Završnica PH za mlađe juniore 2011.

 

   Danas u Splitu na Zenti u organizaiciji OVK POŠK-a započinje završni turnir Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore (1995. godište i mlađi). Prvi je to završni turnir za mlađe uzraste u ljetnom periodu. Igra se u standardnom formatu, 2 grupe po 4 ekipe:

 

 

Grupa A    Grupa B
 HAVK Mladost    Šibenik
 Jadran    OVK POŠK
 Mornar BS    Medveščak
 Opatija    Jug CO

 

    Prisjetimo se poretka na zimskom kupu:

1.    HAVK Mladost
2.    Jug CO
3.    Medveščak
4.    Mornar BS
5.    Šibenik
6.    Jadran
7.    OVK POŠK
8.    Primorje EB

 

    Vidimo da se Primorje ovaj put nije uspjelo kvalificirat, a i na zimu na završnici u Dubrovniku su jedini sve utakmice gubili sa velikom razlikom.

    Šibenčani su na zimu bili proglašeni glavni favoriti, ponajprije zbog Antuna Gorete koji je bio proglašen za najboljeg igrača juniorskog kupa te je i u seniorkoj konkurenciji već postizao golove. Čak štoviše u 2. ligi jug prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača već sa 15 godina, a ove zime je na Savi protiv Mladosti zabo 4 pogotka, a doma protiv Budve 3. Uz njega su tu još dva člana kadetske reprezentacije Andrija Bašić i Karlo Erak.
    Međutim tada su šibenčani kiksali. Cijela igra im je bila usmjerena na Goretu kojaga su drugi klubovi udvajali i posebno pazili. Pukli su pod bremenom uloge favorita i izgubili od Juga i Mornara sa po 2 razlike i otišli u borbu za 5. mjesto.
    Opet su Jug i Šibenik u istoj grupi, skupa sa Medveščakom koji je na zimu pobjedio Mornara u utakmici za broncu, što bi značilo da je grupa još teža.

    U drugoj grupi izraziti favoriti su Mladost i Mornar. Mladostašima su upitni nastupi nekih igrača, prije svih najbolje igrača završnice kupa Frana Milkovića.

    Jug je u Split otputovao bez prvog desnog vanjskog Jure Čučke. Osim igračkog nedostatka Čučka je vrlo važan i u psihološkoj pripremi jer kako je najbolji golman na kupu Toni Rozić u intervju za jug.hr nakon kupa izjavio: „Glupo mi je bilo koga izdvajati, ali moram jednostavno spomenuti Juru Čučku koji nas je prije svake utakmice dodatno motivirao svojim iscrpnim govorima.“.

    Rapored utakmica i satnicu možete pogledati na: http://jug.hr/novost.php?id=1368.

    Mislim da nikad, bar zadnjih godina, nije zabilježena dominacija jednog kluba u mlađim uzrastima poput one Mornara prošle zime. Od 5 završnih turnira osvojili su 4 naslova, jedino su u ovoj kategoriji ostali 4. Trofej Nardelli za najbolje mlađe uzraste kojim se Jug često dičio i ponosio tako će i drugu godinu za redom na Poljud. Trenutačni poredak, nakon zimskog dijela natjecanja, je: