Nikad lošiji Partizan

 

 

Jug je pobijedio u Beogradu 16:9 protiv Partizana koji je izgledao kao nižerazredna momčad. Uz malo ozbiljniji pristup jugaša u drugom poluvremenu mogao pa i trebao je Partizan doživjeti i dvoznamenkasti poraz.

 

 

 

Jug je već prvu četvrtinu dobio 6:1 uz tri gola Fatovića, dva Perronea i jedan Ivankovića. Od katastrofalnog rezultata dojam je bio još i gori, čak tri čiste kontre, uplivavanje Fatovića na zonu gdje je ostao potpuno sam na dva metra i parabola Perronea. Mogao je i Vrlić zabiti kad se na dva metra lakoćom oslobodio beka, ali je šutirao ravno u Dobožanova. S druge strane Partizan je imao 4 igrača više, većinom poklonjena u duelima bez lopte. Izradili su akciju na stativu koju je Velkić realizirao, a u preostale tri situacije reakcije su bile više nego katastrofalne. Prvo je netko izgubio loptu na vanjskoj poziciji nakon što ga je jedan jugaša napao s rukama u zraku, pa je krivo dodana lopta i za kraj je Drašoviću prilikom šuta ispala lopta pa je otišla metrima iznad gola. Sve u svemu riječima neopisiva igra Partizana.

 

Nakon što je do pauze Partizan bio najugodnije iznenađenje (obzirom da je ostao bez 9 igrača nakon prošle sezone i sastav im čine još uvijek tinejđeri) i u regionalnoj i u Ligi prvaka, u zadnje dvije utakmice nakon blagdana su neprepoznatljivi. Prvo su protiv Mladosti odigrali jako loše prije 3 dana, a i danas isto tako. Mora se reći da im nedostaju oba sidruna Toholj i Manojlović, ali to ne može biti opravdanje. Uostalom imali su sasvim dovoljno prilika s igračem više u obje utakmice.

 

I u drugoj četvrtini Jug podiže prednost, iako nešto manjim tempom. Do poluvremena je 10:3 uz dva gola Jakšića. Do kraja je zabio još 3 za ukupno 5 golova, vjerojatno je htio pokazati da je vrijedi koliko je tražio u neuspješnim pregovorima s Jugom uoči ove sezone. Prvo je uplivao i izvrtio Merčepa koji ni danas nije bio dobar. Kasnije je zabio s igračem više sa stative. Za Juga zabija Lončar dva puta (igrač više pa sa dva metra na dodavanje Macana direktno na ruku), pa Perrone (peterac izborio Lončar) i Obradović iz faula kad je ušao kao sidrun pa se izvukao na 5 metara vidjevši da ima dovoljno prostora.

 

Druga polovica utakmice protekla je u spuštanju intenziteta u igri Juga tako da je sve skupa ostalo 6:6 u posljednjih 16 minuta. Čak se na početku zadnje četvrtine Partizan vratio na minus 4, točnije 8:12. Od nekih detalja izdvojili bi obranu Dobožanova Lončaru u kontri 1 na 0 i dvije pogreške Merčepa. Prvo mu je Drašović lakoćom zabio s pozicije sidruna, a nakraju mu je Jakšić uzeo loptu bez faula na polovici igrališta i zaradio isključenje pa zabio iz kontre za konačnih 9:16.

 

4. kolo Lige prvaka

Partizan Raiffeisen – Jug Croatia osiguranje      9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4)

Suci: Bianco (Italija) i Shaidokov (Rusija).

Partizan: Dobožanov (5), Radanović 1, F. Janković, Repanović, Lazić 1, Velkić 1, Drašović 1, Andrejević, Jakšić 5, Kasum, Stojanović, Tomić, Brakočević. Trener: Zoran Milenković.

Jug: Bijač (7), Macan, Fatović 4, Lončar 2, Joković 1, Merčep, Vrlić 2, Ivanković 1, Pavličević, Perrone 4(1), Benić, Obradović 2, Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Igrač više: Par (1/4+1/3+0/0+2/4)= 4/11 (36%), Jug (1/1+1/2+1/3+2/4)= 5/10 (50%)

Peterci: Par -, Jug  1/1

Obrane: Dobožanov 5/21 (24%), Bijač 7/16 (44%)