Szolnoki – BPM 6:6

Szolnoki – BPM Sport Management 6:6 (0:0) (2:3) (2:1) (2:2)

Suci: Franulović (CRO), Gomez (ESP)

Igrač više: Szolnoki 3/13, BPM 4/13

Szolnoki: Nagy, Angyal, Batori, Zalanki, Jansik 1, Szatmari, Aleksić 2, V.Rašović 2, Szeghami, Lazić, Kis, Teleki 1, Kardos

Trener: Gocić

BPM Sport Management: Lazović, Dolce 2, Damonte, Alesiani 1, Fondelli, Di Soma, Drašović 1, Bruni, Mirachi 1, Luongo 1, Casasola, Valentino, Nicosia

Trener: Baldineti

 

 

Utakmica koja je odlučivala o raspletu u skupini B završena je bez pobjednika te je sada definitivno da će Sport Management biti treći talijanski predstavnik na F8. Nade mađarskoga predstavnika, porasle nakon pobjede u prošlome kolu protiv Juga, raspršene su trećim remijem na domaćem bazenu (ukupno četvrti) u ovoj, na kraju po njih vrlo slaboj sezoni. Odsustvo ozlijeđenoga Prlainovića osjeti se posebice u napadu Szolnoka no svakako nije presudan faktor pokazuju i prethodni rezultati. Nije niti Sport Management pružio neku naročito kvalitetnu partiju ali su se u, na momente, prljavoj igri bolje snašli i obezbijedili si povoljan rezultat. Svoj show imao je i ovoga puta Nagy, od podsmjevanja neuspjelim pokušajima protivnika do bijesa ka svojim suigračima kada bi falili u obrani ili kada se nitko ne bi otvarao da mu baci loptu u napad. Bijesa je bilo i na klupi gostiju, naravno na neke sudačke odluke u neizvjesnoj završnici kada je u bazenu sve prštalo. Na kraju se sve ipak regularno okončalo i bez incidenata.

Prva četvrtina protekla je neefikasno na obje strane i jedino su se iskazivali golmani. Gosti nisu iskoristili dva puta igrača više, Nagy je branio udarce Drašovića izvana i Dolcea sa stative, nešto kasnije Luongo je isto prošao ali iz igre. Na drugoj strani Lazović siguran dva puta na šuteve Zalankija (jedan kod igrača više). Potom talijanski klub još jednom sa igračem više no i dalje je Nagy nesavladiv kod šuta Fondellija. Do kraja četvrtine još 2 puta ima igrača više i Szolnoki no ništa više od kornera ne dobija Zalanki. Nakon još jedne obrane koju skuplja Nagy a Rašović postiže najzad prvi gol sa desnog vanjskog početkom druge četvrtine. Gosti ne uspijevaju preko Dolcea i Drašovića dok Gocić potencira igru sa dupliranjem centara koja donosi rezultat u vidu gola Telekija za 2:0 dok se kasnije to svodilo na dobijanje igrača više u najboljem slučaju. Sport Management najzad postiže svoj prvi gol iz četvrtoga igrača više, najprije ne uspijevaju sa stative da bi Dršaović izvana najzad savladao Nagyja. Još jednoga igrača više potom ne koriste gosti ali zadržavaju loptu i na isteku napada preko Luonga dolaze do poravnanja sredinom druge četvrtine. Szolnoki i dalje bez rješenja kod brojčane prednosti a Lazović siguran kod šuta Aleksića, kod narednoga nisu ni šutirali napravivši kontrafaul. Alesiani sa stative (igrač više) donosi preokret i vodstvo gostima a do kraja druge četvrtine pokušava iz uplivavanja no pogađa samo stativu, Szolnoki bez akcije u napadu te još jednu obranu Nagyja vidimo do poluvremena.

U nastavku ponovo bez golova nekoliko minuta, Szolnok skuplja kontrafaulove dok gosti već treći puta pokušavaju lobom u nedostatku boljih pozicija. Šut Batorija završava u bloku a gosti iz novoga igrača više, Dolce sa lijevog vanjskog, dolaze do 2:4. Domaći ni iz šestog puta ne uspjevaju sa igračem više (Szatmari blokiran) te poslije 9 minuta dolaze najzad do trećeg gola šutem Jansika koji je pušten na lijevoj strani. Ni gosti nisu toliko sigurni sa igračem više, Delmonte promašuje i odmah dobija izbačaj koga Szolnok najzad koristi i preko Aleksića sa stative sustiže na 4:4. Nastavljaju se kontrafaulovi na obje strane a do kraja četvrtine još po jedan igrač više, Luongo i Rašović pogađaju samo stative.

Početak posljednje četvrtine donosi novo vodstvo domaćih koji postižu i treći gol u nizu, Aleksić sa lijeve strane kod igrača više. Sport Management ne koristi takvu priliku lošim dodavanjem Fondellija na 2 metra, na drugoj strani Batori još jednom izblokiran kod igrača više. Mirachi donosi novo poravnanje na 5 i pol minuta do kraja (igrač više, sa stative), slijede kontrafaulovi na svakoj strani i malo tuče u plivanju te obostrani izbačaji za Zalankija i Luonga, također i crveni karton treneru Baldinetiju. Još jedan kontrafaul sviran domaćima, točnije Laziću da bi ponovo gosti stigli do prednosti udarcem Dolcea izvana. Još dva puta Szolnok ne koristi igrača više da bi najzad iz trećeg na 6:6 poravnao Rašović na minutu i pol do kraja. Spasili su i domaći narednoga igrača manje, Nagy brani šut Di Some sa lijeve strane ali Szolnok vrlo jeftino kocka svoju zadnju šansu spuštajući loptu na Lazića koji gubi loptu na 2 metra. Slijedi izbačaj koga Aleksić pravi na Fondeliju te gosti drže loptu do kraja za neodlučeno i plasman na F8.