Rusi se utopili u Gružu

Jug je pobjedio Sintez 18:10, ali taj rezultat dovoljno ne dočarava što se dogilo večeras u Gružu. Puno bolji zaključak se može izvući iz podatka da je nakon 10 minuta igre bilo 9:0 od čega je daleko najudaljeniji gol pao iz peterca.

U najavi utakmice u Sportskim novostima mogli smo pročitati izjavu kapetana Odintsova da su se dobro spremili za Juga i da će utakmicu presuditi obrana, njihova obrana. Barem je u ovom drugom dijelu bio u pravu, jer je svakako jedan od ključnih faktora bilo to što Sintez nije imao obranu. Nakon 4 gola mladi golman Chirkov je gestikulirao prema klupi tražeći da ga se izvadi vani. Antonov se krenuo dizati i pripremati za ulazak, ali trener Sinteza nije dozvolio zamjenu. Ipak na pauzi prije druge četvrtine Chirkov je otišao na klupu.

Nije golman bez veze ludio poslije tog i svakog idućeg gola do 7:0 koliko je završila prva četvrtina. Nakon 10 minuta igra bilo je 9:0, a najudaljeniji udarac kojega je Jug uputio je bio peterac (s iznimkom Benićevog šuta na kraju prve četvrtine što je bila jedina obrana Chirkova). Sjećamo se da je Turčin prije 4 godine bio prvi koji je primijenio taktiku golova isključivo sa 2-3 metra udaljenosti i izvojevao veliku pobjedu protiv Kokota. Svih ostalih 8 golova zabili su jugaši s 2-3 metra. Ili iz kontri (Papanastasiou dva puta, Fatović i Lonar po jednom) ili na prebačaje s krila na stativu na, ali nijednom s igračem više, već na postavljenu obranu. Jednom je uplivao Fatović, jednom je Lončar, drugi put Lozina kao sidrun dobio loptu s krila ispred, visoko na ruku te je jednom Xavi zabio na isteku napada s krila, odličnim i efektnim udarcem, bez čuvara ispred sebe. Uz taj peterac kojega je opet u kontri zaradio Lončar, a realizirao Fatović, bilo je to nevjerojatnih 9 golova, redom s 2-3 metra od gola.

Najveća prednost bila je 15:3 malo prije kraja treće četvrtine. Pala je malo, što je i logično, fokusiranost igrača pri tom rezultatu. U zadnjoj četvrtini do tada izvrsni, s pregršt odličnih obrana, Lenina statistika kaže 12, Popadić odlazi na klupu i Jarak je primio praktički svaki udarac koji je išao u okvir tako da je na kraju 18:10 izvrstan rezultat za Sintez.

Imaju Rusi i fizičku snagu, imaju i dobre plivače, ali očito ne razumiju igru kako bi trebali i onda utakmica izgleda kako je večerašnja izgledala. Najlošija momčad regionalne lige, što je trenutno Budva, ne bi primila 9 golova u 10 minuta i to s 2-3 metra. Iako bi njih ih Rusi lakoćom pobjedili. Nisu ovako loše izgledali ni u Szolnoku (13:10) ni u Pireju (10:8), tako da nije sve samo na njima. I Jugaši su zaslužni što su pokazali ovoliku razliku u kvaliteti. Odlično plivanje, odlična obrana, odličan Pop na golu. Kasnije je manje sve išlo za rukom i sve skupa je bila odlična najava za idući vikend i borbu za prvi trofej.

5. kolo Lige prvaka

Grupa A

Jug Adriatic osiguranje – Sintez Kazan      18:10 (7:0, 4:2, 4:3, 3:5)

Suci: Alexandrescu (Rum), Ortega (Špa)

Jug: Popadić (12), Macan, Fatović 5(1), Lončar 2, Kržić, Garcia 1, Lozina 2, Merkulov, Papanastasiou 2, Žuvela 1, Benić 2, Obradović 3, Jarak (0). Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Sintez: Antonov, Lazarev, Vasilyev 1, Odintsov, Bugaychuk 3, Krasnov, Derevinakin 1, Andyiukov, Mironov, Ryzhov-Alenichev 1, Lisunov 2, Latipov 2, Chirkov. Trener: Aleksander Eryshov.

Osobne pogreške: Jug 7, Sin 6

Peterci: Jug 1/1, Sin –

Igrač više: Jug 2/5 (40%), Sin 3/6 (50%)