13. kolo Jvl: Primorac i Budvu ostavio na 3 gola

    Nastavlja se niz briljantnih utakmica Primorca. Možda ipak ne toliko briljantnih koliko nadmoćnih u odnosu na protivnika jer su i u ovoj utakmici osjetno smanjili tempo u drugom poluvremenu jer je i to bilo više nego dovoljno. Nakon Mladosti u Zagrebu i Budva u Kotoru nije mogla zabit nego 3 gola. Od toga su domaći 2 mogli spriječit da nisu igrali malo opuštenije što je i bilo logično s obzirom na rezultat. Možda bi igrači Primorca inače trebali manje trenirat s obzirom kako im ide u ovim trenucima kad su zbog dugovanja 3 dana bili bez treninga.

    U prvih nekoliko minuta igralo se živo na obje strane. Kiss je promašio (prečka) jednog igrača više (Pavlović ga izborio), a i udarci Kissa i Darka Brguljana su blokirali igrači Budve koji su u prvim minutama utakmice bili agilni. Međutim, u napadu su bili bezopasni i Peković je krenuo u utakmicu s dva kontrafaula na dva metra. Pavlović je opet zaradio igrača više (Pejaković) kada je poslije odlične akcije Draško Brguljan ostao potpuno sam na drugoj stativi. Lopta je došla do lijevog krila koji je navukao obranu i onda prebacio loptu na desno krilo do Kissa koji odma vraća na drugu stativu i Drašku nije bilo teško zabit. Uskoro je Drašković izvrsno uplivavajući na drugu stativu pobjegao svom čuvaru i pravovremeno dobio loptu na ruku, ali Šefik izvrsno brani nisko u bliži i pokazuje da će ovo bit njegov dan. Šteta za Budvu što je jedino on bio raspoložen za igru. Uslijedio je igrač više i za goste, ali Antonijevićev udarac brani isto tako izvrsni Radić. Do kraja četvrtine zabio je Milić i to za njega iz neobične situacije, iz polukontre 5 na 4 gdje mu je ostavljeno dovoljno prostora na srednjem vanjskog kojeg on odma i koristi.
    U početku druge četvrtine, nakon jedne obrane Radića, Šetka se lukavo podvlači Ivoševiću i zarađuje igrača više. Kada se isključeni igrač već vraćao u teren pa i pokrio desno krilo, Čučković s lijevog vanjskog dodaje na drugu stativu Trajkoviću koji se, iako s igračem na leđima, uspijeva okrenut i zabit za 3:0. Uskoro i drugi igrač više (isključen Dr. Brguljan na Paskoviću) kojeg Budvani ne koriste. Čak dva puta su loše dodali po 2-3 metra netočno tako da im je prošlo vrijeme. Sljedeći napad Milošević ulazi na dva metra s Petkovićem i zarađuje igrača više i Perović zove time out. Ali ipak, ni ovog, a ni jednog do kraja utakmice, igrača više Kotorani nisu više iskoristili. Opet je bila odlična akcija i nakon što je lopta brzo kružila oko obrane došla je do Kissa na krilu što Azevedo na lijevom vanjskom koristi da se zavuče malo u lijevo na nekih 5 metara i naravno da mu Kiss daje brzu i točnu loptu, ali Azevedo na prvu pogađa stativu. Uskoro jedan lijep pokušaj Franičevića, ali njegovu šraubu brani Radić, a Darko Brguljan u bježi u kontru. Iako je imao oko 3 metra prednosti i mogao je mirno šutirat, Šefik opet maestralno čita i pokriva nisko i brani udarac. I konačno, nakon više od 13 minuta igre, Pasković zabija prvi gol Budve. I to je bila velika pogreška u obrani jer je donedavni igrač Primorca ostao sam na lijevom krilu (loše odigrana zona između krila i vanjskog) što koristi i smanjuje na 3:1. Ipak do kraja četvrtine s dva gola Primorac već tada ima ogromnu prednost. Prvo je zabio Darko Brguljan s lijevog vanjskog na zonsku obranu, na prebačaj koji mu je dodao