Mladost treća u Europi

Utakmica između Mladosti i Budve bila je skroz tipična utakmica za treće mjesto. Prvu četvrtinu i pola druge igrao se prilično dobar vaterpolo. Prva četvrtina završila je rezultatom 2:1 za Mladost.

Prva prelomnica utakmice je trenutak kad Budva krajem druge četvrtine prelazi u vodstvo 4:3. Nakon toga trenutka Mladost je nervoznija i brzopletija momčad u bazenu. Nervoza i brzopletost igrača Mladosti posebno su izraženi u trećoj četvrtini koja je završila najvećim vodstvom Budve 7:4. U tom razdoblju igrači Mladosti rade nekoliko bespotrebnih isključenja, više kontrafaulova te se napadi uglavnom završavaju iz neizrađenih situacija. Budva koristi ponuđeno te stvara vodstvo od 3 razlike.

Druga prelomnica na utakmici je početak posljednje četvrtine. Budva je ušla u posljednju četvrtinu preopušteno. Mladost na početku te četvrtine nije izgledala kao momčad čije stanje svijesti je takvo da bi mogla preokrenuti utakmicu. Nakon gola Karača i Udovičića Mladost dolazi na gol zaostataka te joj se primjetno diže voljni moment. Do kraja utakmice za Budvu zabija Vukčević, a za Mladost opet Karač i Udovičić te regularni dio završava nerješeno. Mladost je u posljednjem napadu imala i igrača više i time-out, ali nije uspjela iskoristiti i pobjediti u regularnom dijelu tako da je utakmica otišla u produžetke.

Produžetke otvara Karač golom s igračem više. Nakon toga Udovičić šutom iz faula dovodi Mladost u vodstvo od dva razlike. Letica je u posljednjem napadu Budve u prvom produžetku napravio bespotrebno isključenje te s igračem više Trbojević smanjuje na 10:9 za Mladost. U drugom produžetku nakon po jednog neiskorištenog igrača više na obje strane Pasković radi kontru i izjednačuje na 10:10. U posljednjem napadu Mladosti prvo je bilo obostrano isključenje pa onda još jedno isključenje igrača Budve tako da je Mladost 10-ak sekundi imala napad 5 na 4 što nije uspjela iskoristiti, napad, a i produžetci, završeni su lošim šutem Udovičića.

Nakon toga se krenulo s izvođenjem peteraca. U prvoj seriji za Mladost zabija Karač, a za Budvu Pasković. U drugoj seriji za Mladost zabija Muslim, a Pavić brani šut Danilovića. U trećoj seriji za Mladost zabija Udovičić, a za Budvu Petković. U četvrtoj seriji za Mladost pogađa Petković, a za Budvu Boyd šutira pokraj bare te Mladost osvaja treće mjesto.

Najbolji u momčadi Mladosti bili su Karač i Udovičić, osim njih treba spomenuti i dobrog Pavića na golu.

Utakmica za 3. mjesto Final4-a Eurolige 2010/11
HAVK Mladost – Budva m: tel    14:12 (2:1, 1:4, 1:2, 4:1 – 2:1, 0:1 – 4:2)
Suci: Stavropoulos (Grč), Alexandrescu (Rum)
Mladost: Pavić, Vukičević, Perić, Letica, A. Petković(+1), Pavičić, Udovičić 4(+1), Brlečić 1, Karač 4(+1), Muslim(+1), Hinić, Buljubašić, Lončar 1. Trener: V. Kobeščak.
Budva: Šefik, M. Petković 1(+1), Bašić, Danilović 1(+0), Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković 3(+1), Vukčević 2, Žanetić, Trbojević 1, Jokić, Boyd 2(+0). Trener: S. Mačić.

3 komentara na “Mladost treća u Europi”

  1. mladostaši su ostvari cilj, zavrsili su sezonu pobjedom. na pitanje je li bolje da pobjede u utakmici za 3. mjesto ili izgube u finalu kobeščak je reko da je bolje pobjedom završit sezonu?!

    1. odgovor nije ništa gluplji od pitanja koje je postavljeno,,,ne znam od koga je al je vrh novinarstva,,,