Eger opet bolji od Szolnoka

Foto: waterpolo.hu

Eger vs. Szlonok – 8. kolo skupine B

Suci Boris Margeta (SLO) i Radoslaw Koryzna (POL).

Najprije isprike jer sam u samom početku susreta imao problema sa internet vezom (kao i nekoliko puta kasnije), pa nisam možda baš sve uspio vidjeti.

Nagy je počeo na vratima Szolnoka, unatoč nešto slabije forme u dva posljednja nastupa (o čemu je i b/a pisao u najavi ovog kola Lige prvaka. Nakon nekoliko neuspješnih napada (ili dobrih obrana) obje ekipe, dva isključenja Szolnoka (Jansik, Prlainović), Eger zabija za 1:0 preko Angelosa Vlachopoulosa i dolazi u vodstvo. Igrač više za Szolnok (2:07 do kraja, isključen je Angyal), ali udarac sa lijevog vanjskog zaustavlja blok. Pokušaj lob udarca Egera sa istekom napada odsjeda na prečki. Isključenje Čučkovića 0:46 sekundi prije kraja četvrtine, TO za Szolnok. Udarac sa lijevog vanjskog, nakon što se već vratio kažnjeni igrač zaustavljava glava Branislava Mitrovića, koji u nastavku napada brani i udarac iz faula sa desnog vanjskog. Kraj prve četvrtine.

Loptu u plivanju osvaja Eger, ali ne koristi svoj prvi napad. Udarac Prlainovića (pliska) odlazi pokraj gola. Isključenje kod Szolnoka (Zalánki), a Eger koristi priliku sa igračem više i preko Vlachopoulusa povisuje na 2:0, udarac u donji desni kut. Cseh uzima TO (za njega neuobičajno rano :smile:) i propisno se izvikao na svoje igrače (prije svih Zalánkia). Peterac na centru skrivio je Decker, a Prlainović vara reprezentativnog kolegu i udarcem iznad glave smanjuje na 2:1 (6:45). Eger ne koristi svoj napad, ali niti Szolnok svoj, jer rade kontrafaul. Šut iz faula sa desnog vanjskog brani Nagy. Ponovo pliska preko gola Szolnoka, a pokušaj Egera, uplivavanjem na 2 metra na drugu stativu resijecaju igrači Szolnoka. Isključenje kod Szolnoka (Aaron Younger, 4:10) i Norbert Dabrowski uzima TO za Eger. Brzi prijenos na lijevo krilo, ali Nagy zaustavlja udarac. Szolnok ne koristi svoj napad i baca loptu u ugao igrališta. Udarac Egera zaustavlja blokom Ćuk, Szolnok drži daleko igrače Egera, ali onda Decker koristi neoprezost obarane, uplivava iza leđa obrane, ostaje sam na 2 metra ispred Nagya i zabija za 3:1 (2:35). Isključenje Čučkovića, Szolnok sa lijevog krila ne koristi. Sada se obranom istakao Mitrović. U nastavku isključenje igrača Szolnoka (Bátori Bence, 1:43), par brzih dodavanja i sa centralne pozicije izvana pogađa Strahinja Rašović za visokih 4:1 (1:19).Szolnok pokušava spuštanjem lopte na 2 metra, isključenje Angyala, ali Hosnyánszkyblokom zaustavlja pokušaj Szolnoka. Šut Balázs Háraia sa 2 metra pokraj 2 igrača Szolnoka prolazi tik pored gola. Ima još malo vremena do kraja četvrine te pokušaj izdaleka zaustavlja Mitrović za kraj četvrtine i 4:1.

Loptu u plivanju osvaja Eger, ali ne uspijeva loptu dodati na 2 metra. Szolnok također pokušava preko centra, ali mu igrači Egera lako oduzimaju loptu. Opet Eger dodaje na centra i opet neuspješno. Zalánki sa druge strane pokušava udarcem iz faula, ali pokraj gola. Eger je u napadu, sa samim istekom napada udarac iz daljine pogađa stativu, lopta se odbija prema igraču Egera koji zarađuje isključenje Gocića, a Dabrowski uzima TO za Eger i slaže akciju (5:52). Nakon brzih nekoliko dodavanja uslijedio je udaracsa desnog krila koji Nagy podlakticom skreće u korner (jasno se vidjelo na ponovljenoj snimci), ali suci daju loptu Solnoku, a Cseh koristi priliku i zove TO (5:33). Lopta ide 2 metra, isključenje Kovács Gergőa, ali velika dekoncentracija igrača Szolnoka, griješe prilikom dodavanja te lopta odlazi van igrališta. Eger ne koristi svoj slijedeći napad. Pokušava Szolnok, nažalost nisam dobro vidio broj kapice igrača koji sa vanjske pozicije ulazi, pokušava dobiti priliku za udarac ili barem faul, ali mu igrači Egera oduzimaju loptu. Sa druge strane, Eger ne uspijevaju organizirati kvalitetan napad  i stječe mu vrijeme. Krasno ubacivanje na prvu stativu sa desne strane skroz iz krila, ali Mitrović i to brani uz pomoć odlično posatavljenog bloka. Uslijedilo je nekoliko neuspješanih napada sa svake strane. Hosnyánszky pokušava udarcem iz velike daljenine, no blok skreće loptu u gol aut. Lopta je u posjedu Szolnoka, njihov pokušaj Mitrović brani i odbija loptu u korner. Nakon kornera Szolnok je ponovo neprecizan. Zalánki sada ima sjajnu asistencija (ponovo nisam vidio nažalost za koga koji je sam izbio pred vrata Egera), no Mitrović još bolje brani ovu najbolju do sada priliku Szolnoka. Ostalo je još nekoliko sekundi do kraja treće četvrtine, a Nagy brani mlak udarac za kraj ove četvrine koja je završila bez pogodaka.

