Mladost – Jug 16. studeni 2008.

Azevedo spora muho, za tebe je Žex Đuho!

Na prvoj ovogodišnjoj utakmici starih rivala okupio se popriličan broj gledatelja koji nažalost nisu imali prilike uživat u vaterpolu. Igralo se dosta loše i jedini koji je pružio partiju dostojnu svoga imena je bio Hinić. Posebno je dojmljiva bila šrauba koju je zabio iza Vićanovih leđa s 4 m s Bušljom na leđima.

Dobar je bio i Muslim koji je dolaskom tatinog sina Paškvalina za drugog sidruna prisljen igrat lijevo krilo iako je vrlo perspektivan sidrun. Zabio je 2 gola za jednog sidruna s krajnje neprirodnih vanjskih pozicija. Buljubašić je još jednom pokazo kolika je sirovina u napadu i da sam na Fatovićevom mjestu obranu bi podredio tome da puštam takve igrače, kojih još ima u Mladosti, do besvjesti.

Bone se također jednom izgubio i u jednom trenutku greškom poslo sva 3 sidruna odjednom u igru. A posebno su iritantne pohvale Paviću u drugim medijima gdje ga nazivaju ”Jozo Veličanstveni” iako je popio najmanje 3 gola koja ne bi smio primit ni treći golman Turčina, popularni prezidente. To što ga je Dobud s 2 m neometan pogodio u prsa, ili što mu je Azevedo u kontri dodo loptu umjesto da opuca, nije njegova zasluga.

Više sam pažnje posvetio Jugovoj igri za koju bi bilo bolje da Bošković, Azevedo; Marković i Dobud nisu ni došli u Zagreb. Bošković šutira po principu: lani sam zabio nisko u bliži mogo bi i sad tu opalit. I ne nazire se kraj krize koja traje već više od godinu dana svojevremeno najboljeg svjetskog igrača. Azevedo je pokušo zabit parabolu u kontri ala Žeks, ali treba još puno mlijeka popit dok ne dosegne taj nivo, a i šutevi s igračem više preko bare ili ravno u Pavića (koji se srećom odbio u gol) pokazuju da to nije bio izoliran kiks. Markoviću isto nije puno toga polazilo za rukom, a posebno je bio impresivan šut s igračem više 2-3 metra iznad gola. Dobud je pak posebna priča. Neko bi mu trebo objasnit da je svaki klub važniji od pojedinog igrača, a pogotovo institucija ko što je Jug. A i nisu mu trebali smanjivat suspenziju nego igrat bez njega i protiv Mladosti jer su mu na taj način poslali krivu poruku. Činjenica da su 4 vrlo važna igrača Jug igrala očajno, a da smo ipak izgubili tek u posljednoj sekundi, daje nadu za buduće utakmice.
Promjenom trenera Jug nije puno mjenjo u igri u odnosu na lani, ali tek je početak sezone. Bile su vidljive 2 nove stvari. Jedna od akcija s igračem više kad se Obradović izvlači u 3-3 s druge stative i veća minutaža igrača s klupe što s obzirom na promjenjeni kadar (Azevedo i Tiho za Pecka i Hrošika) i bilo za očekivat. I za kraj bi pohvalio onog sijedog suca (ne znam je li to Brguljan ili Adžić) koji odlično osjeća igru i u rangu je Vuletića i Tomića naših najboljih sudaca. Onaj drugi je tipični alibi sudac ko i gro naših predvođenih Perišem, Rakom itd.

b/a

5 komentara na “Mladost – Jug 16. studeni 2008.”

  1. Trazim ispriku od Batine zbog usporedjivanja one rupe Pavica i naseg sasvim solidnog golmana prezidentea. Pohvalio bi navijanje onog malog sto je sjedao ispred Batine, Tutmana i mene, ima nekih 7 godina, a takvog vokabulara se ne bi ni Batina posramio. S takvom djecom Jug se ne treba brinuti, barem sto se navijanja tice.

    1. mali stvarno ima potencijala da postane pravi navijač. ali nije ima bas taki vokabular ko sto bi se moglo pomislit po marinovim insinuacijama (a i ipak je bio s mamom na tribini), ali posebno su ga ljutila pojedina skankiranja domaćih navijača pa bi ih ljutito gledo i odgovaro im

  2. pa intencija je bila da se sugerira jugu da dotičnog amerikanca pošalju iduće ljeto na doškolovavanje na Danče. mislim da bi mu Žeks vrlo rado udijelio par korisnih savjeta i demonstriro mu kako se puca parabola

  3. Zasto medu vrhunskim sucima (Vuletic i Tomic) nije spomenut Maro Savinovic. A/B nije vise dosljedan kao prije

    1. nikad nisam mara savinovića svrstavo u vrhunske suce, nego u suce ala mladen rak, koji je daleko od vrhunskog suca. molim te da ne izvćeš moje riječi