Jug se vratio na kolosijek

 

 

Jug je pobijedio Hannover 14:9 i vratio se na kolosijek koji vodi u Genovu. Sada je treći što će još trebati potvrditi u zadnja 2 kola.

 

 

Ove sezone čini mi se da je još manje publike nego ranije, Liga prvaka, solidan protivnik s nekoliko atraktivnih igrača, Jug koji igra dobro i tek 300-ak gledatelja na tribinama. Utakmica je bila kakvu smo i očekivali, dosta golova, lagana pobjeda Juga i nova 3 boda s kojima se Jug vratio na diobu trećeg mjesta.

 

Jug je krenuo ozbiljno i odmah u startu napravio prednost. Macan (iv sa stative), Garcia (vanjski šut), Joković (kontra) pa Renzuto (iz faula) uz Bijačeve 4 obrane i začas je 4:0. Tek 11 sekundi prije isteka četvrtine Joković zabija iz 4. prilike s igračem više. Mogao je Jug i to obraniti (barem pokušati), ali baš nitko nije držao blok pa Bijač nije imao izgleda.

Uhvatio je Jug ritam utakmice na +4 (5:1, 7:3 na poluvremenu, 8:4 pa 10:6), a onda Brguljan i Real zabijaju za 10:8. Uozbiljili su se opet Jugaši i do tada danas zamozatajni Fatović zabija parabolu iz faula prije kraja treće četvrtine.

I u zadnjoj četvrtini nastavlja se ozbiljniji period pa opet Fatović (odličan udarac iz faula), pa Benić (iv sa stative) i Rašović (kontra) odvode utakmicu na +6 koliko je Kovi trebalo za hendikep. Ali rastužio ga je Radović 16 sekundi prije kraja postavivši konačnih 14:9. Oni lukaviji su igrali više golova.

 

Najbolji jugaš bio je Joković koji je zabio 4 gola. Renzuto je zabio 2 (od prvih 5), Fatović pred kraj dodao 2, te Benić s dvije realizacije igrača više (jedna s lijevog krila). Inače je Bena dva dana ranije dobio sina (čestitke), nadajmo se prvo (dijete) u nizu malih Benića.

 

Hannover je odigrao očekivano. Bez puno truda i volje u obrani tako da Jug nije morao držati visoki intenzitet i koncentraciju kroz cijelu utakmicu. Što je u ovom trenutku i odgovaralo jugašima. Brguljan je pokušao s uplivavanjima, i uspio je par puta zaraditi igrača više, zabio je ukupno 2 gola i dobro je zaustavljen. I u ovoj utakmici Hannover je dozvoljavao dosta spuštenih lopti na sidrune. Lozina je imao 3 šuta (bez gola). Mora se istaknuti Reala koji očito igra na način da dozvoli sidrunu udarac, ali kojega pokušava iskontrolirati tako da ne bude do kraja opasan po gol. Uspijevao je to u dosta situacija. A k tome je i zabio 3 gola. Pokazao je dobar udarac s lijevog vanjskog na igraču više.

 

Ove sezone suci gotovo u pravilu dozvoljavaju brzo izvođenje nakon isključenja bez lopte na dva metra. U ovoj utakmici, Severo i Birakis poništili su gol i vratili loptu na ponovno izvođenje u takvoj situaciji. Ponavljamo, pravilo je se nije mijenjalo, isto je kao i lani kad su svi suci sprječavali brzo izvođenje.

 

Jug je pobjedom došao do 22 boda i očekuje najlakšu utakmicu, onu protiv Partizana gdje bi trebao potvrditi plasman na f8. Mi smo karte za avion već kupili.

 

12. kolo Lige prvaka

Grupa A

Jug Croatia osiguranje – WASPO Hannover           14:9 (4:1, 3:2, 4:5, 3:1)
Suci: Michalis Birakis (Grčka) i Alessandro Severo (Italija).

Jug: Bijač,, Macan 1, Fatović 2, Lončar 1, Joković 4, Garcia 1, Ivanković, Rašović 1, Renzuto 2, Pavličević, Benić 2, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Hannover: Schenkel, Ćorušić, Bukowski, Real 3, Brguljan 2, Radović 2, Jokić 1, Tkač, Sekulić, Estranyi, Ban 1, Winkelhorst, Sučić. Trener: Karsten Seehafer.