Nedjeljom u 9 prvak AAWL-a

 

Alpe-Adria vaterpolska liga (AAWL) koja okuplja amaterske i veteranske klubove iz Italije (2), Slovenije (6) i Hrvatske (6) imala je svoju završnicu u subotu 3. lipnja. Od ostalih ligaških natjecanja za amatere i veterane, u kojima sudjeluju hrvatske momčadi, tu su još Regionalna vaterpolska veteranska liga i Amaterska vaterpolska liga VAL.

 

 

Ovo je bila 4. sezona u kojoj se odigrava AAWL. Prvo izdanje iznjedrilo je VK Albamaris kao prvaka a u sljedeća dva Stara Sava je bila nedostižna za sve protivnike. Format ovogodišnjeg natjecanja uključivao je dva kruga. U prvom krugu su momčadi bile podjeljenje u dvije grupe. U drugom krugu najboljih 8 ekipa iz prvog kruga su formirale tzv. „zlatnu grupu“ u kojoj je svtako sa svakim odmjerio snage.

Iznimno zanimljivi drugi krug natjecanja donio je pregršt napetih i uzbudljivih susreta te iznenađenja. Momčad Nedjeljom u 9 je na kraju pokazala najviše i zasluženo osvojila trofej. Drugo mjesto pripalo je Pro Recreativu, a treće Staroj Savi.

 

 

Pobjeničku ekipu čine bivši vaterpolski reprezentativci Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama i zaljubljenici u vaterpolo koji su se sa ovim sportom upoznali tek za vrijeme studentskih dana. Krasio ih je momčadski duh i kompaktnost u igri, koja je posebno dolazila do izražaja u obrambenoj formaciji. Zamjetan je bio rukopis školovanih vaterpolista u ekipi. Na zadnjem turniru lige koji se odigrao u Malom Lošinju  primili su samo 4 gola u dvije utakmice. Kao prava klapa bučno su i veselo proslavili prvi naslov prvaka. Evo i punog sastava ovogodišnjeg prvaka

NEDJELJOM u 9: Matija Jurin, Robert Brdar, Nikola Herceg, Baldo Staničić, Saša Detoni, Jurica Jagar, Borna Neuhold (kapetan), Luka Abrus, Gregor Romac, Tomislav Šekerija, Hrvoje Šigir, Tomislav Lopar, Amir Kos, Mate Čobrnić, Vedran Poropat, Tvrtko Ivanišević, Martin Šemper, Ante Marijan, Antonio Vlašić, Ivan Čikeš

 

Pobjednička momčad se posebno zahvaljuje suprugama i djevojkama koje su imale razumijevanja za njihova izbivanja vikendima zbog vaterpola.