Jug – Sport Managment 11:8

Nakon poraza u četvrtfinalu Jug i Sport Managment se sastaju u besmislenom razigravanju 5-8 mjesta. Ali ni to besmisleno, rezultatski besmisleno, nije značilo da je Talijani i Drašović neće konstantno nesportski udarati i još dodatno prosvjedovati prema sucima.

 

Koliki su jadnici trener Baldineti i gotovo svi igrači koje ima u rosteru uspjeli su pokazati čak i utakmici u razigravanju 5-8 mjesta. Toliko udaraca, čupanja, prelaženja preko glave, podlih poteza u svakom smislu i uz još na kraju skupljanje crvenih kartona za isključenje s pravom zamjene. Da suci sude kako bi trebali, ova momčad Sport Managmenta bi skupila 3 isključenja s pravom zemjene u prvoj četvrtini, vjerojatno ne bi ni završili utakmicu. Pa tako iduću, pa treću i tako redom. Onda bi se ili normalizirali ili bi prestali igrati. Nevjerojatno je koliko ti igrači ne poštuju kolege iz protivničke momčadi i konstantno, u svakom duelu prljavo udaraju.

Recimo golu Macana sa stative prethodila su čak dva udaraca Damontea  laktom i šakom preko vode u lice što je dovelo i do krvarenja. Suci nisu ništa sudili.

Kao šećer na kraju, trener Baldineti je nekoliko sekundi prije kraja zvao time out (treba se pritisnuti tipkalo) dok je Jug bio u napadu i pravio se mutav iako zapisnički stol zabilježi čija klupa je pritisnula.

 

Prva četvrtina prošla je u obostrano lošoj igri u napadu s dosta grešaka. Jedini gol postigao je Fodelli, uzeo je faul na 5 metara nakon tranzicije u situaciji 3 na 3, protiv Benića, i lakoćom zabio. Popadić je skupio dosta obrana, a 2-3 i kolega s druge strane, Nicosia.

 

U drugom dijelu igra se rasplamsala, palo je čak 8 golova, od čega Jugovih 5. Najraspucaniji je Benić s 3 gola, sva 3 s igračem više (od čega jedan sa stative), i Fatović s 2 gola (igrač više i posebno lijep iz faula s lijevog vanjskog). Talijani su vodili 1:4 nakon 10ak minuta igre, a onda se Jug probudio i počeo igrati i u napadu. BPM je većinu golova postigao na nespostavljenu obranu s igračem više jer su dobivali igrače više bez lopte na liniji 2 metra.

U trećoj četvrtini opet malo golova, samo po jedan s obje strane. Talijani su se počeli sve više udarati, ulaziti u klinčeve, u svakom napadu i obrani po nekoliko puta. A sudački par, velebni Zwart i Berishvili to nisu znali, mogli ili željeli kažnjavati koliko je trebalo. Zabio je Papanastasiou s igračem više nakon što je Mirarchi izjednačio.

 

U zadnjoj četvrtini Fatović je zabio dva gola na početku i donio prvo osjetno Jugovo vodstvo, bilo je 8:5. Vraćaju se Talijani, Alesiani i di Somma zabijaju, ali do kraja Jug uspijevao još jednom otići na +3 i privesti ovu utakmicu kraju.

 

Final8 Hannover – razigravanje 5 – 8. mjesto

Jug Croatia osiguranje – BPM Sport Managment 11:8 (0:1, 5:3, 1:1, 5:3)

suci: Berishvili (Gru), Zwart (Niz)

Jug: Popadić, Macan 1, Fatović 4, Lončar, Joković 1, Garcia, Lozina, Merkulov, Tomasović 1(1), Žuvela, Benić 3, Papanastasiou 1, Vukojević. Treber: Vjekoslav Kobešćak.

BPM: Lazović, Dolce, Damonte, Alesani 3, Fondelli 1, Do somma 1, Drašović 1, Bruni 1, Mirarchi 1, Luongo, Casasola, Valentino, Nicosia. Trener:  Marco Baldineti.