Jug – Pro Recco

 

    Definitivno najbolja utakmica sezone. Iako je bilo puno grešaka na oba dvije strane mislim da smo svi uživali i nervirali se do samog kraja. Iskreno moram priznat da sam malo više očekivao od prvaka Europe, vidi se da nemaju jakih utakmica i da nisu u formi, ali kad bude najpotrebnije (Final Four) da će se dignut za 20%.
Jug s druge strane je odigrao dobru utakmicu s puno želja da zaustavi crni niz poraza (Jadran Herceg Novi i Mladost), i da je s ovakvim srcem igrao protiv ovih ekipa siguran sam da bi ih pobijedio. Jug ima problem sa efikasnošću i to pogotovo pri kraju utakmice. Mile se našao sam na 4 metra ispred Tempestija 1:40 prije kraja utakmice, pogađa prečku i lopta ostaje na crti. Da je dao gol  bilo bi 3 razlike za Juga i utakmica bi bila gotova, a ovako smo svi strepili kad je onaj Marcz 5 sekundi prije kraja pucao pored gola.

    Jug je odlično počeo utakmicu i najbolji pojedinac na početku je bio Dobud. Kad je glupo dobio 3 izbačaj pomislio sam da je to to. Taktika talijana je bila da s Dobudom ulaze u 2 metra i proplivavaju, samo se ni oni nisu nadali da će tako brzo bit isključen. Tako nam je Mile bio jedini sidrun skoro 3 četvrtine a već drugi napad utakmice plivo je ko maratonac.
    Da je Jug izgubio utakmicu sigurno bi Elvisa pitali zašto je Ivan Sukno bio na klupi (nije ulazio), a nije bilo onoga Slovaka koji igra sidruna i beka.
Od igrača Juga htio bi pohvaliti Jokovića, Vićana i Bušlju koji je zaustavio njihove sidrune. Vidi se da Pavo nije u formi, a ni Amer, ali i da se Miho polako vraća.
    Također bi trebao napomenut da su igrači Pro Recca od početka igrali na rubu isključenja što je kulminiralo pri završetku utakmice kad je ispred suca Angelini udario Sandra preko vode. Tada se Ivan Sukno zaletio, udario čunjeve i uletio u facu sucu Margeti i ocitao mu bukvicu, dok je Fatović stajao pola metra od njih i nije rekao ni riječi. Da je Dobud to napravio sigurno bi bio suspendiran.
    Suci su od samog pocetka počeli izbacivat ko ludi, tako da je u prvoj četvrtini bilo 11 izbačaja, a na kraju utakmice kad su i trebali izbacit nisu se oglasili. Po mom mišljenju Margeta je bolje sudio od Mađara.
Sve u svemu Jug je zasluženo pobijedio i ovim je sirom otvorio prolazak u četvrtfinale jer nevjerujem da će Pro Recco izgubit utakmicu u Rusiji. U uzvratu bi se kladio na Talijane jer će se dignut u formi, a i igraju doma.

 

14 komentara na “Jug – Pro Recco”

 1. Moram priznat da se vidi u Jugu trend laganog tjeranja ne-konavljana, i to pogotovo prema onima iz Mokošice (prvo Karač, sad i Dobud). Sramota!

 2. slažem se. da stariji sukno i čvrga nisu konavljani davno bi daleko od juga. a čvrga je igrač ko materazzi, najvažnije je udarit protivnika, ostalo što bude. uh, kako ne volim takve igrače

 3. Moram nadodat da Cvrga ovu sezonu igra jako dobro. Cak je i Calcatera bjezao od njega. Uvijek trebas imat takvog igraca u ekipi.

 4. Pa od kada A/B ne razumije igrace kao sto su Materazzi,Cvrga,Batina,Musladin,Prika,A/B….

 5. Samo bi jos dodao da ih odjebala i Torcida Mokosica prije par godina, pa im mozda sad Sukno vraca. A nece Jug daleko dogurati bez mokosicana

  1. Oni debili iz torcide su “odjebali” Jug, jer je Jug treniro s Kotoranima. A s kime bi trebali trenirat, Gusarom iz Omisa? S takvim treningom ne bi Turcina dobili

 6. calcatera je vjerojatno bjezo jer se sjetio kako mu je čvrga lani uvalio prste nedje u kapicu, pod kapicu da su se otpetljavali 10tak sekundi.

  a što se tiče bracovih provokacija samo ću mu reć da bolje da se sad smije na svoje humoristične opaske nego kad bude stani pani u divljoj ligi. pogledajte na slici špilje (kliknite na špilja danče na naslovnoj str) kad smo osvojili kako je onda bio ozbiljan.

 7. Ne prihvacam kritike od covjeka koji je ostavio ekipu na cjedilu 5 godina i u meduvremenu tu istu ekipu vodio kao Lino Cervar

 8. to nisu bile kritike nego odgovor na tvoje provokacije.a da sam vodio ekipu ko lino, osvojili bi bili štogod. ali znaš kako s kaže ni najbolji kuhar od g… ne može pitu umjesit

  1. Hehehehe, to ipak ti Andro najbolje znas kako se kaze 🙂 Ipak ti je to Đuro Musladin dobacio ovo ljeto 🙂

   1. ne sjecam se da mi je išta dobacivo musladin, doduše nisam ni obraćo pažnju na njega. podsjeti me

    1. pa kad ste igrali s copom ovo ljeto, Peris vas je zazvo i reko bez gluposti, na sto je đuro tebi pruzio ruku. Onda si se ti okrenuo i otplivo nazad, a đuro je perisu reko ne mozes od g… napravit pitu

     1. nije mi to dosad niko prenio. s obzirom da sam plivo nazad nisam čuo.