Izjave nakon utakmice Primorje – Mladost (1.dio)

Slavlje Primorja u srijedu i prvi naslov prvaka Hrvatske ponukalo je našeg MK da prikupi brojne izjave aktera finala. Kako materijala ima napretek, donosimo prvi dio izjava od Luke Lončara, Denesa Varge (koji je rekao da bi želio ostati i iduće sezone u najboljem klubu na svijetu, ali Bauer u SN-u piše da braća odlaze u Szolnoki), te kapetana Krapića te trenera Asića.

 

Luka Lončar

mk: Evo Luka, po drugi puta u 4 dana te pitam za izjavu, na tvoju žalost i zadnji puta za sad neko dogledno vrijeme… Luka Lončar: Pa da… Čestitam Primorju na naslovu prvaka , bili su bolji u sve 3 utakmice. Mi moramo sagledati naše greške i za iduću sezonu se pripremiti i pokušati to sve ispraviti. mk: Opet ste na početku poveli, dobro se držali i na kraju 6 razlike za Primorje. Netko tko bi vidio rezultat bi rekao da su vas primorjaši nakantali, no opet ste dugo bili na gol-dva i onda pad… Luka Lončar: Pa to je sve tri utakmice tako i očito da imaju širu klupu i samim time više snage. Ta rotacija im daje jedan ritam za koji na kraju ispada da mi ne možemo pratit i to je mislim i prevagnulo na kraju. mk: A reci mi pred kraj utakmice si u jednoj situaciji, već si bio na klupi, dosta žestoko reagirao. Neznam prema kome, dali je to bio Krapić ili netko drugi… Što se to dogodilo ako smijem pitat i ako želiš reći? Luka Lončar: Pa mogu reći, mislim da je Garcia došao do naše klupe, nakon svega što se dogodilo… mk: Što se točno dogodilo? Luka Lončar: Ja mislim da je Gagulić njega udario i onda su oni žestoko krenuli prema Gaguliću prema našoj klupi, što je naš prostor i nemaju oni šta dolazit tamo. To je moje mišljenje. Isto tako nitko od naših nije dolazio do njihove klupe kad su oni u prvoj utakmici Žiku otvorili tako da nema smisla da dolaze… Al dobro, bilo-prošlo, to ostaje tu di se dogodilo i idemo dalje. mk: Reci još samo za kraj, tvoji planovi za dalje; ostaješ i Mladosti, imaš neke kombinacije? Luka Lončar: Imam ugovor još godinu dana i 99% ostajem… mk: Osim ako te Primorje ne zove, ha? 😉 Luka Lončar: Hahaha, pa da, osim ako ne plate neku odštetu masnu, haha….

 

Denes Varga

mk: Denes, evo nakon 3 ili 4 godine u Rijeci tvoja prva titula u Primorju, kakav je osjećaj? Denes Varga: Pa nije istina, osvojili smo Jadransku ligu.. mk: Da da, krivo smo se razumjeli, osvojili ste i Jadransku ligu i kup, no mislio sam na prvo prvenstvo osvojeno za Primorje… Denes Varga: Da, u svakom slučaju mislim da je ovo najvažnije što smo osvojili od svih trofeja i vrlo sam sretan s time. Iako nam otvaranje nije bilo najbolje, ne želim podcijeniti Mladost no bilo je loše s naše strane protiv tima s kojim je razlika u kvaliteti 4-5-6 golova u našu korist. Ipak, vrlo vrlo sam sretan s titulom. mk: Da, opet taj lošiji početak, oni vode i sredinom utakmice vi zabijate 4-5 golova u nizu i nakraju pobjeđujete 6 razlike? Denes Varga: Mislim da je to zbog toga što oni imaju mladi tim i imaju puno energije, no naša je klupa jača i imamo puno igrača za zamjene. U drugim poluvremenima svake od ove tri utakmice bila je vidljiva snaga te naše duge klupe i uvijek smo taj dio igre dobivali. mk: Reci nam, postoje neke glasine da je ovo tvoja zadnja utakmica kao igrač Primorja pred domaćim navijačima? Denes Varga: To nije istina, imamo još Final6. mk: Da da, no mislio sam pred našom publikom? Denes Varga: Najvažnije su sad te dvije utakmice u Barceloni i dok to ne završimo ne želim o tome niti razmišljati niti pričati. mk: Bi li želio ostati ovdje i iduće godine? Denes Varga: Da, želio bih. Svi bi željeli ostati ovdje jer ovo je sada najbolji klub na svijetu u svakom pogledu. Ako pogledamo igrače, bazen, publiku, mogućnosti… Ovo je najbolji klub.

