Brescia – Primorac 9:13 (2:3)(3:3)(2:3)(2:4)

Jankovićka ga pustila nazad i odma zabio šesticu

 

    Nakon prikazanog prošli vikend u derbiju jadranske lige protiv Mladosti, Kotorani su ušli ko izraziti favoriti u ovu utakmicu. Čim je utakmica počela Pavlović je odlično okreno beka i zaradio peterac koji je Kiss pretvorio u vodstvo koje do kraja utakmice nisu ispuštali. Očito je da su igrači trenera Perovića odlični plivači jer su opet, kao i protiv Žabaca, imali tri kontre i dvije polukontre (6 na 5 i 5 na 4 kontre). Vratio im se i Mlađan Janović koji je odma zabio šest golova. Vidi se da ima sve ovlasti u ekipi, tako da ni Kiss, a ni Pasković nisu imali ni približno toliko prilika za šut ko u prošloj utakmici. Jedino je najiskusniji igrač i kapetan Milić zadržo ovlasti u igri od prije nego se Janović vratio.

    Primjetno je bilo da Primorac ne igra punom snagom, a i nije im bilo potrebno. Neshvatljive greške u obrani kad bi iz čista mira ostavili samog protivnika, očajan golman Radić i par sudačkih pogrešaka (očiti kontrafaulovi Pereza i Roberta Calcaterre (odgurivanja) nakon kojih bi ostali sami i zabili) omogućili su Bresci da ostane koliko toliko u utakmici sve do kraja 3. četvrtine, kad je 4 sekunde prije kraja Janović zabio iz kontre za ponovno odvajanje na dva razlike. U zadnjoj četvrtini i Radić je konačno nešto obranio (dvije stvarno odlične obrane) i Kotorani su mirno priveli utakmicu kraju. Osim tih par stvano neobjašnjivih kikseva u obrani, trenutaka dekoncentracije, opet su odigrali obranu s dosta blokova (više blokova obrambenih igrača nego obrana golmana) i oduzetih lopti. Osim Janovića iskazala su se oba sidruna, Pavlović i Steinmetz.
    Kod Talijana je najbolji bio golman Ferrari s dosta dobrih obrana, ukupno desetak i istako se i Perez s 3 gola od kojih je jedan bila prekrasna šrauba. Potpuno je zaustavljen Molina koji nije ništa pokazo. Brescia je prosječna ekipa koju bi Šibenik u solidnom izdanju trebo pobijedit na domaćem bazenu. A Primorac je odlična ekipa koja bi mogla konkurirat za osvajanje ovogodišnje Eurolige, ako uspiju u ključnim utakmicama nadoknadit veliki hendikep u vidu svog golmana Radića.

Strijelci: Brescia (Perez 3, Rath 3, Binchi 1, Calcaterra 1, Magalotti 1)
           Primorac (Janović 6, Milić 2, Kiss 1, Steinmetz 1, Šetka 1, Brguljan 1, Zatović 1)

Igrač više:    Brescia 2/6, Primorac 6/10

Peterci:       Brescia -, Primorac 1/1

b/a

 

2 komentara na “Brescia – Primorac 9:13 (2:3)(3:3)(2:3)(2:4)”

  1. jelena janković. srpska tenisačica. ako se ne varam trenutno je broj 1 na wta listi