Taman koliko treba

 
    U Gružu još jedna u nizu utakmica u kojoj se unaprijed znao pobjednik, iako je Mornar trenutno treća Hrvatska ekipa. Na trenutke se činilo da bi Mornar možda mogao do boda, no svaki put kad je bilo potrebno Jug bi pojačao tempo i kao svaki put u zadnjih rekao bi najmanje 10 godina Mornar osim dostojnog poraza ništa drugo nije uspio izvući.

     Jug je utakmicu počeo bez Vićana i Vranješa koje je Fatović odmarao, te Drobca koji je odrađivao drugu od dvije utakmice kazne zbog isključenja s pravom zamjene protiv Mladosti. Umjesto njih u sastavu su bili Bijač kao drugi golman, Bautović i Benić.  Osim tih izmjena na klupi su počeli Dobud i Bušlje tako da su od uobičajnih prvih 7 u igri bili samo  Joković, Bošković i Sukno. Ipak to previše nije smetalo Jugu tako da je do kraja prve četvrtine  povelo 3:1. Fatović u drugoj četvrtini daje priliku i mladićima na Jugovoj klupi tako da su u igri Benić, Šutalo i Bautović, a zadnji mu se na prilici zahvalio lijepim golom iz kontre za 4:2 (Burić prije toga smanjio na 3:2).  Do kraja četvrtine zabijaju Dobud dvaput i S.Sukno za sigurno vodstvo od 7:2. Ipak Mornar se ne predaje i u trećoj četvrtini dolazi na 8:5, no  Jug odmah odgovara i najprije Sandro, a zatim i Ivan (nakon lijepe akcije s igračem više i asistencije Dobuda) Sukno odvode Jug na +5 uoči zadnje četvrtine. Taman kad se činilo da je Jug sprelomio utakmicu, Splićani postižu 3 gola (2 peterca) u početne dvije minute zadnje četvrtine i prisiljavaju Fatovića na time-out.  Već u idućem napadu Jugaši zabijaju za 11:8 i do kraja sa još 3 pogotka mirno privode utakmicu kraju za konačnih 14:8.

     Kod Juga vrlo dobar Nižić koji je branio 3,5 četvrtine i skupio nekih 6-7 dobrih obrana (3 s igračem manje), braća Sukno, te Dobud, ostali su više manje korektno odrađivali utakmicu. Od mlađih Bautović je odigrao dobru utakmicu (jednu od boljih za seniore koliko sam ja pratio), a i Bijač je u zadnje 4 minute pokazao da Jug ima veliku perspektivu  među golmanima. Benić je isto odigrao korektno, ali čini mi se da mu fali još 10-ak kila da bi se mogao nositi sa prvoligaškim centrima.  Kod Mornara najbolji Marelja koji se dosta dobro nosio sa Jugovim bekovima, a uspio je i zabiti 3 gola (2 sa stative i jedan s igračem više).
     Što se tiče suđenja obje ekipe su imale zamjerki na suđanje, pogotovo Splićani i rekao bi da su u nekoliko navrata imali  pravo, pošto su suci imali par grešaka. Na kraju je i npr. S. Sukno opet dobio preko vode po nosu (protiv Mladosti je isto krvario), te je morao napustiti igru (prije toga je zabio gol iz te akcije) što suci nisu sankcionirali. Ipak s obzirom na rezultat suci nisu  utjecali na konačni ishod utakmice.  Ipak Splićani su i nakon utakmice osjetili potrebu za prigovorima, pa je Oreb imao žučnu raspravu sa sucima valjda u želji da ljudi primjete da je i on igrao s obzirom da ga se u bazenu nije baš vidjelo. Osim njega razočarao me i Bratić, od trenutno najboljeg splitskog igrača kako ga neki nazivaju nisam ništa vidio. Sve u svemu još jedna odrađena utakmica od strane Juga kojom nastavljaju borbu za prvo mjesto u Jadranskoj ligi.

 

22. kolo Jadranske lige
Jug CO – Mornar BS    14:8 (3:1, 4:1, 3:3, 4:3)
Suci: Aleksandar Adžić (Kotor) i Siniša Matijašević (Igalo).
JUG: Nižić, Benić, Bošković, Sandro Sukno 4, Joković 1, Seman 1, Marković, Bušlje, Ivan Sukno 2, Dobud 3, Bautović 1, Obradović 1, Bijač, Šutalo 1.
MORNAR: Kačić, Burić 2, Marinić-Kragić, Čorušić, Kalebić, Oreb, Jerković 1, Vojković, Mataić, Udiljak, Marelja 3, Kovačić, Ban 2, Bratić.

Peterci: Mornar 2/2.

5 komentara na “Taman koliko treba”

    1. Dobro da ima izvjestaj, a ti hoces jos i slike. Sto nisi ponjeo aparat pa slikavo

    1. Stvarno nam je zao, nadam se da nam se nece vise dogadjati ovakvi lapsusi, sljedeci put cemo mu razviti slike, uokviriti i dostaviti na kucnu adresu city expressom, pa neka si sacuva one koje mu se svidjaju.