Suci, Bošković i Joković poklonili bod Jadranu

    Jugaši su bolje ušli u derbi. Obrana je bila odlična, a i Vićan je dobro branio. Azevedo je već u drugom napadu parabolom prevario Šćepanovića, a Dobud je realiziro igrača više prije nego ga je iti jedan vanjski igrač stigo pokrit nakon što je zaradio izbačaj Premuša bez lopte. Prva četvrtina je završila rezultatom 2:0 na Juga, a i početak druge je bio obećavajući. Nakon što su se Jugaši četvrti put  već obranili s igračem manje, Dobud je malo kasnije stigo u napad jer je on bio isključen. S obzirom da nije stigo pozicije sidruna, dobio je loptu na lijevom vanjskom i s 8 metara pliskom prevario Šćepanovića.


   Nakon 11 i po minuta Jadran je zabio prvi gol. Nakon velike pogreške Boškovića, Ivović je zabio iz faula s 5 metara i tad su kola krenula nizbrdo. Obrana je popustila, a Vićan nije nikad lošije branio. Nakon 3 obrane u prvoj četvrtini od čega jedna fenomenalna s igračem manje do kraja je uspio obranit još samo jedan udarac. Bošković i Joković su se nadmetali ko će ponijet titulu najlošijeg Jugaša, ali je za dlaku ovaj put slavio Joković. Toliko loših poteza koji su njih dvojica napravili smanjuje kredibilitet opravdanih kritika na loše suđenje, posebno Slovenca Rakovca. Suđenje je bilo dobro do pred kraj treće četvrtine kad je Slovenac bez ikakvog razloga isključio Markovića koji je bio na beku. Ispred njega je bio još jedan Jugaš koji je dupliro sidruna. Ništa se nije događalo, a ni vanjski igrači Jadrana nisu bili nešto aktivni niti su pokušavali probit Jugovu zonu. Nakon što ga je Slovenac iz čista mira isključio Marković je udario rukom po vodi i dobio isključenje s pravom zamjene. A do tada je bio uz Dobuda, Bušlju i Azeveda najbolji Jugaš. Poslije te odluke suci su krenuli u kompezacije i tu su se skroz izgubili. Evo da pobrojim samo veće pogreške:

1.    Za najobičniji faul na Azevedu isključili Smitha.
2.    Od zadnjih 5 igrača više (počevši s ovim Markovićevim) Novljani su 4 zaradili na dva metra bez lopte od kojih barem dva nisu postojala, posebno ono nakon time outa Jadrana kad je Gojković 15 sekundi pluto na lopti na 10 metara, a njegov čuvar se povuko u zonu. Naravno da to nije spriječilo Bralu da isključi Azeveda bez ikakvog razloga.
3.    Peteracem na Smodlaki su odma kompezirali jer je taj faul bio samo za isključenje.
4.    22 sekunde do kraja utakmice nakon što je Šćepanović obranio udarac Azevedu, lopta se odbila blizu Dobuda koji je uzo poziciju ispred beka koji ga je povuko, ali Slovenac ništa ne sudi i iz polukontre Ivović zabija za konačnih 10:10.

