Mladost – Primorje 11:5

    Prva polufinalna utakmica između Mladosti i Primorja nije ponudila pretjerano kvalitetan vaterpolo. Posebno su Riječani bili usporeni, i u plivanju u napad – po trojica bi već na centru stajala kao primit loptu, a i u povratku u obranu pa su im mladostaši napravili 6 što kontri što polukontri u kojima bi igrač s loptom ostajao sam na oko 6 metra. Iako Mladost nije blistala lakoćom je pobijedila sa uvjerljivih 11:5.

    Jedini koji je bio na razini polufinala u riječkim redovima, bio je Car koji je skupio 9 obrana od čega čak 7 fenomenalnih – 2 sa dvije ruke na prebačaj sa igračem više, i još 5 udaraca iz polukontri ili kontri. Najbolji u redovima pobjednika bio je Muslim sa 4 gola, ulazio je i na 2 metra i zarađivao igrače više.
    Na početku utakmica je bila ravnopravna. Glavan je doveo Primorje u vodstvo sa desnog vanjskog na onu, a do kraja četvrtine izjednačio je Muslim iz peterca nakon što je Bukovac prvo na njemu skrivio izbačaj, pa odmah i peterac.
    U drugoj četvrtini Car brani prvo kontru Karaču, a uskoro i polukontru 6 na 5 Buljubašiću koji je bio sam na 6 metara. Primorje promašuje 2 igrača više, uz 2 promašena i u prvoj četvrtini. Muslim koristi nerezonski šut Beltramea pa iz kontre 3 na 2 dovodi Mladost u vodstvo. Primorje je uspjelo još samo ovaj put izjednačit i to Tiškivski iz pete akcije sa igračem više. Do poluvremena Lončar zabija šraubu sa Beltrameom na leđima.
    Utakmica se nastavila u istom ritmu. Primorje promašuje šestog igrača više, a Car brani kontru Zubčiću sa dvije ruke, ali lopta se odbija nazad Zagrepčanima, dolazi do Martinića na lijevom vanjskom i on zabija za 4:2. Franković je uskoro smanjio, pucao je na isteku napada, a Pavić je loše reagirao i lopta mu je prošla ispod ruke. Do kraja četvrtine 2 gola Mladosti sa igračem više, oba sa druge stative.
    Na startu zadnje četvrtine opet polukontra Mladosti 5 na 4, a Buljubašić pogađa prečku sa 6 metara. Međutim, kada Muslim ostane sam pa i na 7 metara on to odmah koristi i dovodi Mladost na 7:3. Barač je smanjio sa 2 igrača više, a onda raspad Riječana. Od polovice četvrtine u iduće nešto manje od 3 minute primili su 4 gola. 2 je zabio Petković koji je do tada bio možda i najgori pojedinac u domaćim redovima, zabio je tek iz 5-6 udarca, a jednom je toliko loše opucao sa desnog vanjskog da je pogodio Muslima u glavu koji je bio na poziciji sidruna. Na kraju još “počasni” gol Vrlića sa dva metra.

    Danas Riječani nisu bili u stanju pratit i ne baš jaki tempo mladostaša. Igra sa igračem više im je bila očajna, imali su 2/10, s tim da su jednog iskoristili kad su imali 2 igrača više. S druge strane u jednom napadu sa igračem više mladostašima je lopta ispadala 3 puta u dodavanjima na vanjskim pozicijama, a na kraju je opet igrač na drugoj stativi ostao sam i zabio. Sve u svemu jako loše s riječke strane, i morat će puno bolje ako misle polufinalnu seriju vratit u Zagreb.
    Osim Muslima, nitko se nije previše iskazao u igri Mladosti. Očekivano su u obrani bili vrlo dobri i nisu dopuštali ni sa igračem manje lagane šuteve. Međutim, Nikolić bi trebao bit zabrinut sa napadačkim učinkom svih osim Muslima, čak ni iz kontri ni šutevima s 5-6 metara nisu uspijevali svladat Cara.

 
 
1/2finale Prvenstva Hrvatske
HAVK Mladost – Primorje EB    11:5 (1:1, 2:1, 3:1, 5:2)
Suci: Radičević, Savinović – oba Dubrovnik
Mladost: Brzica,  Živković 1,  Babić,  Letica,  Petković 2,  Milaković 1,  Zubčić,  Martinić 1,  Karač,  Muslim 4(1),  Hinić,  Buljubašić, Pavić (6),  Lončar 2
Primorje:  D. Car (9),  Glavan 1,  B. Car,  Krapić,  Pavlović,  Franković 1,  Tiškivski 1,  Brala,  Vrlić 1,  Barać 1,  Beltrame,  Bukovac,  Jurišić, Krizman.

igrač više: Mla 4/5, Pri 2/10
peterci: Mla 1/1, Pri –