Felipe Perrone i slijedeće dvije godine Jugaš

 

Nakon Markovića ranije, Vrlića jučer, danas je i Felipe Perrone produžio ugovor s Jugom i to na dvije godine. Tako je Jug s iznimkom Marka Bautovića koji je lani bio četrnaesti igrač, na okupu zadržao istu momčad iz prošlogodišnje najuspješnije sezone. Po riječima trenera Kobešćaka neće biti novih potpisa i izgled momčadi definiran je za narednu sezonu, prije Olimpijade kako je predsjednik Jakobušić i obećao.

 

Jug je prošlu sezonu odigrao na vrhunskom nivou i bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Trener Kobešćak potvrdio je svoju kvalitetu s prvim trofejima u trenerskoj karijeri. Glavni igrači mogu ponoviti igre iz ove sezone, dapače Jokovića je ozljeda sputala u dijelu sezone, a i Obradović uz manje zdravstvenih problema može još i bolje. U svakom zlu ima nešto i dobra pa se uz slobodno ljeto stigne dobro odmoriti pred novu sezonu. Osim toga od mlađih se očekuje daljnji napredak. I još nešto što nije nebitno, lani je stiglo dosta novih igrača koji su se ipak trebali uklopiti u sustav. Ove sezone će određene akcije biti još uigranije obzirom da nema nikakvih promjena u sastavu.

 

Jug.hr donosi:

Felipe Perrone, po mnogima najbolji igrač svijeta i naredne će dvije sezone nositi jugovu kapicu pa je tako riješena i najveća enigma koja je ‘kopkala’ pristalice najtrofejnijeg hrvatskog kluba.
Odmah po dolasku ‘vaterpolskog Messija’ u Dubrovnik, u rujnu prošle godine, kliknula je ljubav između kluba, suigrača, Grada i ovog po svemu posebnog Brazilca. To se uskoro vidjelo i na njegovim igrama i rezultatima kluba jer je već u prosincu u Dubrovnik nakon dvije sezone stigao prvi pokal i to onaj namjenjen osvajaču domaćeg Kupa, a Perrone je ponio titulu najkorisnijeg igrača.

Nakon što je radi hitnog medicinskog zahvata bio prisiljen preskočiti završni turnir Regionalne lige, vratio se još jači i poveo suigrače u osvajanje Prvenstva Hrvatske, a potom kao kruna sezone stigao je i naslov Europskog prvaka s budimpeštanskog Margitszigeta s Perroneom kao najboljim igračem završnog turnira. Svoj je prvi intervju odmah po zavšetku finalne utakmice završio riječima: ‘Ostajem i dogodine.’

Bilo je to znakovito iako je ‘na stolu’ bila ponuda Pro Recca s najvećim iznosom koji se danas u svijetu vaterpola može dobiti. Felipe je na to reagirao na sebi svojstven način: ‘Neke se stvari u životu ne mogu kupiti novcem’.

Jugova Uprava na čelu s Lukšom Jakobušićem, dogovorila je ostanak Perronea u gradu vaterpola još 2 godine na zadovoljstvo svih jugaša, zadržavajući najuspješniju momčad u povijesti na okupu i stvorila preduvjete za nastavak uspješnog i jakog Juga i u budućnosti, te pomicanje granica u sportskom smislu.

Felipe se javio iz Salvador de Bahíe, kampa brazilske reprezentacije, gdje zajedno s našom reprezentacijom bruse zavšnu formu pred početak Igara.

‘Presretan sam što ću još dvije sezone provesti u fantastičnom gradu i klubu i s mojim suigračima koji su prije svega vrhunski ljudi. Nakon protekle sezone koja je bila kao iz snova, bit će puno teže braniti sve te trofeje, ali mi smo pokazali da igrajući kao momčad možemo napraviti velike stvari. Pogotovo iz razloga što smo gotovo svi ostali na okupu što me čini dodatno sretnim. Na kraju bi iskoristio priliku i Marku Bautoviću zaželio sve najbolje u novoj fazi njegova života.’

Kamen sa srca pao je i jugovu strategu Vjekoslavu Kobešćaku koji je s velikim olakšanjem primio vijest iz Rija.

‘Ispunili smo našu veliku želju o kojoj smo pričali već od početka sezone. Velika je stvar što je dogovor s Felipeom sklopljen na dvije godine jer je tijekom protekle sezone pokazao koliko znači momčadi, a išao bi čak toliko daleko pa rekao i za cijeli Grad jer je toliko dobrog i pozitvnog donio sa sobom. S njegovim ostankom, stavljamo točku na i što se tiče momčadi za sljedeću sezonu, koja praktično ostaje ista osim Bautovića kojemu je istekao ugovor. Ostanak Perronea i Vrlića garancija je motiviranosti za postizanje rezultata na razini prošlogodišnjih.
Momčad koja je osvojila četiri trofeja otvorit će put novoj generaciji jugaša koja će uz njih stasati.’,
rekao je Kobešćak.

 

 

OSOBNI KARTON

Felipe Perrone

Rođen 27. veljače 1986. godine u Rio de Janeiru (Brazil)

1.83 cm – 95 kg

Klubovi

Regatas Guanabara (Brazil), Botafogo Futebol e Regatas (Brazil), Barcelona (2002. – 2005.), Barceloneta (2005. – 2007.), Savona (2007. – 2008.), Barceloneta (2008. – 2010.), Pro Recco (2010. – 2012.), Barceloneta (2012. – 2015.), Jug CO (2015. – )

Klupski uspjesi

9 naslova prvaka Španjolske

9 naslova pobjednika Kupa Španjolske

3 naslova prvaka Europe (Pro Recco 2012. u  Oradei, Barceloneta 2014. u Barceloni te  Jug CO 2016. u Budimpešti)

1 LEN kup (s Barcelonom 2004.)

1 naslov prvaka Italije

1 naslov prvaka Hrvatske

1 naslov pobjednika Kupa Italije

1 naslov pobjednika kupa Hrvatske

1 naslov pobjednka Jadranske lige