Pro Reccu 5 od 5, OSC sve više zaostaje

foto: https://www.facebook.com/vlvhu

OSC Budapest – Pro Recco 8:14 (2:5) (1:1) (3:4) (2:4)

Suci: Margeta (SLO), Schopp (GER)

Igrač više: OSC 4/11, Pro Recco 6/12

OSC: Levai (7/18), Sziladi, Manhercz 1, Varnai, Aranyi, Csacsovszky 2, Dala, Toth, Vigvari 1, Burian 1, Bundschuh 1, Harai 2, Devai . Trener: Da.Varga

Pro Recco: Del Lungo (8/16), Di Fulvio 1, Zalanki 2, Figlioli 2, Younger 1, Bertoli, Cannella 2, Echenique, Ivović 3, Velotto, Hallock 1, Lončar 2, Negri (1/2). Trener: Sukno

Iako je ekipa Pro Recca svakako slovila za favorita u ovome susretu, nije bilo za očekivati da će se domaći tako lako predati te da će utakmica biti riješena praktički u prvoj četvrtini. Stekavši u prvome periodu 3 gola prednosti, gosti su, očito svjesni razlike u kvaliteti, čak i (na momente) nonšalantnijom igrom, prednost kasnije samo uvećavali. Pro Recco je predominantan bio u svakome segmentu igre, i bez odsutnoga Aicardija (uz njega nije bilo ni N.Presciuttia) na 2 metra su “gospodarili” Lončar i Hallock koji su izborili veliki broj izbačaja uz to upisavši i 3 gola. Povlačeći tako težište obrane OSC ka 2 metra, oslobađao se prostor za vanjske šuteve koje su domaći često kasnili blokirati, a to su obilato koristili Cannella, Younger, Ivović, Di Fulvio (sve sa srednjeg), onda dva puta Figlioli i još jednom Ivović, s desnog vanjskog na zonu. Obrana Recca je također bila znatno uvjerljivija, koristeći maksimalno nedostatak drugog pravog centra domaćih. Kada Harai nije bio u igri, bekovi gostiju (posebice Ivović) bili su predominantni u duelima, omogućujući presing svoje obrane koju nisu puno remetila niti ubacivanja pred gol Varnaia, Totha, Aranyia…     Najveći “potrošači” lopti OSC-a (Manhercz, Burian, Vigvari) bili su dobro pokriveni pa su iz igre njihovi golovi izostali, Manhercz je jedan postigao iz kontre koju je isplivao po lijevoj strani, Burian i Vigvari po jedan kod igrača više, s desnoga i lijevoga krila, oba uz loše intervencije Del Lunga. Nešto uspješniji bio je Csacsovszky s 2 gola, jednom ostavljen bez bloka s desnog vanjskog (na početku za 1:0), te kasnije šutem s 8 metara. Harai je donio domaćima najveći broj izbačaja od kojih je jedan i sam realizirao sa stative dok je drugi gol postigao uz preopuštenu obranu Recca, na samom kraju treće četvrtine kada su mu pustili šut iz faula sa 6 metara. OSC je i ovoga puta imao probleme u realizaciji igrača više, popravljajući uspješnost tek kako se bližio kraj utakmice a gosti već bili u uvjerljivome vodstvu, lopta im je uglavnom sporo išla a šutevi zaustavljani blokovima, uz par promašaja, Del Lungo je tek jednom imao obranu. Od 4 gola koje su domaći postigli, osim 2 sa sative (Harai, Bundschuh) druga dva s krila bila su krivica talijanskoga golmana pa je nakon tog drugoga (Vigvari) Sukno na gol poslao u završnici veterana Negria.

Domaći su jedino vodstvo imali na početku, 1:0 je bilo nakon neiskorištenih po igrača više na svakoj strani, no gosti odmah preokreću, tri puta kod brojčane prednosti (Ivović i 2 puta Zalanki), još jednim golom Ivovića te Cannelle pa na kraju prve četvrtine imaju 2:5 uz vidljivo bolje plivanje, sigurniju obranu i brže akcije. Nakon gola Youngera za 2:6 početkom druge četvrtine i Recco malo popušta s ritmom, u napadu naročito kada ne uspijevaju 3 puta kod igrača više, ali u obrani i dalje drže OSC bez gola do kontre u kojoj Manhercz smanjuje na 3:6 što je i rezultat na poluvremenu. U nastavku Pro Recco nastavlja dominirati, golovima Lončara (igrač više) i Figliolija stiže do 5 golova viška (3:8). OSC najzad uspijeva s igračem više (Burian) te još jednim golom iz vana (Csacsovszky) ali potom i prima dva gola u nizu (Cannella, Ivović) za 5:10. Malo neozbiljnosti obrane gostiju na samom isteku treće četvrtine omogućuje Haraiu gol sa 6 metara ali je 4 gola minusa zapravo najbliže što će se domaći primaknuti ekipi Recca. U posljednjoj četvrtini gosti rutinski održavaju 4-5 golova prednosti a konačnih +6 (8:14) donosi Lončar iz brzo izvedenoga igrača više.

Ivović kod Recca, za obrambeni i napadački učinak, najuvjerljiviji, malo iza su Lončar i Hallock koji su učinkoviti bili najviše u napadu. Cannella isto dosta agilan, Figlioli na svojoj razini, Di Fulvio i Zalanki nisu pretjerano forsirali jer nije bilo ni potrebe. Kod domaćih je jedino Harai odigrao u okviru svojih mogućnosti, možda još Csacsovszky. Nakon uvjerljivih poraza na domaćem bazenu, najprije od Marseillea a sada i od Pro Recca, vidljivo je da OSC nema kvalitetu, pa ni igru kojom bi ostvario ozbiljniji rezultat u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Sastav grupe B vjerojatno će im omogućiti dolazak do finalnoga turnira ali, po do sada prikazanom, teško da mogu više od toga.

Odgovori