Petrović sa  srednjega. Tu je kiksao Šefik jer mu se lopta izmigoljila ispod ruke i prešla zamišljenu crtu gola. Na 5:1 postavlja Drašković, opet iz kontre, pobjegao je malo svojem čuvaru, ali dovoljno da sa druge stative na odlično dodavanje zabije. Između ova dva gola Budva je imala i trećeg igrača više koji je pokazao da većina igrača danas glavom nije ni bila u Kotoru. Prvo su suci malo kiksali jer je Curić pokazao da je isključen Milić, a Štampalija da  je Radić. Krivokapić je zvao time out misleći da je isključen igrač, a na kraju je isključen ipak bio golman. Iako bez golmana, Kotorani  nisu zaigrali „kućicu“ nego su odigrali normalo igrača manje, s tim da je Kiss stao na gol kao golman. Iako on, jer ipak nije golman nego igrač ne smije branit nego jednom rukom gotovo svih 20 sekundi se nitko nije usudio opucat, a onda je Danilović preuzeo odgovornost, ali tako da je njegova pliska otišla metar preko gola. Jedan od glavnih igrača Budve Danilović je cijelu utakmicu odigrao katastrofalno.
    Treću četvrtinu, na 5:1, trener Perović počinje s dvije glavne zvijezde –  Kissom i Azevedom, prva dva beka – Petrovićem i Milićem i najnovije velike kotorske nade ujedno i najboljeg strijelca ekipe Darkom Brguljanom, na klupi. Ova četvrtina je završila 2:1 za Primorac s tim su oba gola domaći postigli tako da je igrač bio sam na dva metra ispred Šefika. Prvo je Pavlović ostao sam iako nije bila kontra nego su Budvani loše preuzimali tj. mijenjali čuvara na Pavloviću misleći da na samom početku napada Kotorani neće uspjet dodat na dva, ali su se kao i u većini donesenih odluka u ovoj utakmici prevarili. Četvrtog igrača više Budva konačno iskorištava i opet Pasković postiže gol i to sa lijevog vanjskog na dodavanje iz kornera nakon što je Radić obranio udarac Antonijevića. A na 7:2 postavlja Kiss koji je u kontri na krivoj, lijevoj strani pa uplivava na drugu stativu, a Šetka mu sa desnog vanjskog dodaje visoku loptu koje je Gergely jedva dohvatio, a onda i pospremio iza Šefika. Trener Krivokapić je dobio žuti zbog protesta da je Kiss uhvatio loptu u dva metra. Bilo je negdje na granici, ali mislim da je sve bilo regularno. Bio je to sedmi različiti strijelac za Primorac.
    Zadnja četvrtina je donijela daljnje usporavanje u igri Primorca pa je tako završila 1:1. Prvo je zabio Petković s desnog krila, malo izvučen prema vanjskom i to kad je Azevedo bio na njemu tako da se morao bacit na leđa da bi uopće šutirao, ali je pliska prevarila Radića koji je mogao i to obranit. Za kraj zabija Kiss iz faula s nekih 6 metara, ali zanimljivo da je opet bio na lijevoj strani, ali ovaj put ipak tek neznatno lijevo od sredine gola. Zanimljivost zadnje četvrtine je čak 7 igrača više (3 – 4) gdje nije niti jedan realiziran. Oba golmana su briljirala, poglavito Šefik koje je Kissu s desnog vanjsko skinuo s dvije ruke, a udarac Darka Brguljana s lijevog vanjskog je uhvatio u ruku iako je to bio normalan udarac tj. nije ga blok ili bilo što usporilo.

Na dobro ispunjenom bazenu “Nikša Bućin” Beštije su cijelu utakmicu održavale odličnu atmosferu. Najčešće su pjevali ovu pjesmu koju su smislili dok su putavali u Rijeku na Final4 prošle godine. Neka se mladi navijači Juga, koji su ponovno pokrenuli organizirano navijanje u Gružu, ugledaju na njih i posvete smišljanju koreografija i pjesama kojima će bodrit svoj klub.

