Ferencvarosu četvrti remi u pet kola

foto: https://www.facebook.com/fradivizilabda

Zodiac CNAB – FTC Telekom Budapest 12:12 (3:4) (3:1) (3:3) (3:4)

Suci: Voevodin (RUS), Severo (ITA)

Igrač više: Barceloneta 1/5, FTC 6/9

2 igrača više: Barceloneta 1/1

Peterci: Barceloneta 0/1

Barceloneta: Lopez, Famera 3, Granados 1 (0/1), Pavillard 2, De Toro, Larumbe 4, Ponferrada, Fernandez, Asensio, Perrone 1, Biel 1, Bustos, Aguirre 7/19. Trener: Fatović

Ferencvaros: Szakonyi 7/16, Gabor, Nyiri, Merkulov 3, Vamos 1, Ubović 1, Fekete 2, Vigvari 1, Molnar, Varga 3, Jansik, Damonte 1, Vogel. Trener: Z.Varga.

Nakon pobjede nad Novim Beogradom u prošlome kolu, ekipa Ferencvarosa nastavila je s neodlučenim ishodima svojih utakmica, ubilježivši i četvrti remi u 5 odigranih kola. I ovoga puta je neizvjesno bilo do samoga kraja, Barcelonetu su dvije sekunde dijelile od pobjede a presudilo je slanje golmana gostiju u napad te otvaranje prostora Merkulovu za izjednačujući pogodak. Cijelim tijekom utakmica je u rezultatskome egalu, gosti su u početku imali nekoliko puta po gol prednosti dok je Barceloneta od druge četvrtine uglavnom imala inicijativu ali ni oni nisu dosezali na više od dva razlike. I dalje je evidentno da neigranje Munarriza puno utječe na igru Barcelonete, ako se tome doda slabije izdanje Granadosa, neuvjerljiva centarska pozicija – De Toro i Asensio uz povremeno dodavanje Bustosa, onda od jedne respektabilne momčadi dobijemo upravo ovakvu igru kakvu smo gledali, a to je daleko od onoga na što smo navikli. Aguirre na golu isto je imao nekoliko slabijih momenata pa su najzaslužniji za i ovakav krajnji ishod bili Larumbe, Famera (još zaradio i peterac) i ljevoruki Pavillard iako dosta njihovih golova ide na dušu obrane FTC koja im je ostavljala puno prostora. Osim što su bili bezopasni po protivnički gol (tek 1 pokušaj De Tora), centri Barcelonete nisu uspijevali niti zaraditi više od nekoliko izbačaja, pri čemu je i njihova realizacija bila jako loša, jednom su pogodili kod dva igrača viška, kod običnih tek iz petoga pokušaja na samome kraju Famera sa stative.

Ako na igru domaćih ima dosta zamjerki ništa manje ih nije ni na drugoj strani. Z.Varga ne namjerava odustati od taktike s naguravanjem  2, često i 3 igrača pred protivnički gol, što nekada može dati rezultate ali kada protivnička obrana ima rješenje za takvu igru čini se besmisleno uporno insistirati na tome. Tek jedanput su u ovoj utakmici uspjeli zabit iz takvih situacija, kod jednog uplivavanja Feketea, par puta su isto imali izgledne šanse ali su umjesto šuteva (Fekete, Damonte) išli na pas viška, Ubović je također imao jedan promašaj iz dosta dobre pozicije. Uglavnom, iako s dosta takvih uplivavanja (Fekete, Jansik, Merkulov) uz koncentriranu obranu nije stvaralo toliko prostora za dobre pasove koji bi dolazili od Varge ili Vamosa. Ferencvaros je barem na ovaj način iznudio nešto više igrača više, dosta dobro su ih i realizirali, ali je taj broj porastao tek u posljednjoj četvrtini kada su zaradili čak 4 (od ukupno 9). Nakon golijade u prošloj utakmici, Ubović je uspio tek jednom zabiti (kraj Famere) a nije bilo ni akcija na njega kod igrača više. Vamos je sigurno jedan od kojih se još i više očekuje ali ni on nije uspješniji, tek jedan gol, istina, iz teške pozicije i na čistu kvalitetu. Varga je u napadu solidan, uz 3 gola i jedna lopta uzeta Granadosu na pola bazena iz koje je slijedio igrač više i kontra (gol Damonte), ali je u obrani bar nekoliko golova primljeno preko njega. Također se od njega očekuje više kreacije u napadu ali je već pitanje koliko on može pružiti u svim segmentima igre. Na golu gostiju ovoga puta je umjesto Vogela bio Szakonyi (ne znam razlog), u početku dosta dobar, obranio je i peterac Granadosu, ali kasnije isto s nekim slabim intervencijama, posebice kod gola koji je Larumbe postigao za 11:9. No, poraza su FTC na kraju spasili i dvojica ponajboljih, Merkulov i Fekete, zapaženi cijelim tijekom utakmice ali i postigli 3 zadnja gola za svoj tim.

Rezime bi bio da smo vidjeli jednu izjednačenu i do kraja uzbudljivu utakmicu, ali i timove od kojih se svakako očekuje kvalitetnija igra. Pogreške, na momente čak i prilična konfuzija na obje strane pokvarile su utisak i “umjetnički dojam” ali neka se to pravda početkom sezone i tempiranjem forme za ono što slijedi. Po dosadašnjim rezultatima u ovoj grupi, čini se da će se za prolaz na F8 boriti u pravo ove dvije ekipe. Uz nešto bolja izdanja Jadrana koji je tu odmah iza, sigurno nas čeka još dosta uzbuđenja i prije finalnoga turnira.

Odgovori