Tri boda iz Beograda

????????????????????????????????????

S Banjice ove sezone svi uzimaju bodove pa je tako i Jug kolo prije kraja slavio 10:8 i stigao opet na treće mjesto u grupi A. Međutim, Final8 još nije osiguran; trebat će u zadnjem kolu ostati neporažen protiv Dinama u Gružu.

 

Jug je s najlakšeg gostovanja dobio unaprijed upisana 3 boda. Nakon što je Brescia, nekoliko sati ranije, upisala pobjedu u Barceloni Jugu je bilo svejedno, pobjeda ili nerješeno. I u jednom i u drugom slučaju ne smiju izgubiti od Dinama koji je u ovom kolu poražen doma od Olympiakosa.

 

Od početka bila je to utakmica bez previše tempa  – bilo je kontri, ali koje su rezultirale grešakam prilikom zavšetka protivničkog napada ili kao rekontre – bez velike nervoze ili napetosti. Rističević je dosta dobro branio i na taj način držao Partizan u utakmici iako je na 6 minuta prije kraja pri rezultatu 5:9 činilo da je sve gotovo.

 

Partizan je krenuo dosta dobro, vodio je 1:0 i 2:1 u prvoj četvrtini koju je ipak Lončar iz kontre završio s 2:2. U drugoj četvrtini Jug preuzima vodstvo kojega ne ispušta do kraja. Fatović iz faula, Benić na zonu, obojica s lijevo vanjskog te Macan i Rašović sa druge stative s igračem više. Uz dva gola Partizana rezultat je 4:6. U trećoj četvrtini Jug odlazi na +3. Najvažnija činjenica je da je realiziran peterac, i to Garcia i pred zadnjih 8 minuta je 5:8

 

Macan zabija već drugi go ls igračem više za 5:9 i tada se činilo da je sve riješeno. Malo su se jugaši previše opustili, a i Partizan je imao nekoliko odličnih poteza. Najbolji, Lukić koji fantastičnom parabolom s 8 metara zabija za tada 7:9. Uskoro je Radonjić, na kojega je trener Stefan Ćirić zvao većinu akcija s igračem više (jasno uz plan što činiti ako ne ostane 1 na 1 na lijevom krilu) zabio s krila i 1:47 do kraja samo je 8:9. Sudac nije svirao faul na vanjskoj poziciji na Garciji tako da je Partizan krenuo u napad. Uskoro i isključenje Rašovića bez lopte i akcija za izjednačenje koju opet s lijevo krila 1 na 1 protiv Garcijinog bloka pokušava riješiti jedan igrač Partizana (čini mi se Aksentijević), ali pogađa stativu s vanjske strane. Joković bježi u kontru i zabija za konačnih 8:10.

 

Joković je s 3 gola (još po jedan odličan šut s igračem više i na zonu, oba s desnog vanjskog) najučinkovitiji. Jug je tako došao do 5. od 6 mogućih pobjeda u drugom dijelu grupe A. Ove sezone ima 5 pobjeda i neriješeno na domaćem bazenu. Još preostaje utakmica protiv Dinama koju mora odigrati u jednakom stilu kao i prethodne i potvrditi plasman na final8.

 

Partizan – Jug Croatia osiguranje              8:10 (2:2, 2:4, 1:2, 3:2)

Plivalište Banjica. Suci: Jimenez (Špa) i Mercier (Fra)

Partizan: Rističević, Kasum, F. Janković 1, Lukić 2, Lazić, Tomić, M. Janković 2, Andrejević, Manojlović, Vučinić 1, Radojević 2, Aksentijević, Belopavlović. Trener: Stefan Ćirić.

Jug: Bijač, Macan 2, Fatović 1, Lončar 1, Joković 3, Garcia 1(1), Ivanković, Rašović 1, Renzuto, Pavličević, Benić 1, Lozina, Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Peterci: Par – , Jug 1/1