Partizan s pola snage

Crnogorski reprezentativac zabio k'o cijela Mladost

Partizan Raiffeisen – Budva M:tel 10:2 [4-1]  [4-0]  [1-0]  [1-1]

Bazen: Banjica; Gledatelja: 1000; Suci: Reemnet(NED), Galkin(RUS)
Igrač više: Partizan 3/4, Budva 1/11

Partizan Raiffeisen: Soro, Chatzitheodorou, Rađen, Korolija, Dedović, Pijetlović 4, Prlainović 1, Radović 1, Avramović, Mitrović 1, Vujasinović, Ćuk 2, Mandić 1.
Trener: Milanović

Budva M:tel: Lazović, Petković, Bašić, Boyd, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković, Vukčević 1, Žanetić 1, Trbojević, Jokić.
Trener: Krivokapić


    Ne znam da li su se Budvani unaprijed pomirili sa time da im je ovogodišnji Final 4 Eurolige nedostižan, ili je izostanak Šefika i Danilovića bio toliki hendikep, no, prikazanom igrom u Beogradu daleko su bili od ekipe kakvom je znana ove sezone. Najčudnija je bila zapravo bezvoljnost i bezidejnost koju su pokazali (osim u 1. četvrtini donekle), očajan napad sa igračem više, te obrana koja nije mogla (a nije da se previše i trudila) zaustaviti (i ovoga puta) fenomenalnog Pijetlovića i ostale igrače Partizana. Domaći su posao odradili u prve dvije četvrtine (8:1), a kasnije su rutinski, i bez trošenja suviše snage, priveli utakmicu kraju.
    I ovaj put je Partizan počeo presingom u obrani za kojega statični napad Budvana nije imao rješenja. Nedostajalo je gostima i malo sreće u 1. četvrtini jer je nekoliko šuteva (Vukčević, Trbojević) zaustavljala stativa. Prvoga igrača više ne realizuju, Pasković gađa u Sora. Nakon 3 minuta igre Mitrović sa lijevog vanjskog načinje mrežu Lazovića (koji će tek u završnici meča sakupiti nešto obrana). Trbojević faulom na krilu zarađuje prvi izbačaj Budvana (imali su ih još samo 3?!? od kojih je jedan bio pri povratku u obranu), a Mandić sa desnoga krila zabija za 2:0. Potom gosti ne koriste dva puta igrača više (Trbojević u stativu, drugi put izgubljena lopta), Vukčevića mijenja Bašić (još manja prijetnja po gol domaćih). Prlainović uplivava na 2 metra, bježi Paskoviću i lako realizuje za 3:0. Potom Pasković sa lijevog vanjskog pogađa prečku, a svoj prvi gol daje Pijetlović oslobodivši se Tičića na asistenciju Radovića. Najzad i Budva u završnici 1. četvrtine koristi igrača više golom Vukčevića sa stative uz asistenciju Paskovića.
    Druga četvrtina donosi potpuni slom Budvana. Nakon kontrafaula Pasković zbog potezanja dobija izbačaj, Vujasinović na 2 metra nalazi Pijetlovića (kasnio Petković) i Partizan povisuje na 5:1. Budvani ne koriste opet igrača više, a Soro zaustavlja još nekoliko šuteva Petkovića, Paskovića i Jokića. Prlainović se oprobava sa 9 metara, ali samo u stativu, još jednom odlično asistira Vujasinović za slobodnoga Ćuka koji donosi 6:1. Pejaković šutem preko gola upropaštava još jednoga igrača više, a Partizan koristi svoga za 7:1 (Radović sa lijevog vanjskog). Na dvije i pol minute do isteka druge četvrtine Ćuk još jednom iz vana zabija kroz ruke Lazovića i tu je negde i bio zapravo kraj ove utakmice jer je ostalo više sličilo na lagani trening. Do kraja ove četvrtine još jedan igrač više za Budvu i šut Boyda u blok.
    Što reći o nastavku utakmice? Ni jednima ni drugima se nije dalo previše umarati. U 3. četvrtini gosti još 2 puta ne koriste igrača više (Tičić gađa u Sora, a drugi put i bez šuta), a i domaći ne realizuju svoga (Radović u blok). Jedini gol zabija Pijetlović, oslobodivši se Jokića, za 9:1. Zadnja četvrtina, ista priča. Mnogo opucavanja, ali iz neizrađenih pozicija. Lazović skuplja nekoliko obrana, a napad gostiju i dalje očajan. Najzad, posle skoro 25 minuta, Budvani stižu do drugoga gola preko Žanetića koji prolazi Pijetlovića i pogađa sa 5 metara. Konačnih 10:2 postavlja (i ovoga puta najbolji u Partizanu) Pijetlović, sa 2 metra okrenuvši Tičića.

    Sigurno najslabija partija Budve u ovoj sezoni dok je Partizan sve završio u prvih 16 minuta tako da je u nastavku viđeno puko trošenje vremena. Nakon pobjede Juga nad Jadranom, kao što napisah i prošloga puta, ostaje se čekati utakmica u Gružu za razrješenje pitanja prvoga u ovoj četvrtfinalnoj skupini. Sve ostalo bilo bi ravno čudu.

Jedan komentar na “Partizan s pola snage”

  1. kakav debakl budve. ekipa koja ima 4 cg reprezentativca i jednog srpskog da se ovako sramoti. užas