Odrađivanje posla

Partizan Raiffeisen – Jadran 14:8 (5:2) (3:2) (4:3) (2:1)

Bazen: Banjica; Gledatelja: 800; Suci: Gomez (Ita), Teixidio (Esp)
Igrač više: Partizan 10/4; Jadran 10/3;

Peterci: Partizan 1/1; Jadran 4/2


Partizan: Soro, Chatzitheodorou, Rađen 2, Korolija, Aleksić 1, Pijetlović 1, Prlainović 1 (1), Radović 2, Dedović 1, Mitrović 2, Vujasinović 2, Ćuk 1, Mandić 1
Trener: Stevanović

Jadran: Šćepanović, Sekulić, Crepulja, Janović 3(2), Đ.Filipović 1, Latinović, Kalinić, Gojković 2, Premuš 1, Subotić, P.Filipović1, Kovačić, Vidović
Trener: Tucak
    
    Utakmica bez rezultatskog značaja za obje ekipe glede takmičenja u Euroligi, očekivano je donijela opušteniju igru, posebici u druge dvije četvrtine do kada su domaći stigli na 4 gola razlike. U Partizanu su isticali da im je bitno očuvat formu do Rima, te im je ovaj meč (osim njega, do Final 4 ostaje im 2 ili 3 utakmice protiv Vojvodine za prvaka Srbije) trebao poslužiti u tu svrhu.

    U 1. četvrtini i jedni i drugi krijeću efikasno. Vujasinović isplivava polukontru po desnoj strani i lob dijagonalom donosi 1:0 domaćima. U narednome napadu Premuš dobija loptu na 2 metra i pored Rađena poravnava na 1:1. Potom Kalinić zarađuje izbačaj na Pijetloviću (prošao bez kazne nakon isključenja u Dubrovniku, dok Milanović nije ovaj put mogao voditi ekipu) koji u nastavku šutira sa stative, ali Šćepanović izbija loptu u korner. Partizan ipak koristi igrača više (Aleksić sa srednjeg vanjskog) za 2:1. Sredinom četvrtine svog prvoga igrača više ima i Jadran (Chatzitheodorou na Premušu) a Đ.Filipović sa lijevog vanjskog donosi (ispostavit će se) poslijednje izjednačenje na utakmici 2:2. Imali su Novljani prilike i za povesti, ali Gojkovićev šut iz vana brani Soro, kao i otvoreni šut P.Filipovića sa 3 metra kod brzo izvedenog igrača više gostiju. No, onda je silovit Partizan, Pijetlović zarađuje još jednoga igrača više (Latinović) a Ćuk sa lijevog vanjskog donosi opet prednost domaćima 3:2. Potom još jedna polukontra Partizana u kojoj je Radović sam po desnoj strani te silovito zabija za 4:2. Jadran ne koristi svoju kontru greškom u dodavanju te omogućuje domaćima još jednu u kojoj je Mitrović sam na lijevoj strani, te siguran za 5:2 na kraju 1. četvrtine.
    Druga četvrtina ostat će upamćena po čak 4 peterca (3 Jadran). Najprije Ćuk dobija izbačaj, a Mandić pravi peterac na Đ.Filipoviću koji realizuje Janović za 5:3. Nakon toga Partizan ima igrača više, Mandić šutira a Šćepanović  kratko odbija loptu na koju kreće Mitrović pa je zbunjeni golman gostiju topi. Peterac realizuje Prlainović 6:3. Slijedi period igre sa greškama na obje strane, do narednoga igrača više za domaće kada Radović pliskom sa desnog vanjskog donosi +4 Beograđanima. Novljani ne koriste svoga igrača više (Đ.Filipović šutira u blok) a domaći su i dalje efikasni u tome segmentu igre i preko Pijetlovića sa stative, na lijepu asistenciju Rađena (fintirao dodavanje vanjskom) dolaze do 8:3. na minut i pol prije kraja druge četvrtine. Do kraja ovoga perioda ipak, još 2 peterca za goste koje skrivljuje Aleksić a Soro komentira smijehom. Janović je drugi put precizan ali treći put pogađa samo gredu, baš kao i Crepulja pred sami kraj četvrtine sa još jednim igračem više, te je na polovici rezultat 8:4.
    U 3. četvrtini je opet viđeno 7 golova, ponajprije zahvaljujući nonšalantnoj igri u obranama. Rađen zabija ostavljen na 8 metara za 9:4, u narednome napadu Gojković sa desnog vanjskog smanjuje na 9:5. Partizan ne koristi igrača više forsirajući na stativu, dok gosti najzad svoga realizuju preko Janovića sa srednjeg vanjskog 9:6. Slijede 3 gola domaćih i sva 3 iz vana, Rađen ponovo, sada iz faula poviše glave Šćepanovića, potom Mitrović i na kraju, u svome stilu, plasira Vujasinović za 12:6. Još po 1 neiskorišteni igrač više na obje strane te najzad i Gojković zabija sa srednjeg vanjskog za 12:7.
    U zadnjoj četvrtini mnogo manje žara i kao da se igra samo da protekne vrijeme. 2 puta igrača više ne koriste gosti, jednom domaći a sredinom ovoga dijela P.Filipović, pušten, sa lijevoga vanjskog smanjuje na 12:8. U strelce se upisuje i Dedović (ovoga puta dobio priliku i da igra) sa desnoga krila, također i Mandić sa iste pozicije, samo lob udarcem. Desetak sekundi prije kraja još jedan peterac za goste. I 4. put ga izvodi Janović(?) no ovaj put mu Soro brani te ostaje konačnih 14:8.
    Za očekivati je bilo, utakmica bez prevelikog žara i trošenja snage, no nije manjkalo ni lijepih poteza, golova, te, “zanimljivih” sudačkih odluka. Partizan je potvrdio odličnu ovogodišnju formu i ako je uspije očuvati, barem u polufinale Final 4 mogu ući kao optimisti. Mada, ne bi trebali smetnuti ni sa uma poraz u Zagrebu sa početka sezone u Euroligi.