Brescia na final8-u

AN Brescia – WASPO Hannover 11:9 (4:1) (2:3) (3:3) (2:2)

 

Suci: Stavridis (GRE), Alexandrescu (ROU)

Igrač više: Brescia 3/8, Hannover 5/9

Peterci: Hannover 3/3

 

Brescia: Dle Lungo, Guerrato 1, C.Presciutti, Manyzi, Pasković 1, Rizzo 1, Muslim 4, Nora, N.Presciutti, Bertoli, Janović 2, Vukčević 2, Morretti

Trener: Bovo

Hannover: Sučić, Ćorušić, Bukowski, Real 3, Brguljan (1/1), Radović 2 (1/1), Jokić, Preuss, Sekulić (1/1), Estrany 2, Winkelhorst, Ban, Winkler

Trener: Seehafer

 

Odlučujuća utakmica za domaće, rezultatski nebitna za goste, završila je očekivano na kraju iako su se njenim tijekom utisci mijenjali. Prva četvrtina je protekla u potpunoj dominaciji Brescie te je izgledalo da će sve biti vrlo brzo riješeno, no, ostatak utakmice Hannover je bio potpuno ravnopravan protivnik i da još samo malo ozbiljnijom igrom može sve učiniti mnogo neizvjesnijim. Ovako je Brescia držala stečenu prednost od 2-3 gola, a gosti se tek polovicom četvrte četvrtine primakli na -1. Mogli su to učiniti i ranije da nekoliko napada nisu pravili greške u dodavanjima i lako gubili lopte. Jedan od glavnih utisaka ove utakmice je i odlična partija Muslima koji je pogađao i sa 2 metra i sa 5, i posve iz vana, te imao i izborenih igrača više, na kraju 4 gola, uz 2 koje je dao drugi sidrun Vukčević malo govori i o „čvrstini“ obrane gostiju, ali ne umanjuje dobru igru pomenutih. Također zanimljivo, ovoga puta Brescia ne tako sigurna sa igračem više, a na drugoj strani Hannover tek jedan gol iz igre, pored onih sa brojčanom prednošću tri su dali i iz peteraca (2 izborio Ćorušić, jednoga uplivavanjem Jokić). Del Lungo i Sučić su isto imali svojih momenata, te spasili nekoliko golova u situacijama sa igračem manje.

 

Brescia dolazi do vodstva već u prvome napadu golom Muslima sa 2 metra, potom 2 puta ne koriste igrača više (obrane Sučića) da bi na 2:0 povisio Janović sa srednjeg. Gosti ne uspijevaju sa igračem više, Brguljanu sa stative brani Del Lungo a Muslim zabija svoj drugi gol izvukavši se na 5 metara za 3:0. Nakon izblokiranog udarca ljevorukoga Sekulića (igrač više) iz kontre 2 na 1 Guerrato povećava na 4:0 dok gosti tek na samome kraju prve četvrtine uspijevaju realizirati trećega igrača više (Real sa srednjega) za 4:1.

Drugu četvrtinu domaći otvaraju najzad golom sa igračem više (Pasković sa ljevog vanjskog) no ubrzo gosti smanjuju golovima Estranyja (igrač više) te iz peterca koga je izborio uplivavši Jokić a skrivio Nora, te Sekulić smanjio na 5:3. Brescia brzopletim promašajem ne koristi još jednoga igrača više, ali im Radović lošim dodavanjem omogućava još jednu kontru (3 na 2) koju ipak zustavlja obranom Sučić. Ipak, priliku sa stative kod igrača više ne propušta Muslim za 6:3, da bi još jednim golom Estrany sa ljevoga krila (igrač više) smanjio prednost domaćih na poluvremenu 6:4.

Treća četvrtina donijela je 6 golova, po 3 na svakoj strani i po tri na njenom samom početku i samom kraju. Rizzo iz vana u prvome napadu zabija za 7:4, drugi peterac za goste je izborio Ćorušić a realizirao Radović, da bi odmah Vukčević šraubom sa stative (igrč više) držao domaće na +3, 8:5 i sve ovo desilo se u prvih minutu i pol treće četvrtine. Slijedi period igre bez golova iako je šansi bilo, Pasković je 2 puta pogađao stative, N.Presciuti jednom, Šuteve Estranyja i Winkelhorsta branio Del Lungo. Onda, u zadnjih 50 sekundi opet 3 gola, prvo još jedan postiže Real (igrač više), Muslim iz vana zabija svoj četvrti i  na samome kraju najzad i Radović iz vana za 9:7 te i dalje rezultatsku neizvjesnost u poslednjoj četvrtini. Do njene polovice je sasvim mirno uz propuštenoga igrača više domaćih, kada šut sa stative N.Presciutija brani Sučić. Slijede i golovi, sad 4 u dvije minute. Hannover hvata priključak iz trećega peterca (opet na Ćorušiću) koga realizira Brguljan za 9:8, Janović odmah uzvraća golom iz faula ali i Real postiže svoj treći gol (sa stative, igrač više) smanjivši na 10:9 na oko dvije i pol minute do kraja. Vukčević odmah uzvraća golom pored Jokića i ipak ne dozvoljava dramu na samome kraju. 11:9 je ostao konačan rezultat uz još po jednoga neiskorištenoga igrača više na obe strane.

 

Brescia je na kraju ostvarila svoj cilj, spletom sretnih ili kakvih drugih okolnosti, ali i svojim igrama stigli su do F8. Potencijala imaju, naročito ako bi ovakve partije ponovili Muslim i Vukčević, da li dovoljnoga i za korak dalje od četvrtine finala ostaje da se vidi.