Hrvatska ceka Elvu u četvrfinalu

 

 

Hrvatska je na nikad lakšem putu do medalje na nekom velikom natjecanju. Kako sad stvari stoje, ako večeras Autralija koja je sa našim Elvom blagi favorit protiv Njemačke pobjedi, sve do možebitnog ulaska upolufinale nećemo imati niti jedan susret sa nekom europskom reprezentacijom. I u drugim sportovima, u kojima kvaliteta nije toliko koncentirana na Europu, to bi bio vjerujem osjetno laganiji ždrijeb.

 

Nakon SAD, Kanade, JAR-a na red je došao i Novi Zeland. Rezultat 21:4. Novi Zeland bi imao puno muke izborit četvrfinale Divlje lige, a ne SP-a. Zato su valjda suci i sudili na način da su im poklonili nekoliko golova. Prvo je sudac na metar od sebe propustio suditi čisti faul nad Paškvom kojeg je jedan protivnik s obje ruke uhvatio za vrat  u početku našeg napada i na taj način mu uzeo loptu. Sudac iz Južnoafričke repuklike ne sudi ništa i gol za 6:1 Rossa na kraju prve četvrtine, nakon što su dva igrača N. Zelanda bili sami ispred Pavića.

Kasnije su suci (osim Južnoafrikanca sudila je sutkinja iz SAD-a) još par puta preočito i glupo sudili, tako da je Sukno ljutito, na isteku četvrtine šutirao loptom prema svom golu (sa protivničke polovice) nakon što je jedan nasrtaj protivnika na njegovu glavu prošao bez sankcija. Kasnije se na usporenim snimkma moglo lijepo vidjeti još par sličnih udaraca po licu, opet jednom kontra Sukna koji se više nije nervirao nego uzvraćao istom mjerom. I Tucka su kamere par puta ulovile u protestima, jednom je čak zafisto bocu s vodom u pod. I to sve na ovakvoj utakmici gdje su suci ovakvim način vođenja utakmice mogli dovest do ozlijede nekoga od naših igrača.

Opet je na poluvremenu, kao i protiv JAR-a, ušao Bijač. Ovaj put je primio gol, jedan. Malo zabrinjava što ni protiv ovakvih protivnika ne dominiramo kad većinu postave čine igrači s klupe kao što je bio slučaj u drugoj i posljednjoj četvrtini. U drugoj je dosta dugo bilo 1:1, na kraju 4:2. U posljwdnjoj 3:1. Doduše s ovako laganim utakmicama sve naše udarne snage dolaze odmorne u ključne, posljednje 3 utakmice prvenstva.

Sukno je opet promašio peterac (ovaj put stativa), ali je skupio 5 golova i na samom je vrhu liste strijelaca do sada. Muslim je dodao također 5. U biti, samo se tri beka nisu upisala u listu strijelaca.

 

Izjave:

Muslim: „Ovo je samo trening za nas, igrali smo vrlo dobro. Po mom mišljenju tek slijedi početak turnira za nas.“

Sukno: „Bili smo bolji od protivnika u ovoj utakmici, a slijedeća će biti puno ozbiljnija za nas. Borit ćemo se do kraja turnira.“

Bukić: „Postigao sam drugi gol na mom prvom SP-u. I iako je protivnik bio relativno lagan, pobjeda je jednako važna. Sad moramo jako u četvrfinalu.“

Tucak: „Odradilo smo posao vrlo dobro.“