Ispada li branitelj naslova već u grupi?

???????????????????????????????

Je li namjerno ili slučajno utakmica Szegeda i Partizana jedina koja se igra u nedjelju tako da će pozornost cijelog vaterpolskog svijeta biti usmjerena na to hoće li se branitelj naslova prvaka Europe oprostiti od titule već u grupi. Direktna je to borba Szegeda i Partizana, tada za posljednje, osmo mjesto u četvrtfinalu. Partizanu je to utakmica sezone i samo ga pobjeda vodi dalje. Trenutno su na 7 bodova dok Szeged ima 10. Vasas je na drugoj poziciji, ali oni danas igraju sa posljednjim Egerom koji je izvan svih kombinacija i za očekivati je da će uzeti 3 boda i biti jedni od dva kluba koji prolaze dalje iz grupe C. Posebice ako se prisjetimo posljednjeg kola prošle godine kada je baš Szeged „pustio“ (može i bez navodnika) utakmicu Vasasu koji je sa ta tri boda prošao u drugi krug.

Partizan je izgubio od Szegeda u Beogradu na početku sezone. Tada su još uigravali nove mlade igrače i oporavljali se od odlaska nositelja igre Pijetlovića, Prlainovića, Chatzitheodoroua, Rađena. Soro je neprikosnoven na golu, spašavao je prošlo kolo protiv Vasasa, uz njega tu je alfa i omega Vujasinović. Nakon odlazaka u prvi plan su iskočili Mitrović, Radović, Korolija, Ćuk, Vukićević. Dojma sam da je Partizan u boljoj formi nego na početku sezone, pronašli su formu, i Milanović izvlači maksimum iz onoga što ima. Dosta utakmica su kiksali (uz poraz doma od Szegeda u prvom kolu), izgubili su u gostima kod zadnjeg Egera, igrali neriješeno kod Vasasa. Ovo je sada posljednji vlak, i nakon kikseva sreća je da imaju uopće šansi za prolaz. Vrlo fer po meni, ako ne dobiju Szeged i nisu za među 8.

Szeged se neplanirano (po meni ) našao na čelu tablice, ali nije to toliko iznenađenje zbog njih nego zbog kikseva Partizana. Ali mislim da će to sjest na svoje mjesto i da će ih Vasas i Partizan prestići ovaj vikend. Alfa i omega ove ekipe je veliki dr. Tamas Molnar, koji je već (pomalo) u veteranskim godinama. Igru nose i Csaba Kiss, Torok, Somogy, Hegedus, i naš Kunac. Od stranaca još imaju malo poznate Youngera i Kayesa. Njihov uspon na vrh tablice počeo je pobjedom u Beogradu. Realno su za nijansu igrački ipak jači Vasas i Partizan. Mađari ko Mađari, skloni su kiksevima, iako mislim da će u ovoj tekmi dati svoj maksimum, i njima je ovo tekma sezone.

Partizan se digao u formi, kažu da su spremni na suđenje i provokacije u Szegedinu, i najavljuju jedini rezultat koji ih vodi dalje. Trener Milanović ima kvalitetu voditi ovakvu utakmicu na vrhunski način.

 

Optimizma ne manjka ni meni. Nakon svih kikseva fer prilika za Partizan, pobjedom u Szegedinu trebaju dokazati da i dalje kvaliteta za top 8 Europe pliva Banjicom. Biti će ovo ili kraj za prvaka Europe, ili velika pobjeda koja im može dati zamaha i za daljnji tijek natjecanja. Navijam i kladim se u ovo drugo.

5 komentara na “Ispada li branitelj naslova već u grupi?”

 1. odlična najava. je li ovaj younger mladi (cca 20-22 god) australac koji je unazad par godina bio najbolji pojedinac ili strijelac (ili među najboljima) na jednom juniorskom SP-u?

 2. http://www.kurir-info.rs/sport/vaterpolisti-partizana-bez-trenera-u-najbitnijem-mecu-185894.php

  evo velikog problema za partizan,,,samo mi nije jasno da se o tome pise tek vecer prije utakmice a milanovica nema vec tjedan dana s ekipom,,,

 3. Ždrijeb četvrtfinala u Rimu 2. ožujka:
  1. jakosna grupa: Primorje, Jug, Szeged i Pro Recco
  2. jakosnka grupa: Budva, Mladost, Vasas i Jadran.

  Potencijalni protivnici Juga: Budva, Vasas i Jadran.
  Potencijalni protivnici Primorja: Mladost, Vasas i Jadran
  Potencijalni protivnici Mladosti: Primorje, Szeged i Pro Recco.

 4. Picek i kumpanja bela-Kurir…optimizam ne manjka ni meni?! Nisi imao šanse cijelu utakmicu, bilo je 9:6…