Prvi poraz Budve

   

    U Gružu su se  utakmici 8.kola JVL sastali Jug i Budva (ili kako je rekao Cota na otvaranju Jug Croatia Osiguranje i Budva……….. iz Crne Gore). To je ujedno bio i susret između prošlogodišnjeg prvaka i trenutno vodeće ekipe lige.

    Utakmica je počela dosta tvrdo s puno kontrafaulova i gotovo šest minuta se igralo bez gola, u vrlo visokom tempu koji je odmah na početku prilično istrošio obje momčadi. „Mučenje“ je prekinuo Bušlje koji s nekih 7-8 metara zabija gol danas prilično neraspoloženom Šefiku koji je ovaj poluvisoki šut trebao obraniti. To je pokrenulo strijelce tako da je ubrzo Danilović s desnog krila s igračem više izjednačio, a do kraja četvrtine je i Joković zabio iz peterca kojeg je izborio Seman.
    Druga četvrtina je krenula kao i prva, preko pet minuta nije bilo gola da bi sušu prekinuo Pasković i opet s igračem više izjednačio na 2:2. No to je bilo više manje sve od Budve do kraja, pošto Jug tada kreće silovito i lomi utakmicu. Vićan se razbranio, a S. Sukno u trenucima kad Jug ima dva igrača više silovitim udarcem razvaljuje mrežu Budve (bio je ljut jer je Danilović dosta grubo nasrnuo na njega kod drugog isključenja Budve u tom napadu) pogađa za 3:2. Seriju je nastavio Obradović koji zabija iz polukontre i Dobud koji se uspio okrenut u dva metra i postavit 5:2 na poluvremenu.
    U trećoj četvrtini Jugova serija ne staje i Joković diže na 6:2. Ubrzo zatim Tičić prekida seriju Juga i s igračem više pogađa za 6:3. Potom Dobud zarađuje isključenje na dva metra bez lopte, ali nakon što je brzo dobio loptu pokušava prevarit Šefika suhim listom kojeg je izveo dosta loše, te lopta završava u Šefikovim rukama. To je bila koliko sam vidio prva Šefikova obrana na utakmici, ako se tako može nazvat pošto mu je Dobud dodao loptu. Ipak već idući Jugov napad Dobud se iskupljuje kada lopti dodanoj ispred njega ne dopušta da padne na vodu, već je leđima okrenut golu prenosi preko glave i zabija za 7:3. Definitivno potez utakmice, iako već viđeno od Dobuda. Do kraja četvrtine Danilović s igračem više zabija za 7:4 i donosi kakvu takvu nadu za Budvu.
    Ipak, Jug definitivno utakmicu privodi kraju kada S. Sukno u prvim minutama zadnje četvrtine zabija iz peterca (izborio Dobud) i dovodi Jug na 8:4. Do kraja je Jug mirno utakmicu priveo kraju, tek dopustivši Daniloviću (s dva igrača više) i Antonijeviću da u zadnjoj minuti uljepšaju rezultat za Budvu. Inače Danilović je treći gol zabio nakon što je S. Sukno dobio isključenje u dvoboju na dva metra s Franičevićem gdje je centar Budve iz nemoći (napad prije mu je Sukno odigrao presing cijeli napad i na kraju mirno uzeo loptu koju je netko od Budvana pokušao dodati na dva metra) radio konstantan kontrafaul i držao Sukna s dvije ruke ispod vode, da bi ga i nakon isključenja nastavio potezat. To se nije svidjelo Boškoviću koji se s dvije ruke popeo na njega i zabio ga u pločice, te naravno zaradio isključenje. Jug je dva šuta igrača Budve u tim trenucima blokirao, ali ipak treći nije uspio. Zadnji gol je, nekoliko sekundi prije kraja, zabio Antonijević kojemu je to jedini svijetli trenutak u utakmici, pošto je do tada odigrao izrazito loše.
    Sudili su Margeta i Brguljan i to dosta dobro. Počeli su provoditi neke nove smjernice tako da je ispočetka bilo dosta kontrafaulova i nekih dosad neuobičajenih odluka (ispravnih) koje će ako ih svi suci nastave provoditi donijeti vaterpolu određeni napredak, bar po mom mišljenju.
    Što se tiče pojedinaca kod Juga najbolji Vićan i Dobud, dok se kod Budve istaknuo Danilović s tri gola s igračem više. Jug je odigrao dosta dobro pogotovo u obrani gdje je Vićan skinuo par teških lopti, dok u napadu imaju dosta rezerve pogotovo u situacijama s igračem više koje su jučer rješavali očajno.

8. kolo Jadranske lige
Bazen u Gružu, suci: Margeta (Kranj), Brguljan (Kotor)
Jug CO – Budva m: tel    8:6 (2:1, 3:1, 2:2, 1:2)
Jug: Vićan (8), Vranješ, Bošković, S. Sukno 2(1), Joković 2(1), Seman, Ivanković, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Nižić, Šutalo. Trener: Fatović.
Budva: Šefik (5), Petković, Ćirić, Danilović 3, Ljubanović, Tičić 1, Pejaković, Pasković 1, Trbojević, Peković, Ivošević, Franičević, Antonijević 1, Lazović. Trener: Krivokapić.

Igrač više: Jug 1/9; Budva 4/10
Peterci: Jug 2/2; Budva –

3 komentara na “Prvi poraz Budve”

  1. pa što je ovo jugaši pogodili oba peterca. koji su to noviteti, neuobičajene odluke, koji će donijet pomak?

  2. Dobud je najbolji igrac na svijetu svih vremena, zato sto je iz Mokošice i zbog toga ima taj vic u igri i sportsku drskost…….ili samo drskost

  3. kad već provokator ne želi odgovorit, mogo bi i zambata, kao sudac, progovorit o tim novim sudačkim smjernicama koje su spomenute u tekstu?