Najbolja utakmica ove sezone

Odgođena utakmica

 

Utakmica protiv Vrgorca je trebala biti odigrana prošli petak, ali je zbog vremenskih neprilika odgođeno cijelo kolo. Novi termin je bila nedjelja, 15.02. u 20:00. To nije baš uobičajen termin za utakmice MNK Square pa je možda zato bilo manje gledatelja nego je to slučaj bio ove sezone. Mislim da tko god se predomislio i nije pošao pogledati ovu utakmicu da je pogriješio.

 

 

MNK Square potpuno dominirao prvo poluvrijeme

Gosti ne stoje dobro na tablici. Bore se za opstanak, ali domaćin se nije dao prevariti i krenuli su čvrsto u utakmicu, znali su da ih čeka teška utakmica. MNK Square je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, gotovo sam siguran da su imali jako visok posjed lopte, preko 70%. Bila je to izrazito agresivna igra domaćina s presingom cijelo poluvrijeme. Gosti su imali velikih problema zadržati loptu, tako da je domaćin vodio igru cijelo poluvrijeme. Trener Mavrović je rotirao osam igrača i tako držao jako visok tempo igre. No, gosti su također došli sa punim sastavom i oni su imali široku rotaciju tako da smo bili svjedoci jako agresivne utakmice. Bila je to čvrsta igra s obje strane gdje je domaćin imao inicijativu cijelo vrijeme, a gosti su se izvrsno branili. MNK Square je poveo nakon što su Novoselac i Rangotov presingom pritisnuli jednog gostujućeg igrača koji je pogriješio, a Rangotov je sjajno realizirao jedan na jedan s golmanom, lagano ga je prebacio s lijevom nogom i pogodio suprotni kut gola. Prvo poluvrijeme je završilo 2:0, jer je Bevanda u zadnjih deset sekundi krenuo u solo kontru, gosti su popustili u koncentraciji i ostavili ga jedan na jedan što je majstor njegove kvalitete sjajno realizirao. Brzi izbačaj u lijevo i krasan udarac ljevicom u suprotne rašlje. Potez utakmice. Gol je pao šest sekundi prije kraja poluvremena.

 

MNK Vrgorac puno ofenzivniji u drugom dijelu

Gosti su odustali od obrambenog pristupa i krenuli puno agresivnije u drugom dijelu i tu smo vidjeli pravu borbu. Sigurno najbolje poluvrijeme ove sezone koje sam imao prilike gledat. Ove dvije ekipe i inače imaju sličan stil igre, tako da smo vidjeli jako žustar mali nogomet uz puno jakih duela. Opet se domaćin bolje snašao, prvu priliku je imao Bevanda, ostao je jednu kontru sam na golmana, ali s desne strane. Pokušao je akciju završiti nerezonski lijevom nogom i upropastio je jako dobru šansu. Rangotov je potpuno fizički odnio jednog obrambenog igrača gostiju i također dobio priliku sam na golmana dovesti do 3:0, ali je gostujući vratar to obranio. Danas su oba golmana izvrsno branila. Kako domaćin nije zabio, smanjili su gosti, jedan udarac sa 12-13 metara lagano je okrznuo jednog igrača i prevario golmana i tako je MNK Vrgorac smanjio na 2:1. Iako je bilo promjene smjera kod udarca ostaje dojma da je golman domaćih to mogao obraniti. Kasnije je domaćin imao priliku povećati vodstvo iz kaznenog udarca kojeg je zaradio Daničić, ali je vratar gostiju uz pomoć stative spasio svoju mrežu od kaznenog udarca Rangotova.

Zadnje četiri minute gosti su krenuli igrati s igračem-golmanom, ali domaćin je dobro odigrao obranu i sačuvali su rezultat do kraja i ostvarili vrijednu pobjedu.

