Olympiakos – Spandau 6:5

Prva četvrtfinalna utakmica završnice Euro lige u Genovi između grčkog Olympiakosa i njemačkog Spandaua. Nakon što smo se prijavili u apartman i pronašli bazen koji nije baš blizu centra, te pričali s ljubaznim osobljem koji izdaje akreditacije, stigli smo na 3. četvrtinu. Rezultat je 2:0 za Olyimpiakos.

Tijek utakmice:

3:0 Genidounias

3:1 Dedović iz kontre

 

Zbog gužve u prometu i standardnih problema s talijanskom organizacijom, malo smo zakasnili na početak prve utakmice. Dok smo se snašli na bazenu već je bilo 2:0 na Olympiakos. Mjesta koja smo dobili tu toliko dobra da ne vidimo igru nego u tragovima, tako da će biti jako zanimljivo pratiti ovaj F8.

 

3. četvrtina

4:1 Argyropoulos

4:2 Kueppers

4:3 Juengling

4:4 Stamm

5:4 Genidounias

 

I ovo malo što vidimo prvo što upada u oči je jako loše suđenje dvojca Putniković – De Jong. Bezbroj odluka koje nam nisu jasno, doduše i nemamo baš neki pregled igre. Spandau se dosta dobro drži i nakon 3:0 stigli su na 4:4. Nakon niza odluka na štetu Olyija, jedno više nego dvojbno isključenje na Obradoviću koji je u standardnoj akciji s srednjeg vanjskog uplivao na prvu stativu kao sidrun i zaradio igrača više iako je lopta bila dodana na ruku. Tijekom akcije još jedno isključenej na stativi i Genidounisa je zabio s desnog vanjskog za 5:4.

 

4. četvrtina

6:4 Genidounias

6:5 Dedović

 

 

Puno teže od očekivanoga, Olympiakos je došao do pobjede protiv Spandau. Čak je zadnji napad, zadnjih 27 sekundi njemačka momčad imala priliku odvesti utakmicu u peterce, ali je Bušlje iskontrolirao dodanu lopte prema Ćuku.