Mađari nisu odigrali ko Mađari

 
    Pred početak polufinalnog susreta Italije i Mađarske mnogi su smatrali Mađare favoritima, ali favoriti su izgubili. U niti jednom trenutku utakmice Mađarska nije vodila.

Talijani su prvo poveli 2:0 golovima Figliolia iz kontre 5 na 4 te Presciuttia s igračem više. S druge strane Tempesti je Birosu obranio peterac. Na 2:1 smanjuje Daniel Varga. Za vodstvo Talijana 3:1 zabija Gallo. Utakmicu u egal vraća Madaras sa svoja 2 gola. Za vodstvo Talijana 4:3 zabija opet Gallo. Na 4:4 izjednačava Gabor Kis jako lijepom šraubom. Talijani opet odlaze na dva razlike golovima Figliolia i Gitta. Madaras na kratko smanjuje vodstvo Talijana koji se vraćaju na dva razlike novim golom Gitta. Na 7:6 smanjuje Hosnyanszky. Zatim slijedi jako lijepa zadrška Luonga s pozicije lijevog vanjskog s igračem više, Tempestieva obrana peterca Denesu Vargi te gol Giacoppa za vodstvo Talijana 9:6. Do kraja za Mađare još dva puta zabija Szivos a za Talijane jednom Figlioli. Konačan rezultat ja 10:8.
    Talijani su utakmicu odigrali jako disciplinirano i iskoristili sve što im se pružilo. U obrani su igrali jaki presing sve dok mađarski centar ne bi uspio uzeti poziciju. Budući su mađarski centri jako teško uzimali poziciju u više navrata bi se dogodilo da Talijani do kraja napada ostanu u presingu. Na golu je bio fenomenalni Tempesti koji je skinuo dva peterca, zakucavanje sa stative i kontru 3 na 2. Osim što je fenomenalno branio ponekad bi se dobio dojam da ima i trenersku ulogu. Ukoliko je golman igrač, tj. ako ne vrijedi Bebićevo pravilo onda je Tempesti bio igrač utakmice.
    S druge strane Mađari su obranu igrali slično kao i Talijani, presing i bek ide ispred, kad sidrun uzme poziciju M-zona na desnoj strani. Što se napada tiče ni jedni ni drugi nisu impresionirali. Za Talijane bi se reklo i očekivano, a s druge strane mađarska igra u napadu, koja je uvijek bila prepoznatljivo ubojita, večeras je zakazala. Mađari, koji su uvijek imali fenomenalne šutere s vanjskih pozicija, su baš tu bili neprepoznatljivi. Bez Kissa, Kasasa, Benedeka i onog pravog Birosa (to on večeras nije bio) nije Mađarska na koju smo navikli, igra je bitno drugačija. Nije bilo puno topovskih udaraca iz daljine te ulazaka drugog sidruna sa krila. Bilo je puno proplivavanja, ali u više navrata nejasnih, taman kad bi mađarski centar uzeo poziciju neko bi proplivao ispred njega. Par golova što su Mađari primili ide na dušu Szecsija koji je branio do sredine treće četvrtine. Zamijenio ga je bitno sigurniji Nagy. Zanimljivo je da Nagy nakon utakmice Srbije i Mađarske u skupini, gdje je bio ključni čovjek, nije počeo od početka ostale utakmice.
    Što se sudaca tiče nije da su bili neprimjetni. 6. i 7. gol Talijana postignut je nakon jako sumnjivih isključenja. Osim toga pri rezultatu 10:8 Mađarima su dva puta oduzeli loptu zbog faula u napadu koji su bili i mađarskim igračima i publici nejasni.

29. EP – Zagreb, otvoreni bazen na Savi
Polufinale, oko 2 000 gledatelja
Suci: Margeta (Slo), Buch  (Špa)
Mađarska – Italija    8:10 (0:2, 3:2, 3:4, 2:2)
Mađarska: Szecsi (3), Torok, Madaras 3, De. Varga (0), Bundschuh, Hosnyanszky 1, Vamos, Szivos 2, Da. Varga 1, Biros (0), Kis 1, Harai, Nagy (3). Izbornik: Kemeny.
Italija: Tempesti (8), Luongo 1, Giotto 2, Figlioli 3, Bertoli, -, Giacoppo 1, Gallo 2, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Deserti, Pastorino. Izbornik: Campagna.

Igrač više: Mađ (0/2+2/4+2/4+0/1)= 4/11 (36%), Ita (1/2+2/2+3/3+1/2)= 7/9 (78%)
Peterci: Mađ 0/2, Ita –

 

 

12 komentara na “Mađari nisu odigrali ko Mađari”

 1. nisam gledao cijelu utakmnicu, ono što sam vidio jest sjajni Tempesti, nesigurni mađari, divan gol Madarasa s desna, odlični šutevi talijana izvanka….. + straaaaaašan lob talijana

 2. Što se tiče loba nije bilo to toliko teško za pogodit, čak me čudi da nije bio koji pokušaj više jer je Nagy stalno branio na dva metra od gol crte.

  1. da, imam nekoliko slika đe se to odlično vidi (ako ih uspijemo stavit jer sam izgubio dodatnu opremu od aparata).

   nevjerojatno je da mađari već 10ak godina imaju ova 2 golmana u reprezentaciji, pa da se niko bar solidan nije pojavio. ova 2 uvijek variraju od užasnog do ajde može proć.

 3. istina, vratar je često bio previse vanka, ali mi to ne umanjuje ljepotu loba, i uopce pokusaja loba u polufinalu EP.
  zato takvo nešto muda imaju očito talijani, a i uvjeren sam da bi još samo Žex mogao izvesti nešto slično! 🙂

   1. i crnogorci 3 puta u zadnjoj četvrtini protiv srba ali ovaj lob nije bio zato jer čovjek nije imao snage za šut nego zato jer je Nagy stvrno bio izišo

   2. bio je fenomenalan lob od rađena, jedno metar iznad gola je lopta prošla.

 4. mislim da su mađari imali bar solidnog golmana u ovoj utakmici da bi ovo prošli. njihovi su golmani izravni krivci za polovicu talijanskih golova. a opet da su zabili ona 2 peterca, možda bi prošli unatoč tom hendikepu.

  pokazalo se ono što samranije govorio, biros nije vođa. on je vrlo dobarigrač kadigrauz kasasa, kissa, benedeka… ali kad bi on trebo povuć mlađe, pretežak je teret to za njega

 5. isto dosta publike i na drugom polufinalu. talijani su odigrali vrlo dobro, ovaj kupljeni australac talijanskog porijekla figlioli najbolji uz tempestia. još ako kupe i burića nakon EP-a (što se već nagađalo), imaju i zlatne juniore iz stuttgarta, mogo bi ovo bit povratak talijana u sami vrh.

 6. Mislim stvarno, kakve su ovo ocjene za Popa, Miho daj otkaz na poslu, ne moze ovo vise ovako 🙂