Počinje kadetski kup

 

Danas popodne u Gružu kreće završni turnir Kadetskog kupa Hrvatske. Generacija je to igrača rođenih 2000. godine i mlađih. Jugaši su, poznati i po nadimku „Indijanci mliječnih zuba“ na zimu, u Šibeniku, osvojili zlato pa će sada na domaćem terenu pokušati kompletirati Doppiettu.

 

 

Skupine su slijedeće:

A: Mladost, Šibenik, Medveščak i Jadran

B: OVK POŠK, Jug, Primorje i Mornar.

 

Na zimu su u prvoj postavi trenera Mara Pulića igrali golman Vukojević, centar Farčić, bek Pejić, lijevo Brailo i Kržić, desno Vidosavljević i Lončarić (ili Dadić). I svi ostali igrači: Ivaniš, Balić, Bego, Erdelez, Ucović, Cukrov, Crnčević te Čulina (rotirano je tijekom turnira 16 igrača) imali su zapaženu minutažu. Trener Pulić za klupski portal jug.hr kaže da su svi igrači spremni i zdravi pa ćemo uživo imati prilike vidjeti kako igra ova generacija igrača od koje se u Jugu dosta očekuje.

Prisjetimo se malo zimskog turnira gdje je Jug nanizao 5 pobjeda (u 5 utakmica). Redom su padali:

Šibenik  13:8

Mornar 10:5

Jadran  9:8  (već imali osigurano prvo mjesto u grupi)

1/2finale:   Mladost  12:11

Finale: Šibenik  12:5

 

Jugaši su tada posebno impresivno odigrali finalnu utakmicu, kako i doliči velikim ekipama. Pobjedili su 7 razlike unatoč činjenici da su u prve dvije četvrtine protiv njih dosuđena čak 3 peterca i brutaliti. Uz i verbalno iživljavanje velikog suca Franulovića. Nakon takve pobjede, kao i 5 razlike protiv Šibenika u grupi, opet je igrač Šibenika izabran za najboljeg na turniru.

 

Kup počinje popodne u 17:00, a drugo i treće kolo po grupa igraju se sutra, u petak. Polufinale je u subotu popodne, a finale u nedjelju oko podne.

 

Današnji raspored:

17:00 h  HAVK Mladost – Šibenik
18:00 h Medveščak  – Jadran ST

grupa „B“
19:00 h OVK POŠK – Jug CO
20:00 h Primorje – Mornar BS