Hrvatska nastavila s pobjedama

Kapetan Jugu donio bod

 

    Lagana, peta pobjeda reprezentacije ove sezone iz isto toliko utakmica. Pobijeđena je Grčka sa 14:10. Nije se umiralo u ljepoti, ali s obzirom na razliku u kvaliteti i stadij sezone logično je da se odigralo smanjenim intenzitetom. Neki igrači, ponajprije Obradović imali su veliku minutažu, a i Hinić je odigrao više nego inače. Na kraju je zadnje 3-4 minute debitirao i Petar Juraj Selem.

    Grci su poveli iz peterca kojeg je skrivio Muslim, ali vrlo brzo Hrvatska preokreće – Burić pa Joković. Bošković je bio naš najbolji igrač. Osim 3 odlična gola, 2 „iz igre“, na zonu imao je i fenomenalnu asistenciju na stativu na Burića. Njegovi potezi bili su najatraktivniji dijelovi utakmice. Grci su još izjednačili na 2:2, a do kraja četvrtine mi odlazimo na 4:2 (Burić i Bošković).
    Početkom druge četvrtine prvi put 3 razlike (Muslim), ali Grci sa dva uzastopna gola dolaze na 5:4. Bošković je postigao i drugi gol, a upisao se i Obradović sa igračem više u same rašlje za 7:5 na poluvremenu.
    Treću četvrtinu opet dobivamo 4:2, kao i prvu. Grci su se još jednom približili na -1 na startu, ali onda Hinić dva, Muslim i Joković donose 11:7.
    Posljednja četvrtina opet neriješeno i opet 3:3 kao i druga. Dva puta smo išli na +5, ali 47 sekundi do kraja konačnih 14:10 postiže Miralis. Za Hrvatsku su zabijali Burić – vijak kad je ušao kao drugi sidrun sa lijevog krila, Bošković pa Obradović, oba iz prekršaja sa oko 5 metara.

5. kolo kvalifikacija, Svjetska liga 2011.
Hrvatska – Grčka 14:10 (4:2, 3:3, 4:2, 3:3)
Suci: Reinink (Nje), Moliner (Špa)
Hrvatska: Selem (1), Burić 3, Bošković 3, Paškvalin, Joković 2, Karač, Marković, Buljubašić, Vukičević, Muslim 2, Hinić 2, Obradović 2, Pavić (6). Izbornik: Ratko Rudić
Grčka: Karampetsos (8), Mylonakis, Theodoropoulos, Miralis 3, Delakas 1, Kolomvos 1, C. Afroudakis 1, Alichanidis 1, Ntoskas 2(1), Fountoulis, Elmisian, Voulgarakis 1, Tsalkanis. Izbornik: Dragan Andrić.

 

Peterci: Hrv -, Grč 1/1
Igrač više: Hrv 4/8, Grč 2/5

Jedan komentar na “Hrvatska nastavila s pobjedama”

  1. o’šlo sve kvragu kad se i pohvale boškoviću mogu pročitat u pogledu s desna