   Da se vratim na dvojac Bošković – Joković. Prvo je kapetan falio čistu kontru, pa šutiro svoj poznati šut nisko u bliži koji mu u zadnjih godinu i po svi brane, zatim ga je Ivović izigro i zabio prvi gol ko da Boškovića uopće nema ispred njega (a tako je i držo blok). Neđe sredinom druge četvrtine i Maro se uključio u borbu. Prvo je s igračem više falio cijeli gol. Pa je zatim napravio „potez“ utakmice. Ivović mu je uplivo s krila, iza sidruna (jer ih je Bušlje lakoćom izguravo, posebno Vukčevića, daleko od gola), na drugu stranu. Joković je kreno za njim, ali je na po puta stao (nije ga sidrun  potego) i gledo kako Ivović dobija lotu i zabija iako ga je bez problema mogo pokrit. Bošković je na kraju druge četvrtine konačno uradio i jedan dobar potez. S desnog vanjskog pogodio dijagonalu, stativa gol. Vrlo lijep gol. Kraj druge četvrtine je bio najbolji period u igri ove dvojice jer je tada i Joković odigro svoj najbolji potez, odlično dodavanje Mili na dva, ali nažalost prečka je zaustavila njegov udarac. Ali to je bilo kratkog daha jer je Bošković treću četvrtinu otvorio klasičnim centaršutem (da je Azevedo bio sam pa ni po jada, a i falilo mu je jedno 25 cenata da uhvati loptu) na drugu stativu, ali moj Miho ovo nije nogomet. Pa je zatim zabio peterac koji je izborio Dobud na dobro Jokovićevo dodavanje s igračem više na prvu stativu. Joković je opet kreno s lošim potezima kad je osto na desnom vanjskom sam  i umjesto da uđe dosta bliže golu s 8 metara je opuco puno preko gola. U zadnjoj četvrtini je Ivović prvo zabio gol preko Jokovića, a zatim i preko Boškovića. A vrhunac njihove igre  je bio kad je Boškoviću Šćepanović obranio peterac oko 3 minute prije kraja utakmice.
   Kroz nabrajanje bisera ova dva jučer trojanska konja u jugaškim redovima skoro sam opiso sve bitno na utakmici. Ipak mora se izdvojit Azeveda koji je zabio 3 gola iz 4 šuta te zaradio dva isključenja ko drugi sidrun. Zatim Dobuda koji je opet dominiro na dva metra i lakoćom uzimo poziciju u napadu. Posebno je bilo impresivno kad je u jednom napadu prvo uzo poziciju prema Jokoviću na desnom krilu (ovaj mu naravno nije uspio dodat) pa čim je lopta otišla na srednjeg vanjskog gotovo u sekundi je uzo novu idealnu poziciju za primit loptu.  Zabio je i dva gola od čega jedan s 8 metara, ali poznato je da ima odličan šut pogotovo za jednog sidruna. Bušlje je isto odlično odigro, posebno u obrani što mu je i osnovna zadaća. Isto ko što je Dobud dominiro u napadačkim akcijama na dva metra tako je Bušlje lakoćom izguravo protivničke sidrune dalego od gola. Dva puta je bez faula uzo loptu Premušu kojem su je suigrači idealno dodali. I Marković je bio odličan do isključenja.Tri puta je odlično odigro ko drugi sidrun (dva igrača više plus odličana parabola koja je nažalost sjela na prečku). Šteta što je onako reagiro na nepravedno isključenje (skoro ko ja) jer bi s njim u zadnjoj četvrtini Jug vjerojatno pobjedio.
   Novljani su imali jednostavnu taktiku. Dodaj loptu Ivoviću i on će se već nekako izborit za šut. Na žalost po Juga čuvao  ga je „duo fantastikus“ i nije mu bilo teško trpat uglavnom iz faulova s 5 metara. Uz još onako indisponiranog Vićana. Zabio je 6 od ukupno 10 golova Jadrana, a opuco je sigurno bar još toliko puta. Drugi najbolji u domaćim redovima je bio Šćepanović. Obranio je peterac i kontru Boškoviću, Bušlji s druge stative, Dobudu odličnu šraubu. Skupio je 8 odličnih obrana.
   Za kraj bi spomeno da su Novljani u prvom poluvremenu imali 6 igrača više od kojih su 4 puta na potpuno isti način izigrali jugovu obranu s izlaskom druge stative u 3-3. Samo nepreciznost domaćina ih je u tim momentima spašavala dok je Fatović u poluvremenu očito reagiro i zaustavio tu akciju. S druge strane Jug je tek devetog igrača više zabio iz akcije. Prije toga je Dobud zabio odma dok se obrana Jadrana još nije ni postavila te je opet Dobud izborio peterac s igračem više.
   Jadran nije niti jednom vodio u utakmici i tek su na 5:5 prvi put izjednačili u trećoj četvrtini, a Jug je propustio i vodstvo od 2 razlike s početka četvrte četvrtine

