Jug četvrti

    U utakmici koja se nikome nije igrala nakon jučerašnjih događanja u bazenu, točnije uz sami rub, na kraju je ipak slavio Partizan. I danas je suđenje bilo „maestralno“.  Na kraju točno 34 igrača više, ravnomjerno raspoređenih uz 2 peterca za Jug. Opet je većina izbačaja suđena na vanjskim pozicijama, nekad čak i bez lopte. LEN je „potjerao“ Koganova sa ovog turnira, a zamijenio ga je Caputti koji se odlično uklopio, međutim nije navlačio za jednu kao jučer Azerbejđanac.

    U međuvremenu smo doznali da je to taj novi detalj u pravilima koje je LEN najavio da će počet primjenjivat na ovom turniru. Mislim da nitko normalan ne bi uvodio nova pravila pred jedan ovakav turnir. A i ta novina je jako, jako loša.
    Jugaši su krenuli s jako malo motiva u utakmicu. Tako je u jednom napadu s igračem vise Pjetlović sam ko duh dobio loptu na stativu, pa se okrenuo, pa je zacimao, a i dalje je bio sam i lakoćom je zabio. Takva igra je obilježila prvu četvrtinu pa nije čudo da su je Beograđani dobili sa 4:2, a Bošković je oba svoja gola zabio iz peteraca. Partizan je imao već 5 igrača vise. 4 na vanjskim pozicijama u postavljenom napadu, od čega čak 3 bez lopte.
    Takvo suđenje nastavilo se do kraja utakmice. Osim 34 igrača vise bilo je i 14 kontrafaula. „Vrhunska“ utakmica za gledanje. Jugaši su se malo trgnuli i zaigrali koncentriranije.  Do poluvremena su smanjili na 6:5. Zabili su Obradović, Vranješ i Marković, sva 3 sa igračem više. A i Partizan je uglavnom zabijao s igračem više, teško se bilo, s ovakvim suđenjem, izborit za priliku za neki drugačiji način za dat gol. Partizan je od 6 golova zabio 5 od 8 prilika sa igračem više.
    I u trećoj četvrtini igralo se gol za gol, s tim da je Partizan zabio prvi pa je vodio sa 2 ili 1 razlike, a na samom kraju četvrtine su zabili za 9:7 tako da su s + 2 otišli u posljednjih 8 minuta. Međutim, Jugaši se nisu predavali i ovoj nebitnoj utakmici, i uspjeli su zabit 3 gola i izjednačit na 10:10. 2 puta je zabio Joković i jednom Bošković, sve sa igračem više. U prvom produžetku je zabio samo Korolija, a u drugom je izjednačio Obradović, naravno obojica sa igračem više.
    Tada su uslijedili peterci, a jedino je Joković u drugoj seriji bio neprecizan pa je Partizan pobijedio i osvojio 3. mjesto.

    Seman je zabio jedan odličan gol sa 2 metra i dobro se borio kao i jučer. Sandro Sukno nije nikako uspijevao zabit, a ni Vićan nije danas baš imao svoj dan. Dobud je kod jednog igrača više odlučio ostati na vanjskoj poziciji, ali je loše šutirao. Na kraju zaslužena pobjeda Partizana kod kojih je Soro bio dobar. Prlainović je zabio 2 dobra gola iz vanjske linije, a Mitrović koji je jučer bio tragičar zabio je 3 gola.

Final4 Eurolige – utakmica za 3. mjesto
Jug CO – Partizan    15:16 (2:4, 3:2, 2:3, 3:1 – 0:1, 1:0 –  4:5)
Suci: Caputti (Ita), Fernandez (Spa)
Jug: Vićan (7), Vranješ 1, Bošković 3(2), S. Sukno, Joković 2, Seman 1, Marković 2, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 2, Nižić. Trener: Fatović.
Partizan: Soro (10), Ćuk, Rađen 1, Korolija 1, Aleksić, Pjetlović 2, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović, Mitrović 3, Vujasinović 1, Gak, Mitrović. Trener: Milanović.

Igrač više: Jug 8/17, Par 9/17
Peterci: Jug 2/2, Par –
Kontrafaul: Jug 6, Par 8

 

Jedan komentar na “Jug četvrti”