Završnica hrvatskog kupa, 19.-21.12.2008

Nadamo se novom slavlju svih Jugaša

 

    U Dubrovniku se ovaj vikend održava završni turnir hrvatskog kupa u vaterpolu. Nastup su izborili Šibenik NPC i Primorje EB dok su Mladost i Jug CO zbog nebulozne odluke HVS-a izravno na turniru. Još k tome ždrijeb je poludirigiran i ne mogu se sastat u polufinalu. Ovakav sustav natjecanja je krajnje nesportski i uperen protiv samog vaterpola i nadam se da će se nać neko pametan i to promijenit.

    U prvom polufinalu se sastaju Jug i Šibenik, a poslije njih Mladost i Primorje. Do sada su samo 4  kluba osvajala ovaj trofej. Po jedanput su to bili Primorje (upravo u Gružu protiv Juga) i Pošk, dok su Mladosti s 6 i Jug s 8 naslova, osvojili sve ostale. Ovo je treća godina kako se igra u ovom formatu sa završnim turnirom. Pokušava se paralelno popularizirat vaterpolo tako da se ovaj turnir lani nazvao Danima hrvatskog vaterpola. Međutim, osim sjednice UO HVS-a i domjenka na kojem se poslije dobro pojelo i popilo, nisam baš zapamtio neku promociju vaterpola. Ove godine se i finale ženskog kupa odigrava u sklopu ovih Dana.
Idejni vođa hrvatskog vaterpola

 

    I jedna zanimljivost kako se određivalo domaćinstvo ovih turnira. Prve godine je izabran Zagreb jer drugi (svi osim Mladosti) nisu ni znali kad se trebalo prijavit. Ali ”olakotna” okolnost je bila što Mladost nikako nije mogla osvojit niti jedan trofej protiv ”Nikolićevog” Juga. Prošle godine je odabran Split između više kandidata na sjednici upravnog odbora HVS-a. Dok je ove godine manekenka izvlačila ko će dobit organizaciju.
    Nadam se da će Jug prekinut post u ovoj godini i započet i s novim trenerom berbu trofeja uz poruku: VAZDA VJERNI SVOME JUGU – DANČARI.

 

b/a

2 komentara na “Završnica hrvatskog kupa, 19.-21.12.2008”

  1. jug dobio 12:5 šibenika. očekujemo izvještaj i komentar utakmice