Lagana pobjeda Juga

Jug je pred jedva 150 gledatelja u laganici pobjedio Mladost sa 11-5. Pola od ukupnog broja golova postignuto je u prvoj četvrtini koju je Jug dobio sa 5-3. Dobio je i sve ostale četvrtine tako da je prednost samo rasla.

 

Jug je nastupio u standardnom sastavu, jedino je Merčep igrao umjesto bolesnog Markovića. Igralo se malo pod ručnom, vjerojatno zbog pojačanog intenziteta treninga.

Mladost je, s obzirom na sastav i komentare nekih novinara o njihovoj kvaliteti, odigrala i bolje nego se očekivalo. Svidio se prije svih vratar Marcelić, koji je pored dobrih obrana i glasnog zapovjedanja obranom uspio upisati vrhunsku asistenciju s gola na gol. Bekovi su odigrali dosta oštro, posebno Pavičić, dok se centri nisu uspjeli nametnuti. Paškvalin je imao 2-3 dobra poteza igrajući kao i obično na granici kontrafaula, dok je Brlečić pokazao samo nervozu, pa je nakon nepriznatog gola zbog očitog kontrafaula i isključenja zbog ometanja izvođenja faula, oštro prigovorio sucu Perišu i završio utakmicu u 2. četvrtini.

Bilo je i nekoliko neobičnih situacija. Cijeli jedan napad Marcelić nije imao kome baciti loptu pa je na kraju iz nemoći bacio  „Hail Mary“ prema golu Juga onako kako to radi američki quarterback u zadnjim sekundama utakmice. Također su se u jednom napadu tražeći zamjenu iz igre izašla 2 igrača Mladosti tako da je napad bio potpuno neopasan.

S druge strane Jug je odigrao koliko je trebalo. Obradović i Joković su postigli po 3 lijepa gola. Bijač je, bez većih problema, zabilježio 13 obrana uz jedan kiks kad ga je iznenadio šut mladog Lazića iz krila. Igrač više je dobro funkcionirao, iskorištenost preko 50% a i većina neiskorištenih situacija bila je dobro izrađena.

Jug je propustio nekoliko konti i polukontri, Perone očito još nije u punoj napadačkoj formi, kao ni neki mlađi igrači, ali se to kompenzira dobrom igrom u obrani. Za očekivat je da će se forma podizati i doseći vrhunac kad bude najvažnije.

Nedostatak prave konkurencije i nadmoć Juga očito utječe na interes gledateljstva, večeras je (kad se izuzmu članovi uprave te treneri i igrači mlađih kategorija) na bazenu jedva bilo više gledatelja nego igrača i službenih osoba.

 

4. kolo JVL-a

 

Jug – Mladost 11-5 (5-3, 1-0, 3-1, 2-1)

Suci: Periš, Prančić (oba Split)

Gledatelja 150

Jug: Bijač (13), Macan, Fatović , Lončar 1, Joković 3, Garcia 1,Merčep, Ivanković, Pavličević, Perrone 1, Benić 1, Obradović 3, Popadić, Vrlić 1. Trener: Kobešćak.

Mladost: Marcelić (9), Bukić 1, Milaković 1, Zović 1, Biljaka, Brlečić, Vlahović, Lazić 1, Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić 1, Vičan, Markić

Igrač više: Jug 5/9 (56%), Mladost 1/5 (20%)

Peterci: Jug 1/1, Mladost 1/1

Obrane: Bijač 13/18 (72%), Marcelić 9/20 (45%)