Juniorsko PH – završeno natjecanje po grupama

    Jučer je na Šalati odigrano 3., posljednje kolo juniorskog PH. Dvije važnije utakmice su bile one između Juga i Šibenika za pobjednika Grupe A, te zagrebački derbi za jedno preostalo mjesto u polufinalu pred zadnje kolo. Podsjetimo se da je Mornar možda malo i iznenadio pobjedama nad oba zagrebačka kluba i bio siguran prvi u Grupi B bez obzira na ishod utakmice protiv Primorja koju je svejedno isto dobio10:7.


Jug – Šibenik    9:4 (1:2, 4:1, 1:0, 3:1)
    Na papiru ova utakmica je predstavljala borbu za prvo mjesto u grupi, ali u bazenu te borbe baš i nije bilo. Jugaši su puno kvalitetniji što su i pokazali. Da je trebalo pobjeda je mogla bit izražena i sa još ovolikom prednosti. U samom početku utakmica Šibenčani su se još koliko toliko i držali i 2 puta su imali i prednost (2:1 i 3:2 početkom druge četvrtine). Jasno da je najbolji strijelac Juga i utakmice bio Marko Ivanković Švabo. Zabio je 4 gola, od čega 3 od prva 4 Juga, sva 3 sa igračem više. Kasnije je zabio još jedan jakim udarcem na zonu.
    I ostali Jugovi reprezentativci su dobro odigrali, kapetan Bautović je glavni organizator igre, jednom je i zabio, Benić je bio vrlo dobar na beku, a i nije igrao previše jer je trener Bobić dao šansu skoro svim igračima sa klupe. Macan je bio izvrstan na beka, a i golman Bijač je vrlo dobro zatvarao na golu. Vrlo dobro se postavlja pa dosta udarca brani s 2 ruke, a jednom je skoro preko cijelog terena bacio loptu suigraču, točno u milimetar ispred njega koji je šprinto u kontru.
    Izdvojio bi još par igrača koji nisu glavne zvijezde u ovoj ekipi i nisu u prvoj postavi. Prije svega Pava Zonića koji je zabio najljepši gol na utakmici kad je ušao kao drugi sidrun i predriblao svog čuvara i prebacio Jukića koji je isplivao s gola. Kasnije je u presingu oduzeo loptu na vanjskoj poziciji i omogućio Ivankoviću laganu realizaciju iz kontre. Drugi je Ivica Duždević koji je zabio 2 gola te Nino Blažević Ćiro koji je također na poziciji beka nekoliko puta odigrao vrlo dobro uz glasne pohvale trenera Bobića.
    S druge strane Vlahović nije puno pokazao, a i bilo mu je teško s obzirom da je bio pomno čuvan. Ni Belamarići se nisu iskazali; Domagoj nije baš mogao na kraj s Jugovim izvrsnim bekovima, a Jakov mislim da nije čak ni šutnuo prema golu.

Strijelci:    Jug – Ivanković 4, Zonić i Duždević 2, Bautović 1
                 Šib – Šarić 2, Vlahović i Vlahov 1

Medveščak – Mladost        7:7
    Tribine bazena na Šalati su bile vrlo dobro popunjene. I jedni i drugi su imali podjednako navijača koji su pljeskom i povicima nagrađivali svaki dobar potez svoje ekipe. Igralo se u super atmosferi, a i utakmica je bila jako dobra. Tražio se 4. putnik u 1/2finale.
    Zanimljivo da oba prva golmana brane s kapicom br. 13. Vjerojatno im je Pavić uzor. Sudili su Franulović i Štampalija, a na klupama bivši veliki igrači – Dudo Šimenc na mladostaškoj, a Tino Vegar na medveščakovoj. Vrlo živo su vodili svoje igrače i stalno im nešto sugerirali, hrabrili ih ili hvalili. U jednom trenutku Dudo je svojim igračima prigovorio da ne mogu igrat takvu igru jer nemaju niti Hinića niti Dobuda. I stvarno Mladost nema kvalitetnog sidruna, pa su često igrači s krila ulazili na 2 metra.
    Osim kvalitete utakmica je ponudila i veliku neizvjesnost. Prva četvrtina je bila gol za gol, ali u drugoj se Medveščak odvaja na 5:3. Međutim, u slijedećem periodu igre mladostaši zabijaju 4 gola u nizu i preokreću na 5:7. Igrači Mladosti su fizički dosta slabiji, sve su teže uspijevali uzet kvalitetne pozicije na 2 metra pa su ih medveščakovci izgurali daleko od gola pa je Selem lakoćom branio te udarce. U napadu Medveščaka se najviše iskazao Milaković koji je još jednom pokazao potencijal, a ima i fenomenalne fizičke predispozicije. Ako nastavi ozbiljno i predano trenirat morao bi konačno jedan Zagrepčanin postat pravi igrač. Geratović je fizički jak sidrun, ali sa lošom tehnikom uzimanja pozicije pa je imao jako puno kontrafaulova. Vegar se ljutio na suce, ali bi se trebao ljutit na sebe i prijašnje trenere koji ga nisu dobro naučili kako se uzima pozicija i gradi prostor na 2 metra.
    Na kraju sa neriješenim rezultatom u polufinale, na Jug ide Medveščak, zahvaljujući za 2 gola boljoj gol razlici.

1/2finale – 3. srpnja

1930     Mornar BS – Šibenik
2030     Jug CO – Medveščak