Jadran nadoknadio -5 protiv Mladosti

Mladost je u Igalu vodila 7:2 nakon prve dvije četvrtine uz odličnu igru i u obrani i u napadu. Činilo se da će to bit lagana i uvjerljiva pobjeda, ali u treću četvrtinu Jadranaši su krenuli žustro i kao da ih je Tucak pustio sa lanca. U prvih 6 napada te četvrtine zabili su 5 golova, a i u tom nerealiziranom Sekulić nije bio daleko, jer je njegova pliska od prečke pala na 15-ak cm od linije gola.

 

Prvi dio utakmice protekao je u potpunoj dominaciji Mladosti. Posebice dobar je bio Mallarach sa tri gola – dva na zonu sa desnog vanjskog i jedan s krila u polukontri. Također i Udovičić je dobro igrao, zabio jedva gola u prvoj četvrtini i vrlo dobro je proigravao suigrače i organizirao napade. Na 0:3 u prvoj četvrtini Tucak odmah zove time out. Tada je Jadran izborio igrača više i zabio prvi gol, Beltrame sa krila.

Međutim, ništa se nije promijenilo. Premuš je bio izvrsno zatvoren, ako bi i pala lopta odmah bi ga okružila po dva vanjska igrača i potopili mu ili na neki drugi način uzeli loptu. Vukičević je zabio kontru 1 na 0, a i općenito je Jadran imao velikih problema sa povratkom u obranu. Skoro stalno su išle polukontre, recimo u prvoj četvrtini je dva puta Ivan Milaković šutirao sam s lijevog krila, ali su mladostaši ipak to relativno loše izigrali pa je Milaković imao mali kut, a Šćepanović je to školski zatvarao. Ali bilo je dovoljno realizacija pa je tako i Letica sa nekih 8 metara zabio na zonu sa srednjeg vanjskog za 2:7. Imala je Mladost i igrača više za 8. gol, čak je Kobeščak zvao i time out, ali nije bilo realizacije. Drugi gol za Jadran zabio je Subotić, također sa igračem više sa lijeve strane.

Ne znam što je Tucak rekao igračima na promjeni strana i 5 minutnom odmoru, ali zaigrali su puno energičnije. Na obje strane. Kako su krenuli zabijat u svakom napadu više nije moglo biti kontri i polukontri Mladosti, a u obrani je Jadran igrao jako plitku zonu, najviše sa desnog vanjskog. Ali sada su bili puno pokretljiviji, a i Mladost im je pomogla sa lošim dodavanjima prema sidrunu. U tom periodu kada je Jadran došao na 7:7, Mladost skoro pa da i nije imala udaraca, osim jednog Udovičićevog sa igračem više koji je otišao 2 metra preko gola nakon pliske. I tu se vidjela razlika u trenerima, Kobeščak nije imao potrebu zvati time out u tim trenucima dok mu je ekipa tako brzo izgubila 5 razlike, nego je to tek učinio nakon tog 7. gola.

Premuš je u tom periodu bio izvrstan, potpuno drugačiji nego u prvom dijelu kada su mu reakcije bile malo usporene, dovoljno da bekovi uz pomoć suigrača onemoguće svaki njegov pokušaj. Tada je zabio dva odlična vijka. Pala su dva gola sa igračem više, prvo sa druge stative (Tešanović), pa Sekulić sa desnog vanjskog. A i Krizman je zabio s krila na neku zonu, odnosno još nepostavljenu obranu.

Do kraja četvrtine Mladost se vratila u vodstvo, do kraja se igralo gol za gol s time da je Mladost uvijek vodila. Pala su tri gola sa igračem više, za Mladost Bebić i Mallarach, a za Jadran Premuš sa prve stative nakon odlične akcije desnog vanjskog i krila.

Na startu zadnje četvrtine Subotić zabija za 9:9, opet sa lijevog krila sa igračem više. Tada je Jadran imao 6/8 igrača više, ali su onda propustili tri igrača više sa kojima su mogli povesti. Dugo se igralo bez gola, a onda je Bebić u predzadnjem napadu Mladosti zabio sa igračem više sa desnog vanjskog. Ipak i Jadran je izborio igrača više, a Sekulić iz drugog pokušaja 6-7 sekundi prije kraja postiže gol za 10:10. U zadnjem napadu, u to malo vremena Mladost nije uspjela zaprijetiti.

foto by Radoje Milić

Jadranaši su još jednom pokazali kako se bori. Prvo poluvrijeme imali su jako puno grešaka, prije svega u napadu, a iz toga su išle polukontre i lagane realizacije Mladostaša. A i za pad igre Mladosti može se dijelom okriviti i Udovičića. U prvom dijelu je imao 2 gola iz dva udarca i odličnu distribuciju lopte u napadu. Dok se u drugom dijelu krenuo napucavati – dva puta je promašio gol za po dva metra, a prestao je razigravati suigrače. Mladostaši su slabo probijali zonu, nije bilo proplivavanja, a šut je stao nakon što je Jadran počeo plivat natrag u obranu kako treba i navrijeme se postavljat u obranu. Igrali su jako plitku zonu, i većinu izbačaja su zarađivali bez lopte. Mladost je posljednja 3 gola, jedina u drugom poluvremenu zabila sa igračem više čiju su realizaciju tada poboljšali nakon početnih 1/5.

Igrač utakmice je svakako Premuš, s druge strane Udovičić i Mallarach fenomenalni u prvom dijelu. Treba istaknuti i trenera Tucka koji je očito vukao prave poteze kada mu se ekipa koja je objektivno lošija vratila nakon 2:7. Pavić je u prvom poluvremenu imao nekoliko odličnih obrana, posebice dvije sa stativa sa igračem manje, ali u drugom poluvremenu nije ništa obranio (jedan obrana). Vjerojatno je trebao obraniti Subotićev gol, ali za izostanak njegovih intervencija kriva je loše igrana obrana. Hinić je promašio dva puta sa prve stative, a Radu je jednom netočno vratio povratnu loptu sa istog mjesta. Kristijana Milakovića, pa i Vukičevića (osim kontre), i ostale mlade igrače nisam uopće primijetio u napadačkoj igri.

4. kolo Jadranske lige
PVK Jadran – HAVK Mladost 10:10 (1:4, 1:3, 6:2, 2:1)
Suci: Periš (Split), Radičević (Dubrovnik)
Jadran: Šćepanović (10), Sekulić 2, Sarić, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković, Premuš 3, Subotić 2, Beltrame 1, Tomašević, Kandić, Krizman 1. Trener: Tucak.
Mladost: Pisk, Radu, I. Milaković, B. Letica 1, Pavičević, Vukičević 1, Udovičić 2, K. Milaković, Bebić 2, Gagulić, Hinić, Mallarach 4, Pavić (6), Bukić. Trener: Kobeščak.

Isključenja: Jad 10, Mla 13
Obostrano: Gojković – Hinić
Igrač više: Jad (1/2+1/2+3/3+2/5)= 7/12 (58%), Mla (1/2+0/2+2/3+1/2)= 4/9 (44%)
Obrane: Šćepanović (3+5+0+2)= 10/20 (50%), Pavić (3+2+0+1)= 6/16 (38%)

Jedan komentar na “Jadran nadoknadio -5 protiv Mladosti”

  1. Tucak radi stvarno dobar posao sa HN. Mislim da će vrlo brzo preći u nekog hrvatskog euroligaša