Jug izbacio Novi Beograd na njihovom bazenu

foto: https://www.facebook.com/VKJug

Jug je nakon izvođenja peteraca izbacio branitelja naslova Novi Beograd i u finalu protiv Jadrana lovi svoj peti naslov prvaka regionalne lige. Odličan je bio Popadić s 10 obrana plus još 2 u raspucavanju peteraca, a od ostalih igrača treba istaknuti Vukojevića koji je zabio izjednačujući gol za 11:11 minutu prije kraja.

Jug je porazom od Mladosti u zadnjem kolu u polufinalu otišao na Novi Beograd. Oni su, osim što su prvim mjestom zaslužili domaćinstvo ovog turnira do sada imao omjer 11:0. Međutim, ovim porazom predali su titulu i sada će Jug po peti ili splitski Jadran po prvi put odnijeti pehar doma. Utakmica je bila jako zanimljiva, poprilično kvalitetna i s mnoštvom taktičkih detalja. Jug je vodio dva puta na početku, a kasnije je NBG stalno bio taj koji je diktirao rezultat. Pet puta su vodili 2 razlike. Imali su više napada i za +3, čak u dva navrata i s igračem više. Na početku treće četvrtine Popadić je nanizao 3 obrana u 45 sekundi, od čega dvije s igračem manje, a i odlično raskrilio se kad je Skoumpakis dobio loptu na stativu pa je Grk pogodio prečku. Tada je NBG mogao otići na 8:5. I drugi put kad su imali priliku a +3, odigrano je na stativu, ali je tada Lazić odlično izbio loptu.
Jug je bio uporan i stalno se vraćao. Borio se, miksao obranu, u trećoj četvrtini prešao na bočnu „M zonu“. U biti u toj formaciji više i nije M zona, moralo bi se smisliti neko drugo ime. Nije bilo puno velikih grešaka u obrani, u biti samo jedna, kada je Vučinić zabio za 9:7 iz tranzicije, iako je bila situacija 2 na 4 ostao je sam na 3-4 metra. Nije bio dobar igrač više, posebice u središnje dvije četvrtine kada je bio 0/6. Lopta nije bila brza, a osim jedne akcije na stativu na Zvona i nije se uspijevalo izraditi situacije. Upravo je sa stative i bila najveća opasnost, Kržić, Žuvela u prvoj i Kakaris u trećoj na taj su način zabijali golove. Jedini drugačiji gol, bio je onaj zadnji, odličan šut s lijevog krila Vukojevića. Mladi jugaš nije se prepao odgovornosti i kada se obrana fokusirala na Fatovića na lijevom vanjskom odlično je zabio na prvu, plisku bliži kut. U tako važnom trenutku samo minutu i 4 sekunde prije kraja utakmice. Uz to je Vukojević ranije u utakmici zabio još jedan gol s desnog vanjskog kada je u tranziciji stekao prednost i s 4 metra malo iskosa odlično zabio na dodavanje Jokovića. Bilo je samo djelić sekunde vremena jer su oko njega bila 3 protivnika i to je u pravom trenutku i odlučno iskoristio. Tijekom utakmice i Zvono je jednom iz velike udaljenosti, s nekih 7-8 metara zabio na zonu. Tako da su i mlade snage dale svoj veliki obol ovaj put. 3 Žuvelina gola svrstavamo već u golove starijih. Ipak je čak i u SAD-u punoljetan s 21 godinom. Odličan gol iz faula, skinuo je kapicu Joau – srećom danas nije sudio Adi pa nije dobio crveni zbog toga 🙂 – još jednom odlično uplivavanje i odlično dodavanje Fatovića te spomenuti gol sa stative.

Jug je uspio ostaviti Mandića bez gola, Granadosa na samo jednom. Jakšić i Vlachopoulos su zabili po 3. Ali nemoguće je zaustaviti svu četvoricu. Nejasno je zašto je NBG kupio Filipovića na početku sezone kad niti u ovakvoj situaciji trener Gocić ne mijenja golmana. Da mu je i neki junior na klupi, trenerski bi bilo pokušati sa zamjenom nakon što je nakon Zvona i Lazić zabio gol s 8 metara. Duplo manje obrana od Popadića, samo 5. Sve lagane osim zadnje. Jug se obranio točno 30 sekundi prije kraja. Suci su dozvolili takvu igru da Kakaris nije mogao doplivati na poziciju sidruna i Fatović je odlično u pravom trenutku kako on to odlično rad, pobjegao svom čuvaru, došao čak u prednju poziciju, sam ispred golmana i šutirao, ali Fernandes odlično brani i spašava NBG od poraza koju sekundu prije kraja utakmice. Međutim, u raspucavanju peteraca Jug je bio veliki favorit, i Popadić je to i potvrdio obranivši čak 2 od 4 šuta, Strahinji i Vlachopoulosu. S druge strane, Fernandez nije bio ni blizu niti jednom.

Prošle godine nakon što su osvojili regionalnu ligu igrače NBG-a verbalno je, u svlačionici, napao veliki šef, Šapić. Što je ove godine napravio saznat ćemo idućih dana.

Novi Beograd – Jug Adriatic osiguranje 13:15 (11:11) (3:3, 4:2, 2:3, 2:3 – 2:4)
Suci: Margeta (Slo), Ivanovski (CG)
NBG: Filipović, S.Rašović 1(1)(+0), Mandić (+1),Granados 1, Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović (+1), Jakšić 3, Perković, Vlachopoulos 3(+0), Skoumpakis 1, V.Rašović, Fernandez (5), Ćetković. Trener: Živko Gocić.
Jug: Popadić (10+2), Burđelez, Fatović 3 (2)(+1), Zvono 1, Joković (+1), Vukojević 2, Biljaka, Lazić 1(+1), Kržić 1, Kakaris 1(+1), Grgurević, Žuvela 3, Mozara, Jurišić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne pogreške: NBG 14, Jug 15
Peterci: NBG 1/1, Jug 2/2
Igrač više: NBG (2/3+2/5+0/2+2/4)= 6/14 (43%), Jug (2/4+0/3+0/3+2/2)= 4/12 (33%)
Obrane: Fernandez (1/4+2/4+1/4+1/4)= 5/16 (31%); Popadić ( 3/6+2/6+5/7+0/2)= 10/21 (48%) + 2/4 u raspucavanjima peteraca
Blokovi: NBG 5, Jug 3
Asistencije:
2 – Fatović i Lazić
1 – Mandić, Jakšić, Vlachopoulos, Granados, Mozara i Joković

Golovi s 2m, zarađeni peterci i isključenja:
Perković i Kakaris: po 5m i 2iv
Pijetlović: 4iv
Žuvela: 5m i 1iv
Grgurević i Jakšić: po 3iv
Skoumpakis, Ćetković i Joković: po 2iv
Vlachopoulos, Biljaka, Kržić, Zvono i Fatović: po 1iv

Odgovori