Jug pobjedom preko Jadrana na vrh Regionalne lige

foto: https://www.facebook.com/VKJug

Jug je pobijedio Jadrana 16:14 i nakon neriješenog rezultata Novog Beograda s Primorcem preuzeo čelno mjesto regionalne lige. Utakmica s čak 30 golova, kakve je Jug prethodnih godina gubio ovaj put je potpuno zasluženo otišla na njihovu stranu. Unatoč vodstvu Jadrana 4:0 nakon punih 12 minuta igre.

Početak utakmice nije bio kao u Zagrebu u finalu kupa, obrana Juga bila je puno ozbiljnija, a i Popadić je s 5 odličnih obrana već u prvoj četvrtini pokazao da će danas on biti važan faktor. Međutim, kretanje rezultata je bilo identično, Jadran je poveo 4:0, ovaj put sve do polovice druge četvrtine. Opet neke individualne pogreške u Jugovoj obrani, poput preagresivnog Žuvele u pomaganju beku kada je skrivio peterac za 1:0 (Kragić), pa kasnije kada Kakaris nije pogledao čija je lopta, čiji je aut i odjurio u napad i tako je Bukić ostao sam na 2m ispred Popadića za 2:0. Kasnije je i četvrti gol bio iz situacije 5 na 4 kada je Argyropoulos pošao u napad i nije se stigao vratiti kada je Dužević zaradio isključenje bez lopte.

Međutim, nakon tih 12 minuta sve se promijenilo u Jugovom napadu. Zabili su nevjerojatnih 16 golova u idućih malo više od 18 minuta – na kraju su, zadnje 2 minute, samo trošili vrijeme kada su poveli 16:12. Sve su to uspjeli u poprilično nepovoljno omjeru napada u kojima su momčadi imale igrača više ili peterac. Naime Jadran je imao čak 20 takvih napada, a Jug duplo manje, samo 10. Osim toga Jugu je suđeno čak 6 kontrafaulova iz čeka su Jadranaši imali čak 3 gola, dvije kontre i jedan peterac. Još jednom su imali kontru na taj način, ali je Delić pogodio prečku. Teško je preko televizije pojmiti koliko je suđenje bilo loše, ali mogu reći da veliku većinu zvižduka nisam uopće ni vidio gdje je dosuđeno, bez da sam vraćao snimku, nekad i po više puta. Iako je, Rakovac bi lošiji sudac večeras, Putniković je napravio neoprostivu pogrešku:

Ovakvo nešto si ne smije dozvoliti sudac na rekreativnom dječjem natjecanju, a ne netko tko pretendira biti elitni sudac. Ako nisi u stanju vidjeti da netko sprječava kontru tako što baca loptu 20 metara nakon što je izgubio posjed, i svatko je toga svjestan, onda bi se ako ne već sam, a onda Liga trebala pobrinuti da više ne budeš njezin dio. Pogotovo što je Putniković ranije u karijeri već potjeran i sa Svjetskog prvenstva kada nije sudio čisti peterac na Kayesu s kojim bi Australija preko Mađarske prošla u polufinale.

Kada je Jadran poveo 4:0 scenarij ponavljanja utakmice iz finala kupa nije bio daleko, iako je, ponavljamo, igra Jug bila daleko od nemoći u tom susretu. Ali napad je zabrinjavao. Led je probio Fatović iz peterca, pa opet kapetan s igračem više nakon što je Dobud napravio grešku u obrani ušao preplitko iz vanjske linije i ostavio Lorena na samo 4 metra. Uslijedila su dva gola iz kontri, točnije oba puta rekontri nakon što je Jadran propustio povećati prednost. Prvo Benić s Kragićem na ruci i vratu u duelu 1 na 1 i Fatović nakon lošeg i nerezonskog šuta Pejkovića s desnog krila i Jug je u 2 i po minute došao na 4:4. Poprilično si je Jadran u tom periodu pucao u vlastite noge.

Uzvratio je Jadran s dva gola (Harkov i Kragić) i opet poveo 6:4, ali tada Jug opet radi seriju, ovaj put 6:2 u 4 i po minute treće četvrtine i preuzima kontrolu rezultata u ovoj utakmici. Jadran se kasnije još jednom vraća na 11:11, a onda opet serija Juga 5:1 opet u 4 i po minute zadnje četvrtine. Posebno lijepa su bila dva gola Kakarisa s pozicije sidruna. Prvi, za 11:9 je sebi nogom prikučio loptu i onda zabio s bekom na leđima..

