Jug i Radnički uvjeljivi, Primorac bolji od Solarisa

Jug, Radnički i Primorac upisali su pobjede u prvom kolu grupe B. Prva dva favorita opravdala su tu ulogu i visokim pobjedama krenuli u ovaj turnir dok je Primorac i bez dva igrača iz prve postave, Draškovića i Crepulje bio bolji od Solarisa za koji nije igrao povratnik Goreta.

Jug – Jadran HN               12:3

Jug je bio bez Žuvele koji je do sada ove godine igrao sve utakmice. Tomasović je skoro stalno u kadru, a i Radić vrlo često. Ni njih dvojice nije bilo danas. S druge strane Jadranu je jako nedostajao Dušan Banićević koji je nedavno u Debrecenu igrao jako dobro za Crnu Goru. Osm što je puno bitniji za igru svoje ekipe, Jadranu se izostanak bilo koga od ključnih igrača puno više osjeti. Naime, njihova ovogodišnja momčad je sastavljena od prvih sedam sa manje ili više iskustva i još 7 mahom mladih i neiskusnih igrača.

Ipak, Jadran je s iznimkom prve četvrtine izgledao preloše. Kao da je u napadu juniorska ekipa protiv seniorske. Po nekolika napada u nizu se znalo dogoditi da uopće nije postavljen kvalitetan napad i da se samo trošilo 30 sekundi. Zabili su samo 3 gola, a golmani Juga (Popadić 3 i Vukojević jednu četvrtinu) nisu imali ni 10 obrana. Petković i Đuro Radović su standardni reprezentativci. U ovoj utakmici nisu uopće ni pokušavali. Sjećam se jedino jednog pokušaja Radovića sa 12 metara na isteku napada, u blok Merkulova koji je bio bek i bio na 5 metara od gola.

Zanimljivo da je Jug tek predkraj treće četvrtine ima prvog igrača više. Doduše, do tada su pucali 3 peterca. Do kraja ukupno čak 4. Prva dva su promašili Fatović i Vukojeviću je obranio Tešanović. Fatović je zabio 4 od prvih 7 golova Juga. I još je imao jednu fenomenalnu asistenciju na Lončara koji je loptu samo proslijedio u gol. Osim toga još jedan odličan gol Lončara koji je tada igro desno krilo. Obradović je došao dosta prije u napad i postavio se na dva metra, a Lončar je dobio loptu na krilu i cimao je i konstantno gledao u Obradovića i pokušao ga priograti. Ali i bez da je uopće pogledao prema Tešanoviću savršeno precizna niska dijagonala.

Benić je opet ima cijeli niz neopasnih udaraca, mislim da je samo jedan došao do golmana, a i taj je lakoćom obranjen. I Obert u nekoliko navrata malo nedorečen, kao da mu nedostaje zadnji rad nogu da dovrši akciju do kraja.

Od mlađih u satavu su bili Ljepava, Zvono i Ivan Vukojević. Ljepava je zabio jako lijepu šraubu pored Danila Radovića koji je i osim tada u ovoj utakmici imao niz loših reakcija. Zvono lijepa asistencija na kraju na Oberta koji se otvorio na dva metra. Vukojević je imao najveću minutažu, a od najvidljivijih poteza oba su bila loša. Promašeni peterac i kontra 2 na 1. Čim je toliko igrao Kobešćak je bio zadovoljan igrom u obrani.

Radnički – Budva            17:9

Radnički je na poluvremenu vodio čak 6:0. Nakon toga utakmica je otišla u revijalni ton i u preostale dvije četvrtine ukupno je 9:11. Budvu sutra očekuju dvije utakmice. Odmah ujutro u 10.30 protiv Solarisa derbi donjeg dijela i navečer opet sličan ogled, onaj s Jugom. Radnički igra samo sa Solarisom. Trebala bi to biti dosta zanimljivija utakmice za igrače Uroša Stevanovića.

Danas je najraspucaniji bio Marko Radulović s 4 gola. Ipak, najbolji strijelac čitavog kola, uključujući i drugu grupu je Budvin Blažo Mitrović s 5 golova.

Primorac – Solaris           9:7

Primorac je stigao bez dva igrača udarne postave, Vuka Draškovića i Damira Crepulje. Solaris je bez povratnika Antuna Gorete. Igralo se gol za gol čitavo poluvrijeme. Svih 5 puta je solaris vodio, a Primorac stizao i na odmor se ide sa 5:5. Treća četvrtina 4:0 za Primorac. Inače, osim Solarisa i Primorje i Jadran su u drugom djelu padali igrom i rezultatom. Je li to neka slučajnost ili sugestija u odnosu na kluboe iz Srbije i Crne Gore.

Ipak, Solaris se u zadnjoj četvrtini pokušavao vratiti u utakmicu. Nisu primili gol, ali su zabili samo dva. I to drugi 28 sekundi prije kraja.