Posljednju četvrtinu otvara Szolnok koji uzima loptu u plivanju, ali šut sa desnog vanjskog (pliska) odlazi preko gola. Bedő Krisztián zabija gol sa centra, dobija loptu i sa čuvarom na leđima vara Nagya za 5:1. Odmah u slijedećem napadu, Szolnok napokon uzvraća preko Zalánkia, udaracem Mitroviću kroz glavu za 5:2. Eger pokušava ponovo preko centra, no ovoga puta neuspješno. U narednom napadu Szolnoka obostrano isključenje (Bátori Bence i Kovács Gergő), no u nastavku napada Szolnok radi kontrafaul Szolnoka, dosuđuje im se odgurivanje na 2 metra zbog pokušaja stvaranja prednosti neposredno prije primanja lopte.  Isključenje Kis Gábora i TO uzima Eger. Fantastično su igrači Egera izradili priliku, ali 100%-tnu priliku sa 2 metra brani Nagy i odbija loptu korner. U nastavku ponovo igrač više za Eger (sada je isključen Hangay Zoltán), a žuti karton zaslužuje Cseh zbog prigovora sucu. Ponovo sjajno izrađena prilika, ponovo sam igrač na 2 metra i opet Nagy brani. Ovu su bile dvije vezane vrhunske i važne intervencije Nagya koji pokazuje kako je ono prikazano u protekle dvije utakmice ipak bio prolazni trenutak slabosti (a moguće i odraz nedavne viroze). Szolnok sada ima igrača više (isključen je Decker), ali ga ne koristi jer se lopta od bloka odbija pokraj gola. Eger ne koristi napad, a Cseh Sándor zove TO za Szolnok 2:41 sekundu prije kraja utakmice.Szolnok pokušava dodavanjem na centra, ali igrači Egera uzimaju loptu. Ne koriste svoj naredni napad, a Szolnok u svom napadu preko Zalankia sa desnog vanjskog u dalji kut Mitrovića nakon 2-3 cima pogađa malu mrežicu za 5:3. Szolnok igra presing, drži igrače Egera daleko od svoga gola i napad istječe, a u povratku u obranu isklučen je Bedő Krisztián, no Szolnok ne koristi ovu priliku i nakon odbijene lopte u borbi za ničiju loptu negdje u desnom kutu igrališta, isljučen je Zalánki. Eger koristi igrača više ovoga puta, prijenos na stativu, pliska i Čučković zabija 15 sekundi prije kraja, a kamera zumira Dabrowskog koji pada u pobjednički trans :smile:. Ostalo je par sekundi, kraj je susreta, reultat je 6:3 za Eger!

 

 

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa 6-3 (1-0, 3-1, 0-0, 2-2)

Golovi Eger: Vlachopulos 2, S. Rašović 1, Decker Á. 1, Čučković 1, Bedő 1

Golovi Szolnok: Zalánki 2, Prlainović 1

 

Znači i drugi susret u ligi prvaka Eger je riješio u svoju korist. Ovoga puta pred svojom publikom i uvjerljivije, uz sjajnu predstavu i posebno rapoloženog Branislava Mitrovića na vratima. Eger je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto skupine B lige prvaka i nalazi se iza Pro Recca koji je na prvom mjestu. Spandau i Szolnok sada imaju jednaki broj bodova, po 15 i da Jadran nije izgubio svoju utakmicu od Sabadella kod kuće, Szolnok bi pao na 5. mjesto.

Na stranu rezultat i stanje na ljestvici Lige prvaka (u okviru koje se ova utakmica odigrala), bit će jako interesantno vidjeti susret 14. kola mađarske lige kada u goste Szolnoku dolazi FTC. Ovo je drugi poraz Szolnoka od mađarske ekipe, a bojim se kako su sada i ostali (prije svih upravo FTC koji je bio 2 puta jako blizu) „namirisal i krv“ i kako će Szolnoku biti jako teško. Upravo će ta utkmica protiv FTC-a biti Szolnoku jako važna da se vrati na staze pobjednika kako se od prvaka Europe i očekuje, ili će produbiti moguću krizu u ekipi.