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Fatović s 5 golova, od čega 2 iz peterca. Imao je još 3 odlične asistencije. Kakaris je zabio dvije golčine kao sidrun, još jednog sa stative na odličnu asistenciju Papanastasioua, te zaradio peterac i 3 igrača više. Argyropoulos je dodao 3 gola (jedan peterac), te Popadić koji je do kraja upisao 10 obrana. Pola u prvoj četvrtini, većinom teških obrana, kada je držao Juga dok nije krenulo u napadu. Prvo poluvrijeme imao je 7/12, a drugo je bilo dosta lošije samo 3/12, ali u dosta navrata radilo se o kontrama, polukontrama i situacijama iz blizine. Kod mlađih igrača Vukojević je napravio dvije nepotrebne i veće greške u obrani, jednom mu je prelagano pobjegao igrač u uplivavanju, slično ko Šetka na kraju prve četvrtine u kupu, pa je skrivio isključenje, a drugi put je u povratnom plivanju zaboravio svog igrača i Bukić je odmah zabo sa samo 4-5 metara bez bloka ispred sebe.

Kod Jadrana najefikasniji Kragić s 6 golova (2 peterca). 3 je zabio izvana, jednom na zonu s desnog vanjskog, dva puta iz polukontri nakon Jugovih kontrafaulova. Osim njega treba istaknuti učinak sidruna, Dobud je zaradio peterac i još 5 igrača više, a Dužević peterac i još 4 igrača više. Nisu zabijali s dva metra. Anić je bio dosta lošiji od Popadića, upisao je samo 6 obrana u čitavoj utakmici..

Gledajući kolektivno, a i s obzirom na stil suđenja s jako puno isključenja u plivanju 5 za Jadran i 2 za Juga, ključ je bila igra s igračem više i manje. Jadran je imao 7/19, a s druge strane Jug fenomenalnih 6/9. Jug je dva puta svoje realizacije završavao s petercima tijekom tih igrača više, pa se strogo gledajući može to prikazati i kao 4/7. Jadran je imao jednu takvu situaciju. Ali Jadran je tu svoju statistiku malo uljepšao na kraju kad se Jug opustio s obzirom na veliko vodstvo, do zadnje četvrtine imali su 3/13.

Jug je nakon druge uzastopne utakmice Novog Beograda u kojoj nije pobijedio (neriješeno s Primorcem) izbio na vrh tablice i sad je u situaciji da izbori i domaćinstvo final4-a. Očekuje ih još nekoliko teških utakmica, prva već ujutro protiv Zvezde koja je na ovom turniru puno ozbiljniji protivnik nakon što ju je preuzeo Mirko Vičević.

8. kolo Regionalne lige

Jadran – Jug Adriatic osiguranje                 14:16 (2:0, 3:4, 4:7, 5:5)

Suci: Štampalija (Šib), Franulović (Rij)

Jadran: Podrug, Burić, Marinić – Kragić 6(2), Čagalj, Butić 1, Pejković 1, Bukić 2, Harkov 2, Delić, Dobud, Šetka, A. Dužević 2, Anić (6), Stojanac. Trener: Marin Kliškinjić.

Jug: Popadić (10), I. Vukojević, Fatović 5(2), Stahor, Joković 1, Papanastasiou 1, Burđelez, Argyropoulos 3(1), Kržić 1, Kakaris 3, Benić 2, Žuvela, Jurišić, Zvono. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne pogreške: Jad 14, Jug 22

Peterci: Jad 2/2, Jug 3/3

Igrač više: Jad (0/3+2/6+1/4+4/6)= 7/19 (37%), Jug (0/1+1/3+2/2+3/3)= 6/9 (67%)

Obrane: Anić (1/1+3/7+1/8+1/6)= 6/22 (27%); Popadić (5/7+2/5+2/6+1/6)= 10/24 (42%)

Kontrafaulovi: Jad 4, Jug 6

Golovi s 2 m, zarađeni pereci i igrači više:

Kakaris: 2 golo + 5m + 3 iv

Dobud: 5m + 5iv

Dužević: 5m + 4 iv

Jedan komentar na “Jug pobjedom preko Jadrana na vrh Regionalne lige”

  1. Mislim da bi ovo bila repriza utakmice finala kupa da nije Pop fantastično branio prvu i drugu četvrtinu dok Jug nije došao k sebi.
    Zašto Jug započinje neke važne utakmice ovako dekoncentrirano sa puno grešaka u obrani i napadu očito coach i njegov tim još nisu uspjeli ispraviti.
    Inače u daljnjem tijeku utakmice jako dobra igra Juga uz katastrofalno suđenje više na štetu Juga nego Jadrana.

Odgovori