Završnica PH za juniore 2011.

preuzeto sa www.vkmornar-brodospas.hr
 
    Na redu je završni turnir PH za juniore, igrače rođene 1993. i mlađe. Uz pravo nastupa trojice rođenih 1992. Igra se na Savi od četvrtka do nedjelje, 7 – 10.7. Svima koji su u mogućnosti preporučam da pođu do otvorenog bazena Mladosti i pogledaju bar utakmice polufinala i finala. Igrači su dovoljno kvalitetni, a još su mladenački zaneseni. Sport u pravom smislu riječi. A i utakmice su izjednačenije i zanimljivije od većine (s iznimkom duela ove sezone 3 najbolja kluba) seniorskih.

 


 

 

   Ove zime igran je kup (isti sustav natjecanja, samo drugi naziv) na kojem je poredak bio:

 

1. Mornar BS
2. Jug CO
3. Šibenik
4. Jadran
5. HAVK  Mladost
6. Medveščak
7. OVK POŠK
8. Kruna Osijek

    Prvih 7 ekipa se ponovno plasiralo, dok je umjesto Osječana tu sada Primorje. Osječani su odlukom HVS-a nakon 4 odigrane utakmice kvalifikacija diskvalificirani, o čemu ćemo opširnije i detaljnije pisati idućih dana.

    Ionako prvih 6 ekipa odskače kvalitetom. POŠK ima možda i najboljeg golmana Jelovinu koji je ove zime upisao debitantski nastup za seniorsku reprezentaciju, ali ipak nešto slabije igrače „u polju“.
    Medveščakovo ’93. godište nema potrebnu kvalitetu da se uključi u borbu za vrh, ali tu su 4 igrača ’92. Selem, Milaković, Geratović i Kolar od koje trener mora izabrati trojicu. Sigurno je da su i uigraniji nego na zimu kada su ovi momci igrali za seniore, a sada su poslije kraja prvenstva imali dovoljno vremena za zajedničke treninge sa juniorima. Tako su i osvojili nedavni turnir na Šalati gdje su pobjedili osvajače kupa Mornar 8:4.
   Mladost je domaćin i sigurno je da će se Šimenc sa svojim igračima htjeti pokazati pred domaćom publikom. Juniorske utakmice u Zagrebu su puno posjećenije i navijanje je bolje nego na seniorskim utakmicama. Posebice će to bit izraženo u prvom kolu kad se susreću dva zagrebačka kluba pa će gledalište bit podijeljeno, pa će i jedni i drugi imati svoje navijače. Mladostaši su na zimu rezultatski podbacili. U ključnoj utakmici u grupi protiv Šibenika, Gagulić je zaradio brutaliti pa je vodstvo 6:5, pretvoreno u zaostatak 6:10 u tih 4 minute. Vodeći igrači su Vukičević koji je ove sezone imao zapaženu minutažu kod Nikolića, pa golman Marcelić, te rođaci Bukić i Miloš koji su također dobili nekoliko prilika u seniorskom sastavu.
    Jadran je u ovoj generaciji, ’93. godište, redovito u polufinalu predhodnih godina. Kvalifikacije su završili iza Mornara i Šibenika, kao uostalom i na kupu. Predvode ih Divković i Visković.
    Šibenik je prošle sezone na Šalati osvojio PH. Na zimu je pala bronca u Crnici. Najbolji igrač završnog turnira bio je Antun Goreta koji je protekli vikend kao najbolji strijelac i kapetan predvodio mlađe juniore do naslova prvaka. Osim njega tu su dva Belamarića, kapetan Jakov i sidrun Domagoj. Vidjeti ćemo hoće li šibenski juniori nastaviti niz osvajanja medalja. Na zimu su od Juga u polufinalu izgubili na peterce.
    Jugaši su na zimu dva puta poraženi od Mornara. U skupini, u prvom kolu 4:3, i u finalu 7:6. Skupinu su prošli zahvaljujući boljoj gol razlici od Medveščaka jer su u međusobnoj utakmici remizirali. I jugašima je sada bilo lakše se uigrat jer je na zimu Benić igao za POŠK i samo se priključio ekipi na završnom turniru, a i Macan se mogo više posvetiti treninzima sa juniorima. Osim njih dvojice tu je i Zonić koji je sa Galebom osvojio 1B ligu. Problem je što se razbolio te je upitan njegov nastup. Također, oba golmana, Popadić – Batina i Penović, su ozlijeđena pa je Jug dosta hendikepiran. Golmanski dvojac biti će Mihović – Krkić. Od juniora su ove sezone po dvije utakmice za seniore odigrali i Blažević, Fatović, Lale te Begović.
    I za kraj glavni favorit Mornar. Ove sezone su donedavno bili neporaženi. Na ovom nedavnom turniru na Šalati su izgubili od Mladosti i Medveščaka, i nedavno na ljetnoj splitskoj ligi od veterana (Školneković, Mužić 3, Jerčić, Akrap 2, Kunjašić 1, Radončić, Savičević 5, Andrijić 3.). Na zimu je golman Anić bio proglašen za najboljeg na turniru, a drugi golman Podrug je inače reprezentativac. Od igrača ističu se Aličić i Čalić, ali u biti im je momčadska igra najjači adut. Primali su samo 4.2 gola u prosjeku na završnici kupa.

 

Grupa     A     Grupa    B
 Mornar BS   HAVK Mladost
 Jug CO   Medveščak
 Primorje EB   OVK POŠK
 Jadran    Šibenik

U 1. kolu izdvajamo:

7.7. četvrtak    2045    Mladost – Medveščak

U 2. kolu:

8.7. petak    1015    Jug CO – Mornar BS

U 3. kolu:

8.7. petak    2045    Mladost – Šibenik

Polufinala su na rasporedu u subotu u 1630 i 1745, a finale u nedjelju u 1245.