Radnički na final4-u

https://www.kvkradnicki.com/

Zadnje kolo B polufinalne grupe Premier regionalne lige nosilo je playoff utakmicu za drugo mjesto, Radnički protiv Primorca. Kragujevčanima je odgovaralo i neriješeno, a Primorac je bio u prednosti jer su bili u ulozi outsidera. Preostale dvije utakmice bile su odrađivanje posla nakon napornih zadnjih dana u kojima su igrači trošeni preko svake mjere i granice.

Budva BR – Jadran HN                  8:15

Po prvi put nakon 6 sezona Novljani neće biti sudionici final4-a. U nikad kraćoj sezoni danas su odradili posljednju petu utakmicu u kojoj su upisali drugu pobjedu, obje protiv crnogorskih ekipa. Osim što su ove godine, zbog pandemijske situacije, umjesto daljenjeg jačanja momčadi morali drastično smanjiti proračun i ostali bez brojnih igrača, još im je ovaj turnir došao u nezgodno doba, neposredno nakon reprezentativnih utakmica u Debrecenu. Nezgodnih jer jedan od nositelja igre Đuro Radović ozlijedio i iako je pokušao i ovdje igrati, nije mogao. Osim toga još jedan reprezentativac Banićević nije igrao prvo kolo, a i treći reprezentativac Marko Petković nije bio ni blizu svog uobičajenog izdanja.

Danas je Gardešević bio najefikasniji sa 5, a s njim i Averka sa 3 gola. Često spominjani Blažo Mitrović iz Budve zabio je 2 i bio najbolji strijelac ovog turnira s 18 golova (od ukupno 38 golova Budve).

Jug AO – Solaris                              14:5

Jug je upisao i petu pobjedu, treću s 9 razlike. Preostale dvije bile su i veće. Danas u sastavu nije bilo Benića. Uz poslovično efikasnog Fatovića i Papanastasiou je zabio 3 gola. Mladi Zvono je dodao 2.

Radnički – Primorac                      12:10

Odlučujuća utakmica bila je na rasporedu zadnja. Radnički je sinoć odmarao ključne igrače kako bi što spremniji dočekao današnju utakmicu. Međutim, od svih ovih utakmica u ovoj su bili najlošiji. Ali izvukli su pobjedu, ponajviše na kvalitetu Strahinje Rašovića i na niz kardinalnih grešaka Primorca krajem treće četvrtine.

Očekivali smo obrambeno puno kvalitetniju utakmicu. Znalo se da sudački par Tiozzo – Savinović neće suditi bezbroj isključenja. Na kraju ukupno 13 osobnih, po očekivanju. Primorac je imao 3/6 realizaciju (jednom su imali dva igrača više, odmah na startu utakmice), a Radnički 2/6.

Najlošiju utakmicu na turniru imao je Dobožanov. Bio je baš izrazito loš, drugu obranu upisao je negdje tijekom treće četvrtine, a do tada je primio čak 8 golova. Od toga, najmanje 4 idu njemu na dušu. Od parabole u zadnjoj sekundi prve četvrtine sa 10-12 metara, pa preko udaraca s desnog vanjskog Mačića, Molthena i Adžića u drugoj četvrtini.

Međutim, Strahinja Rašović koji i do sad i nije imao turnir na svom niovu, danas, kad je bilo najpotrebnije, najbolji. Čak 5 golova. 3 na zonu s vanjske pozicije, još 2 iz tranzicije.

Nakon početnog vodstva Primorca (0:1 i 1:2) Radnički odlazi na 4:2 i 5:3. Međutim tada Primorac zabija 5 golova u nepunih 5 minuta druge četvrtine. I nakon 15 minuta utakmice rezultat je 6:8. Na pola treće imali su zadnje izjednačenje, 9:9. Tada dvije velike greške Draškovića koji gubi dvije lopte za dvije čiste kontre Radulovića i Lukića, uz gol Rašovića na isteku četvrtine i 12:9 i utakmica je riješena. U zadnjoj četvrtini samo jedan gol, i to Perkovića s pozicije sidruna. U drugom dijelu se i Dobožanov stabilizirao, stoga samo 2 zabijena gola Primorca.

U povratničkoj sezoni, Radnički je izborio final4. Do sada i jesu najbolji klub iz Srbije sa trećim mjestom, a još je samo Partizan jednom bio na final4-u i ostao četvrti.