jadranom gostuje na svojoj Crnici. U SN-u je izašla ovakva najava ove utakmice: „Gosti su favoriti, ali ne preveliki. Odnosno, uz moguće njihovo malo opuštanje te pravo izdanje Šibenčana, u Crnici bi moglo biti gusto.“ Ne bi se baš složio. Eventualno će Tuckovi igrači odigrat malo opuštenije da baš ne „nakantaju“ domaću ekipu.

Jedan komentar na “9. kolo Triglav Jadranske lige”