 

Ivan Krapić:

mk: S nama je i Ivan Krapić, vjerojatno najtraženija osoba u gradu danas. Jučer je to bio Brezovec koji je bio kapetan pobjedničke momčadi, danas si to ti. Kakav je osjećaj donesti titulu prvaka Primorju nakon 76 godina i biti kapetan te ekipe? Ivan Krapić: Pa sigurno da je krasan osjećaj pogotovo za jedan klub kao Primorje koji je samo jednom bio prvak države. Tako da je ovaj trofej koji nam je lani izmaknuo stvarno jako velika stvar za nas. Još nismo ni svjesni koliko to znači, to ćemo vjerojatno tek postat… No eto, okrunili smo to prvenstvo u kojem smo igrali najbolji vaterpolo i bili uvjerljivo najbolji, nakon 3 utakmice protiv Mladosti ukupno +17 za nas i mislim da je tu sve bilo čisto i jasno. Čestitam još jednom Mladosti na fer i korektnoj igri, dali su svoj maksimum i čestitam im na 2. mjestu. mk: I tebe ću to pitat, u svakoj utakmici u prvoj je četvrtini Mladost povela, bilo je gusto a onda drugo poluvrijeme svake utakmice debelo u korist Primorja. Ivan Krapić: Pa smatram da mi jesmo u ovom trenutku realno bolja momčad od njih za tako nekih 5-6 golova. Usprkos tome, ovo je sad ipak bio finale i jedan psihološki pritisak je bio na našu momčad. Nije uvijek lagano povest 5:0 i završit utakmicu u prvoj četvrtini. To se pokazalo i danas, ali bili smo svjesni naše snage i znali smo da će naša kvaliteta doći do izražaja kad-tad. mk: Ako možeš još najavit, nemate baš puno vremena za slavlje; danas možda, sutra malo odmora i već je final 6 za 10ak dana. Ivan Krapić: Pa je, ovo nas je ispraznilo, Malo ćemo sada odmorit, napunit baterije i idemo na taj final 6 u Barcelonu gdje smatram da imamo velike šanse. Nadam se, tj. siguran sam, da ćemo mi tamo bit pravi i da nismo rekli ove sezone svoju zadnju riječ. mk: Planovi za dalje, tvoji planovi, potencijalni dolasci i odlasci koji se spominju? Ivan Krapić: Pa ništa ne znam, ništa nije službeno i ta ćemo pitanja ostavit za kraj sezone.

 

Ivan Asić

mk: Evo i trenera Ivana Asića, koji je nakon 76 godina donio titulu prvaka države u ovaj grad, u ovaj klub. Ivan Asić: Pa fantastičan osjećaj, pred ovom predivnom publikom. Mislim da smo zasluženo osvojili jer smo cijelu sezonu bili uvjerljivo najbolji, bez izgubljenog boda i stvarno sam sretan i ponosan što sam trener ove i ovakve momčadi. Zahvalio bih igračima i upravi što smo disali svi kao jedan. Vidjela se ta naša energija i simbioza svih zajedno, i to je jedina formula da se dođe do ovakvih rezultata, mk: I Vama pitanje, svaka utakmica ove finalne serije je na početku bila gusta, prva četvrtina Mladost bolja a onda pobjeda Primorja 5-6 razlike. Ivan Asić: Pa dobro, gledajte Mladost je sasvim zasluženo ušla u finale, pokazala je da je dobar protivnik. Jednostavno nije lako svaku utakmicu prelomiti odmah u prvoj četvrtini. Protivnik ima svoju igru, analizira i radi, ali mi bi jednostavno poslije prelomili utakmicu i uvjerljivo smo pobijedili sve tri utakmice. Al ovim putem bih čestitao Mladosti na dobroj igri, velikom usponu u odnosu na početak sezone i mislim da su na dobrom putu i bili su dostojan takmac u finalu. mk: A recite, nemate baš puno vremena za slavlje jer za 10ak dana je final 6, neću reći kruna sezone jer i ovo je kruna, ipak je ono final 6 Evrope... Ivan Asić: Pa normalno da mi još nismo rekli zadnju riječ. Ja sam i na početku kad smo izgubili od Barcelone i kad su mnogi počeli sumnjat rekao da će ova momčad donijeti puno veselja Primorju i Rijeci ove godine. To se obistinilo i vjerujem da i u Barceloni imamo šta za reći. mk: Može još i zadnje pitanje, recimo neki Vaši planovi za iduću sezonu, mogući odlasci i dolasci, dal znate i želite li uopće o tome? Ivan Asić: Pa sada nije ni vrijeme ni mjesto za to, svi igrači koji igraju u Primorju su dali svoji maksimum i odigrali izvanrednu sezonu. O tome ćemo razgovarat kada završi sezona. Sada moramo ovo dostojno proslaviti i pripremiti se za final 6.

 

 

Prenosimo iz današnjeg SN-a:

????