 

Suđenje

Suci se nisu najbolje snašli u ovoj utakmici. U prvom poluvremenu su gosti brzo zaradili četiri prekršaja i onda su se suci prepali da bi domaćim mogao imati puno kaznenih udaraca da je propustio sudit neke očite faule gostiju. Neki od njih su doveli i do prilika gostiju iz kontri, ali je domaći golman sjajno to obranio. U drugom poluvremenu su pustili jako čvrstu igru i propustili su suditi nekoliko očitih prekršaja gostiju u nizu. Na nesreću gostiju, nastavili su sa agresivnim startovima i suđen im je penal nakon potpuno nepotrebnog, ali očitog faula nad Daničićem. Bez obzira što bi se nagomilao broj prekršaja, suci su se morali držati istog kriterija, a ne kompenzirat situaciju na terenu promjenom kriterija.

 

Kako su igrali

Dva najbolja igrača domaćina ove godine su i odlučila ovu utakmicu, Rangotov i Bevanda. To su igrači koji su poprilično zaslužni što je MNK Square ove godine konkurentniji u plasmanu. Svaki je s jednom pojedinačnom akcijom zabio po gol. Od ostalih igrača ponovo bi izdvojio kapetana Cvjetkovića, koji mi djeluje fizički puno pripremljeniji nego na početku sezone i odmah se vidi na igri. Može se reći da su Đuraš i Daničić bili na svom nivou, s tim da Daničić uvijek bude prisutan u nekom bitnom momentu, ovaj put je zaradio kazneni udarac. Jurić i Novoselac nisu bili loši, ali očekujem od njih stalno bolju prezentaciju, ali nikako da do toga dođe. Jurić ima na trenutke sjajan potez, jako lijep lažnjak, ali nekako to sporo odradi pa ga se stigne blokirat. Novoselac je izrazito pokretljiv, ali bez konkretnog učinka zasad, no garant će zbog svog visokog ritma imat dobru minutažu. Rezo i Vodopić su se trudili ali ovaj put nisu imali značajniji doprinos. Ostali nisu ulazili. Ovo je prva utakmica da gledam golmana Turuka i branio je jako dobro. Šteta za primljeni pogodak, koji ide malo na njegovu dušu, ali ostalo je sve odradio kako treba. Dosta je siguran, brzih reakcija. Dobro se postavlja i nema panike kad primi loptu s nogom tako da mi ekipa djeluje dosta sigurno i nema straha kad je lopta kod njega. Rukom daje precizne lopte. Zadovoljio je. Osim njega novi igrač je Bogdanović, ali nije nastupio. Dobrim izdanjem golmana i igrača nije se osjetilo što je MNK Square ostao bez tri igrača prije ove utakmice.

 

Trener sjajno radi svoj posao

Domaćin je poprilično popravio svoj način igre u odnosu na početak sezone. MNK Square je ovu utakmicu bio izrazito agresivan, nije dopustio gostima lagano izlaženje s loptom kad je igra kretala od protivničkog golmana i mislim da se domaćin pomalo primiče našim najboljim ekipama. To je sve došlo od novog trenera. Cijelu utakmicu sudjeluje i sugerira igračima što treba raditi. Po mom sudu to je možda i najveće pojačanje MNK Squarea ove godine.

 

Stanje nakon četrnaest kola

Nedostaje utakmica Novo vrijeme – Novi Marof koja se igra u utorak.

1. Nacional 38
2. Split 35
3. Novo vrijeme 27 (-1)
4. Square 25
5. Alumnus 19
6. Murter 18
7. Uspinjača 14
8. Solin 14
9. Osijek 14
10. Novi Marof 13 (-1)
11. Vrgorac 10
12. Brod 10

 

 

MNK Square u sljedećem kolu gostuje u Novom Marofu, dok se u Zagrebu igra veliki derbi, Nacional protiv Split Tommy. Nadam se da će Kreator TV prenositi tu utakmicu. Nacional se pojačao s Brazilcem koji ima talijansku putovnicu, Claytonom Baptistela.