Jugaši u finalu

Mlađi juniori Juga su večeras sasvim zasluženo izborili nastup u finalu prvenstva države, koje se igra sutra, nedjelja, u podne i po na bazenu u Gružu. U napetoj utakmici, pokazali su više zrelosti i smirenosti od vršnjaka iz splitskoga Mornara i pobijedili rezultatom 9:7. Veliki doprinos igri Juga u obrani dao je odličan vratar, broj 13., Toni Rozić.

Utakmica je krenula sa velikim brojem obostranih pogrešaka u igri, vjerojatno kao plod napetosti igranja u polufinalu, pred solidno popunjenim i glasnim tribinama (za ovaj uzrast). Jugaši su odmah zaostajali, bilo je 0:2, Zović i Burić su postigli lagane golove iz kontre i polukontre, kada je izigrana cijela obrana Juga. No, mladi se Jugaši odmah vraćaju i izjednačuju, a kreator preokreta je Vinko Fabris, šutom iz faula te predivnom šraubom nakon odbijanca od golmana.

Prvo vodstvo stiže golom Paska Šturice, sa pozicije srednjeg vanjskog, no odmah potom slijedi izjednačenje, kad je Pavličević – “Škot” kao bek pokušao vratiti loptu golmanu, kojega vara njezin luk.

Na 5:3 se odlazi golovima na “igrača više”, i to prvo Gigović sa desnog, pa onda i Dadić sa lijevoga krila. Mornari se ne predaju, te predivnim golom Zovića sa oko 9 m, sa srednjeg vanjskog, u same rašlje, vraćaju na 1 razlike, te izjednačuju, golom Vrdoljaka opet iz velike udaljenost, s lijeve strane.

Jugaši opet podisavaju razliku na 2, golovima iz daljine, i to Gigovića i Šturice. Na 7:6 vraća Burić, iz peterca, nakon što je jedan od igrača Mornara lijepo okrenuo jednoga od mladih Jugaša. U sljedećem napadu predivna asistencija mladoga Fatovića, za 8:6, kada se lijepo oslobodio na lijevoj strani, cimnuo, na što je na njega izletio igrač Mornara. Loren je mogao mirno pucati i pogoditi, no odabrao je dodati Ivanu Šteti na stativi. Jako lijep potez.

Ponajbolji igrač Mornara večeras, Burić, ne pušta da se utakmica privede kraju, već golom iz velike daljine u same rašlje, vraća na 1 razlike, 8:7, s čime završava 3. četvrtina.

U zadnjoj četvrtini samo 1 gol, i to onaj Fatovića, kad je lijepo ukrao loptu ispred samoga gola i neometan je pospremio u mrežu. Nakon toga gola, još otprilike 2 minute igre i pokušaja Mornara, koje je lijepo krotio vratar Rozić.

Čista pobjeda Jugaša i plasman u finale gdje ih čeka Medvešak s kojim su i otvorili turnir. Tada je Medveščak bio bolji sa 6:3, a sad slijedi žestoka borba za zlato.

Jedan komentar na “Jugaši u finalu”