    Primorac je opet odigrao izvrsno u obrani. Ipak Budvani su jako zaslužni za samo 3 gola. Imali su igrača više 1/10, recimo jednog nisu stigli opucat jer su dva puta bacili loptu 2 metra iza igrača, jednom su s lijevog vanjskog dodavali na drugu stativu tako da je kotorski igrač između njih dvojice uhvatio loptu, pa kad je Radić bio isključen Danilović je opucao metar preko gola… Radić je isto tako bio izvrstan, skupio je 12 obrana ili čak 80 %. I igrači su mu pomagali angažiranom igrom u obrani gdje su blokirali dosta udaraca i igrali kvalitetnu i pokretljivu zonu. Primorac je u potpunosti natplivao Budvu, imali su dosta kontri i polukontri što je inače odlika njihove igre, ali ozbiljan protivnik zna kako se igra protiv toga, a ne još svojim pogreškama olakšava realizaciju tih polukontri. Jedino loše u igri Primorca je bio igrač više – 2/8, ali u početku, dok se nisu odvojili je bilo 2/3. Kasnije su u nekim situacijama težili dodavanjima na stativu kad to nije bilo moguće ili bi Šefik fenomenalno obranio.

Opet dobra utakmica 26 godišnjeg ljevaka
    Osim Šefika koje je isto skupio 12 obrana, od čega 4-5 fenomenalnih, uz jedan kiks, a i većinu golova je primio kad bi protivnički igrači bili sami ispred njega, jedino je donekle Pasković sa dva gola zaslužio prolaznu ocjenu. Ipak i on je imao loših poteza kao što je promašaj s druge stative s igračem više tj. Radić mu je obranio. Danilović uvjerljivo najgori, i općenito jedna od najgorih prezentacija, jednog inače kvalitetnog igrača, koju sam ja gledao. Upropastio je 3 igrača više. Onoga kad nije bilo golmana, pa je jednom opucao ravno u Radića i jednom mu je dodavanje s desnog krila na drugu stativu uhvatio golman Radić. A i ostatak utakmice nije napravio skoro pa ništa korisno. Peković se „istakao“ sa 4 kontrafaula, a izborio je možda jednog igrača više, iako je to možda bio Franičević. Antonijević isto loš, sa nekoliko loših udaraca, propustio realizirat 2 igrača više, a kod trećeg Radić izbio loptu u korner. Trbojevića nije bilo u sastavu.

    Sve u svemu za kvalitetniju utakmicu koja bi opravdala naziv derbija kola,  Primorcu je nedostajao ozbiljan suparnik. Suci Curić i Štampalija su se primijetili tek 1-2 puta što znači da su bili vrlo dobri.

13. kolo Jadranske lige
Primorac – Budva m: tel        8:3 (2:0, 3:1, 2:1, 1:1)
Suci: Curić (Dbk), Štampalija (Šib)
Primorac: Radić (12), Dr. Brguljan 1, Drašković 1, Petrović, Trajković 1, Da. Brguljan 1, Kiss 2, Azevedo, Pavlović 1, Milošević, Steinmetz, Šetka, Milić 1, Čučković. Trener: Perović.
Budva: Šefik (12), Petković 1, Ćirić, Danilović, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković 2, Dončić, Peković, Ivošević, Franičević, Lazović, Antonijević. Trener: Krivokapić.

Igrač više: Pri (1/2+1/2+0/1+0/3)=2/8 (25%); Bud (0/1+0/2+1/3+0/4)=1/10 (10%)
Obostrano isključenje: Čučković – Franičević
Obrane: Radić (3+1+5+3)=12/15 (80%); Šefik (2+3+4+3)=12/20 (60%)
Kontrafaulovi: Pri (0+1+0+1)=2; Bud (2+1+3+0)=6

2 komentara na “13. kolo Jvl: Primorac i Budvu ostavio na 3 gola”