Nastavljena sezona

Nakon božićno– novogodišnje pauze nastavljena je sezona u regionalnoj ligi. Jug je dočekao jednu od dvije najlošije momčadi u ligi, Vojvodinu. Pobjeda 17:5 i nije toliko visoka obzirom da je nakon manje od 10 minuta igre bilo 10:0.

 

 

Važnije i zanimljivije od ove utakmice za jugaše dogodilo se prethodnih dana kada je Xavi Garcia slomio šaku u susretu protiv Nizozemske koji je bio toliko napet da je na poluvremenu bilo 1:9. Nakon operacije ostaje za vidjeti koliko će dugo jedan od najvažnijih igrača Juga izbivati.

Ovo je već treći put u kratkom vremenu, zadnjih godinu dana da se neki od igrača Juga iz reprezentacije vraća ozbiljno ozlijeđen. Prvo je Joković ozlijeđen (ako se ne varamo ozljeda rebara) tijekom EP-a propustio početak 2016., zatim se samo 20 dana prije final6-a u kvalifikacijama za Svjetsku ligu protiv Italije ozlijedio Macan (također lom u šaci), ali je uspio odigrati u Budimpešti i sada Garcia opet lom šake. Kobešćak je izjavio za jug.hr:

„Na žalost ovo je već treći put u manje od godine dana da nam se igrači iz reprezentacije vraćaju ozlijeđeni. Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići. Kod starijih igrača treba dozirati nastupe kako u klubu tako i u reprezentaciji. Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu, ali nadamo se njegovom što bržem oporavku i povratku u bazen.“

 

Kad već izbornik Tucak nema sluha, a ni potrebe kroz reprezentaciju uvoditi pomalo i mlađe igrače, čak niti protiv Nizozemske, jer ima Jug koji mu u kontinuitetu stvara 5-6 ključnih igrača, uz pokojega iz ostalih klubova, onda bi se Jug kao klub trebao znati postaviti prema ovim stvarima. Ipak je klub taj koji plaća igrače. A i opet kao i prije nekoliko mjeseci prilikom nepozivanja Fatovića i Markovića u reprezentaciju, umjesto trenera trebali bi čuti prigovore nekoga iznad u klupskoj hijerarhiji.

 

Što se tiče same utakmice osim Garcie na tribinama je ostao i Lončar,a još se očekuje povratak Markovića. Priliku su dobili Kržić i Pejić. I jednog i drugog imamo priliku promatrati zadnje 3-4 godine kroz mlađe uzraste i jednom već i u seniorskoj konkurenciji. Obojica još moraju fizički sazrjet za seniorski vaterpolo što i ne čudi obzirom da su 16 godišnjaci. Ove sezone su tek postali juniori, vrijeme je pred njima. Ovo su utakmice u kojima Pavličević i Merčep moraju pokazati više. I jedan i drugi nisu bili na potrebnom nivou.

 

Vojvodina čak nije imala ni vlastite kapice, već su igrali u jugovoj gostujućoj garnituri. Nekoć su kroz ovaj klub stasavali braća Pijetlović i braća Ćuk, Vapenski i cijeli niz dobrih klupskih igrača, a danas je za ove mlade igrače ova liga jako dobra prilika za razvoj. Teško je na osnovu ove jedne utakmice primijetiti jesu li kvalitetno vođeni, te imali među njima neki potencijal i radi li se dovoljno ozbiljno. Imaju tri neriješene utakmice (Budva, Jadran St i Mornar), solidno gostovanje u Herceg Novom i uvjerljive poraze od Partizana na Banjici i doma od Mladosti. Solidna sezona za mladu momčad koja će se s Budvom boriti za 8. mjesto i opstanak u 1. ligi (zadnji, deveti ima dodatne kvalifikacije protiv drugoplasirang drugoligaša).

 

Nakon početnih 10 minuta i 10:0 do kraja utakmice bilo je 7:5. Jasno, posljedica je to lošije igre Juga, izmiješane postave, ali dobar doseg za Vojvođane.

 

Jug CO – Vojvodina        17:5 (8:0, 4:2, 1:1, 3:1)

Suci: Leo Kuzmanić (Split) i Bore Rončević (Šibenik)

Jug: Bijač, Macan 3(1), Fatović 3, Pejić, Joković 2, Merčep, Kržić, Ivanković 2, Pavličević, Perrone 2, Benić 1, Obradović 3, Popadić, Vrlić 1. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Vojvodina:  Filipović, Marić, Rogač 2, Čabrilo, Marković, Mirimanov, Zammit 1, N. Popović, Tubić 1, Šulc, Vasić 1, Vasin, Vitorović, Đ. Popović. Trener: Vladimir Cukić.