Primorje – Jug 14:10

 

U prvom ovosezonskom srazu dvije najjače ekipe u Hrvatskoj i u Jadranskoj ligi bolje je bilo Primorje koje je sa 4 razlike upisalo šestu pobjedu u ligi i nastavlja kao vodeće, vjerujem do kraja ligaškog dijela. Utakmica nije bila baš na maksimalnom nivou, što je možda i donekle razumljivo za početnu fazu sezone, ali ipak je bilo previše loših poteza.

 

 

Primorje je i u ovoj utakmici pokazalo da nije još u formi. Dapače, ne baš dobri Jug držao je egal nešto više od 2 i po četvrtine. Ipak, puno klasnih igrača Primorja su kroz individualne poteze – čitaj udarce sa igračem više – lakoćom rješavali situacije i držali utakmicu pod kontrolom. Sve je definitivno prelomljeno kada je Marković promašio peterac oko 2 minute prije kraja treće četvrtine, točnije Vićan je skinuo njegov udarac.

 

Prva četvrtina donijela je pregršt golova, 4:3 za Primorje. Igralo se gol za gol do 2:2, a onda Sukno sa iz dva igrača više u nizu donosi 4:2. Ipak Bušlje jako dobrim udarcem na zonu smanjuje na -1. U drugoj je Dobud odličnim golom – iskoristio kardinalnu pogrešku Bulja – na asist Benića sa desnog krila izjednačio. U tom periodu bilo je nekoliko Štampalijinih poguranaca u jedra Primorja. Prvo je sudio dva kontraprekršaja Janovića, a iz drugog je sijevnula kontra koju je Buljo realizirao. A kasnije je propustio suditi izbačaj na Marelji (potezanje za vrat kad mu je dodana lopta na vodu), na isteku četvrtine nije sudio čisti prekršaj na Janoviću na vanjskoj poziciji kako mu ne bi dao situaciju za šut iz faula, te kasnije kad je sidrun Juga (nisam vidio tko je bio) zaradio čisti izbačaj, možda čak i peterac jer je već bio polubočno okrenut prema Vićanu kad je pustio loptu, Štampalija opet ostaje nijem. Šteta zbog tih poteza Štampalije jer nisu bilo potrebni.

Benić je još jednom izjednačio, posljednji put u utakmici, na 5:5, udarcem sa 6 m iz doplivavanju u napad; od stative u Vićanova leđa pa u gol. Medo je zabio sa igračem više za 6:5 na poluvremenu.

Upisao se i Garcija sa igračem više nakon što se više od 5 minuta igralo bez golova. Tada je uslijedio Markovićev promašaj peterca kojega je odlično izborio Šutalo koji je u dolasku u napad zauzeo poziciju sidruna i okrenuo svog čuvara bez većih problema. Nastavljen je niz sa igračem više Primorja, ovaj put Denes Varga preko 2 bloka sa lijeve strane za prvi put +3, 8:5. Ipak do kraja četvrtine, Šutalo smanjuje udarcem iz faula sa 5 metara. Na +3 Štampa je vratio jednu grešku jugašima i poklonio ovaj faul jer je Sukno imao obje ruke u zraku kad je ovaj sudio.

Zadnja četvrtina opet golijada, čak 6:4 za Primorje. Bezbroj igrača više s obje strane. 4 razlike je i najveća prednost Primorja, koju su postigli odmah na startu ove četvrtine i držali do samog kraja.

 

 

Utakmica je odlučena na igraču više, kako to i često biva. Samo što je rijetko to ovako izraženo. Da jedna ekipa pogađa skoro svakog, a druga skoro niti jednog. Jug je imao samo jednu suvislu akciju sa igračem više koju je Macan realizirao sa stative, a s druge strane je sa igračem manje igrao jako loše, a Primorje je imalo ideju koju su dobro provodili, da razvuku obranu i daju prostor individualcima u vlastitim redovima da na širem prostoru prevare blok i Bijača.

Dok se nije došlo do +4, dakle dok se igralo ozbiljnije čini mi se da je omjer igrača više bio 8/8 Primorje 1/9 Jug. U statistici je stalo da je Primorje jednog promašilo, ali samo zato što su tada u biti imali 2 igrača više pa su tek po povratku prvog isključenog zabili tada gol.

 

Denes Varga, Sukno i Obradović su postigli po 3 gola. I to svaki sa po 3 do najviše 4 udarca. Koristili su katastrofalnu igru Juga sa igračem manje i skoro svaki put nakon 3 cima i dalje bili sami i iznad ili pored bloka probijali Bijača. Đuho je imao nekih taktičkih zamisli – Marković desni vanjski, Bošković lijevo krilo – koje su se pokazale kao potpuni promašaj. Još k tome momčad mu je igrala sa igračem manje i igračem više kao da nisu još nikad imali niti jedan trening skupa, ali o igri Juga više idućih dana.

 

Primorje isto bez neke igre. Čak i bez onoliko kontri odnosno tempa kojim su lani lomili Juga. Vićan u početku bez značajnijeg učinka, a kasnije sa nekoliko odličnih obrana. Spomenuti trojac strijelaca sam već istaknuo kao najbolje. Radu dobro čuvan veliki dio utakmice, Krapić zamijećen samo po promašaju cijelog gola kad je bio sam ispred Bijača sa dovoljno vremena za zacima 2 puta, ali se odlučio na brzi udarac. Bekovi ne pretjerano dobri u obrani, posebice Buljo. A i Petrović i Danijel Varga su brzo zarađivali isključenja. Muslim ne znam ni je li igro, a ako jest jako kratko. Šetka značajnija minutaža, ali bez većeg učinka.

 

6. kolo JVL-a

Primorje ErsteBank – Jug Croatia osiguranje 14:10 (4:3, 2:2, 2:1, 6:4)

Primorje: Vićan, Radu 1, Peroš, Krapić, De. Varga 3(1), Sukno 3, Muslim, Petrović, Da. Varga 1, Obradović 3, Šetka 1, Garcia 1, Jelovina, Buljubašić 1. Trener: Ivan Asić.

Jug: Bijač, Vranješ, Bošković 1(1), Janović 2(1), Šutalo 1, Benić 1, Marković 1(0), Bušlje 1, Visković, Dobud 1, Marelja 1, Macan 1, Nižić, Goreta. Trener: Veselin Đuho.

Peterci: Prim 1/1, Jug 2/3.

Igrač više: Prim 9/11 + 1/1 (2 igrača više)= 10/12 (83%), Jug CO 3/14 (21%).

Jedan komentar na “Primorje – Jug 14:10”

  1. Zaboravljena je situacija kad je priznat neregularni gol Obradovića sa stative – asist Garcije s krila na drugu stativu, a Obradović je bio u 2 metra. Isto Štampalijina pogreška…

    Ali sve u svemu zaslužna pobjeda Primorja, ali bez tih pogrešaka suca bilo bi zanimljivije pratiti utakmicu do kraja jer bi vjerujem u zadnju četvrtinu isto ušli sa neriješenim ili golom prednosti Primorja.