Jadran HN CKB – Jug CO 10:10 (0:2, 4:3, 1:1, 5:4)
Igalo, Suci: Brala (Rijeka) i Rakovec (Ljubljana).
JADRAN HN CKB: Ščepanović (8), Sekulić 2, Graham, Elez, Vukčević, Radović 1, Jelača 1, Gojković, Ivović 6, Pejaković, Premuš, Smith, Perčinić, Klikovac. Trener: Mustur
JUG CO: Vićan (4), Vranješ, Bošković 2 (1+0), Azevedo 3, Joković, Smodlaka, Marković, Bušlje 1, Seman, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Nižić, S. Sukno 1. Trener: Fatović
 
Igrač više: Jadran 6/13, Jug CO 5/11
Igrač više po četvrtinama: Jadran 0/3, 2/3, 1/3, 3/4; Jug 1/2, 0/3, 1/3, 3/3
Peterci: Jadran -; Jug 1/2
Ocjene istaknutih aktera utakmice:

5+ Ivović
5 Ščepanović, Azevedo
4,5 Dobud
4 Marković, Bušlje
2 Vićan, sudac Brala
1 Bošković, Joković, sudac Rakovec

11 komentara na “Suci, Bošković i Joković poklonili bod Jadranu”

  1. Ovo si vrlo dobro analizirao. Potpuno se slazem s tobom. Meni je uvijek zanimljivo kako Jug igra lose u gostima. Bar 30% losije nego doma. Iako je Jug jucer lose odigrao trebao je pobijedi bar 3 razlike jer je Jadran smijesna ekipa.

  2. Gledo sam zadnju cetvrtinu. Imao sam dojam da su suci jedva cekali napad Jadrana da im mogu dat iskljucenje. Sudjenje presmijesno. Jug nije imao puno sanse u zavrsnici, eventualno da je Vican sto obranio.

  3. ma unatoč lošem suđenju na kraju utakmice jug je mogo i moro dobit ovu utakmicu. sad im je jedina šansa da će primorac dobit jadrana u kotoru (navodno im kasne plaće i janović ne trenira zbog toga) jer su im svi ostali protivnici preslabi za otkinut i bod. s druge strane jug ima gostovanje u budvi i domaću utakmicu s mladosti. objektivno jadran ima 80 % šansi da osvoji jadransku ligu

  4. neslazem se s tobom. Poznato je da se Primorac i Jadran nevole. Nesto kao Jug i Mladost. Ja vjerujem, placa ili bez nje da ce dat 110% samo da ih pobijede. Usto trebo bi se vrati Kiss a i vazno im je jer su sad 2 boda iza JAdrana a ako pobjede mogu doc i ispred njih ( ali iza Juga jer ce Jug do kraja sve pobijedi ) sto im znaci da pocnu sa prve pozicije u domacem prvenstvu.

  5. nadam se da će bit tako tj da će primorac dobit. neki dan je vlašić u slobodnoj napiso da je jug osvjio u svom prvom nastupu prvnenstvo države (to sam zno) i u prvom nastupu i kup prvaka, pa bi sad ko trebo i u prvom nastupu u regionalnoj ligi nastavit taj niz.
    kakav je sustav natjecanja hr. prvenstva poslije jadranske lige?

  6. Poslije ti se igra 1 i 4, 2 i 3. Tj polufinale. Zato je vazno da Jug bude dobro plasiran.

  7. znači nema one mini lige 4 kluba? je li se gleda ukupni plasman u jadranskoj ligi ili samo rezultati između hr klubova?

  8. pop i mili na fofumu kažu da se gledaju samo hr klubovi. ne znam, vidit ćemo